Χατζηεφραιμίδης: Τεράστια η επιτυχία της κολύμβησης της Νίκης, υπερβαίνει τα όρια του συλλόγου

Ο κ. Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης

Στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Καρεκλίδη, στο Ράδιο Ένα 102.5, μίλησε ο έφορος της κολύμβησης της Νίκης Βόλου, Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης, με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία του τμήματος να κατακτήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα στα ηλικιακά  πρωταθλήματα (age groups) 13-16 ετών. Ο κ. Χατζηεφραιμίδης έκανε λόγο για ένα κατόρθωμα που υπερβαίνει τα όρια του συλλόγου της Νίκης Βόλου και απένειμε τα εύσημα σε προπονητές και αθλητές.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το τμήμα κολύμβησης της Νίκης και τη μεγάλη διάκρισή του στο age groups:

“Το τμήμα κολύμβησης της Νίκης Βόλου έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί από το 2008. Είναι ένα νεοσύστατο τμήμα για τα κολυμβητικά δεδομένα και δρώμενα. Στην κορύφωσή του είχε περίπου 300 παιδιά, τώρα έχουμε 200 συνολικά. Στις ηλικιακές κατηγορίες των 13-16 ετών, που είναι τα λεγόμενα age groups, έχουμε περί τα 45 παιδιά, που συμμετέχουν στα πανελλήνια πρωταθλήματα, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Αυτή ήταν κι η αγωνιστική ομάδα που συμμετείχε στις τρεις φάσεις των πρωταθλημάτων, μία στη Θεσσαλονίκη και δύο εδώ στον Βόλο. Τα 45 αυτά παιδιά είναι αυτά που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα, συγκέντρωσαν 1150 βαθμούς κι η ομάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ανάμεσα σε 198 σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα. Μιλάμε για κάτι τεράστιο.

Επίσης, μέσα από αυτήν την ομάδα, να ενημερώσουμε ότι πέντε παιδιά συμμετέχουν σε αποστολές με την Εθνική ομάδα, είναι παιδιά της Προεθνικής. Έχουμε την Ευτυχία Ιωαννίδη που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Νέων. Στις 2 Αυγούστου, αν και Παίδες-Κορασίδες, επτά παιδιά μας θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, γιατί έχουν τα όρια και καλές προδιαγραφές να διακριθούν”.

Για το αν μπορούν τα νεαρά αυτά παιδιά να διακριθούν σε επίπεδο Ανδρών και Γυναικών:

“Βεβαίως. Εμείς στο διεθνές μίτινγκ Ακρόπολις πριν από λίγο καιρό, είχαμε μετάλλια που ήταν στις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων. Σε αντίστοιχα διεθνή μίτινγκ στη Θεσσαλονίκη είχαμε κι εκεί διακρίσεις αθλητών μας. Αυτήν τη στιγμή, χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι στο επίπεδο Γυναικών έχουμε αθλήτριες που είναι δεύτερες-τρίτες, παιδιά 15-16 χρόνων που, σε επίπεδο γυναικών, είναι μέσα στην τριάδα.

Τα παιδιά αυτά γράφουν ιστορία. Το μέγεθος της επιτυχίας υπερβαίνει τα όρια του συλλόγου, όσο για εμάς υπηρετούμε τον αθλητισμό μέσα από τον θεσμικό ρόλο του εφόρου και σηματοδοτούμε μία άλλη διάσταση που υπερβαίνει τα στενά όρια του σωματείου. Σαφέστατα, είμαστε Νίκη, αλλά το μέγεθος της επιτυχίας μας αναγκάζει να είμαστε υπερβατικοί. Δεν περιοριζόμαστε και δε διεκδικούμε κάτι για τον σύλλογο απλώς, αλλά για τον αθλητισμό, τον πρωταθλητισμό, την προσπάθεια, τη βελτίωση και για όσα επιτυγχάνουν αυτά τα παιδιά”.

Για τους συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας του τμήματος:

“Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Παίρνοντας αφορμή από αυτό, θα ήθελα να πω πως αποτελεί τιμή για εμάς να έχουμε προπονητές που είναι και παιδαγωγοί και, μέσα από την επιτυχία αυτήν, σίγουρα οφείλουμε να απονείμουμε τα εύσημα σε αυτούς.

