Χατζής: Τραβήξαμε τα ελέη του Χριστού με τον Μπέο δήμαρχο

Πως το έκτο του παιδί, όπως ονόμασε ο Αχιλλέας Μπέος τον Ολυμπιακό Βόλου, το έκανε απόπαιδο και πως οι φίλαθλοι της ομάδας, αλλά και όλη η κοινωνία από τη στιγμή που έγινε δήμαρχος, έχουν τραβήξει τα ελέη του Χριστού, όπως είπε χαρακτηριστικά, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου του PARK ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Ιάσων Χατζής. Ο 81χρονος παράγοντας επισήμανε:

“Θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποιες δηλώσεις, οι οποίες είναι γραμμένες κι αναρτημένες σε όλα τα μέσα κι εκφράζουν το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη που έχω την τιμή να υπηρετώ. O Ολυμπιακός αυτήν τη στιγμή δεν είναι κλειστό κλαμπ. Έκανε μία πορεία, η οποία ήταν επιτυχής, με την κατάκτηση του Κυπέλλου και του πρωταθλήματος, κι είναι καθαρή από βάρη, άρα γι’ αυτούς που ενδιαφέρονται πραγματικά να επενδύσουν, μπορούν να επενδύσουν, αλλά με τον σκοπό της σοβαρότητας του επενδυτή, διότι εδώ έχουν γίνει περίεργα πράγματα.

Είμαι παλιό μέλος κι η παρουσία μου στον Ολυμπιακό είναι εδώ και 50 χρόνια. Έχω γευτεί όλες τις επιτυχίες και τις αποτυχίες κι είχα την τιμή να συμμετέχω με αυτόν τον νέο επενδυτή που λέγεται Αχιλλέας Μπέος, σ’ εκείνη τη διοίκηση, με την οποία συμπορεύτηκα κι εγώ και ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που μπορούν να κάνουν πολλές ομάδες, να φτάσουν μέχρι την Ευρώπη. Από ‘κει και πέρα, όμως, στο μυαλό του κ. Μπέου ήταν αυτό, να κάνει μία ομάδα στην πόλη κι εγώ το σέβομαι ακόμα, αλλά εδώ υπάρχει όμως μία ιστορία, για την οποία προσωπικά εγώ τον είχα ενημερώσει. Ποιο ήταν αυτό που λείπει από την ιστορία της πόλης αυτής να έχει μία ομάδα;

Δύο φορές η Γενική Συνέλευση του Ολυμπιακού έχει πάρει απόφαση να γίνει μία ομάδα στο Βόλο. Αυτή η απόφαση δύο φορές πήγε στη Γενική Συνέλευση της Νίκης. Η Γενική Συνέλευση της Νίκης το απέρριψε. Πολλοί από εσάς ίσως δεν είχατε γεννηθεί, αλλά πρέπει να μάθετε την ιστορία. Ήρθε η Χούντα του Ασλανίδη, ούτε αυτή μπόρεσε να κάνει τη συνένωση μίας ομάδας στον Βόλο. Για ποιους λόγους δεν έγινε, ούτε πρόκειται να γίνει, να απευθυνθούν στο αντίπαλο σωματείο.

Το μυαλό το δικό μας ήταν κι είναι ανοικτό και λέμε ότι η προσπάθεια μίας ομάδας έγινε στην πόλη μας, η οποία είχε 10 και 15 χιλιάδες κόσμο και έφτασε εκεί που έφτασε. Η ομάδα έφτασε