Ο αρχιπροπονητής αυτήν τη στιγμή είναι ο κ. Αδαμόπουλος Δημήτρης, ένα νέο παιδί που ουσιαστικά ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του τιμ πριν από τέσσερις μήνες. Πριν από εκείνον είχαμε τον κ. Μάρκο Μανταλούφα, ο οποίος είναι και ομοσπονδιακός τεχνικός. Για δύο χρόνια ήταν στο τιμόνι του τμήματος και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για όλα όσα έχει προσφέρει στο τμήμα.

Ο Δημήτρης Αδαμόπουλος είναι αυτήν τη στιγμή ο αρχιπροπονητής, μαζί με τον Δημήτρη τον Βλιώρα, δύο Βολιώτες, που ήταν πρωταθλητές στην κολύμβηση και είναι γυμναστές που κατευθύνουν και οδηγούν την ομάδα σε επιτυχίες. Θα ήθελα ειλικρινά να τους ευχαριστήσω.

Επίσης, θα ήθελα να αναφερθώ και στα υπόλοιπα τμήματα. Ο σύλλογος διατηρεί τμήματα εκμάθησης, υποδομών, Ακαδημίες και τμήμα ενηλίκων. Σε αυτά τα τμήματα, υπάρχουν οι υποδομές του συλλόγου, ουσιαστικά, τα φυτώρια. Εκεί έχουμε επίσης εξαιρετικούς προπονητές που κάνουν πιο εύκολο το έργο των προπονητών της αγωνιστικής ομάδας να δουν στοιχεία από αθλητές που θα ενσωματωθούν αργότερα σε αυτήν. Η δουλειά που αυτήν τη στιγμή φαίνεται στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχει γίνει και στα τμήματα υποδομής. Είναι σημαντικό κι αυτό”.

Για την αποχώρηση του Μάρκου Μανταλούφα κι αν μπορούν οι νέοι προπονητές να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις:

“Αδιαμφισβήτητα, το μέγεθός του είναι γνωστό. Νομίζω, όμως, ότι ουσιαστικά κλείνει ένας κύκλος κι ανοίγει ένας άλλος για το τμήμα. Είναι η φυσική νομοτέλεια των πραγμάτων αυτή και δίνεται η δυνατότητα σε νέα παιδιά, ξεκινώντας με καλό υλικό, να αναδείξουν και να αναδιπλώσουν και τις δικές τους ικανότητες. Ουσιαστικά, σε αυτό το πλαίσιο, στηρίζουμε τους νέους προπονητές και προσδοκούμε, μέσα από την ευκαιρία που τους δίνεται, να αναλάβουν ένα τμήμα που έχει τη δυναμική, να το απογειώσουν ακόμα περισσότερο”.

Για την εγγραφή νεαρών παιδιών στο τμήμα:

“Τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν από 5-6 χρόνων. Η εγγραφή γίνεται στο κολυμβητήριο, η έδρα του συλλόγου είναι η Νέα Ιωνία, αλλά εμείς, και λόγω συνθηκών πολλές φορές, βρισκόμαστε στο Κολυμβητήριο του Βόλου, ωστόσο η βάση μας είναι το “Βασίλης Πολύμερος” στη Νέα Ιωνία. Εκεί, από το μεσημέρι και μετά λειτουργεί γραμματεία του συλλόγου, όπου δίνονται όλες οι πληροφορίες εγγραφής στα τμήματα υποδομών, όπως και στα τμήματα ενηλίκων. Αρχές Σεπτεμβρίου ξεκινάμε. Θα ξεκινήσουμε πιο δυναμικά φέτος και θεωρώ πως όσο το μέγεθος επιτυχίας μεγαλώνει, τόσο κι η ευθύνη η δική μας πρέπει να δημιουργήσει προϋποθέσεις πιο ισχυρές, όσον αφορά την οργάνωση των τμημάτων, όπως και για τη λειτουργία τους”.

Η πρωταθλήτρια αγωνιστική ομάδα κολύμβησης της Νίκης Βόλου
Οι προπονητές Δημήτρης Αδαμόπουλος και Αχιλλέας Βλιώρας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.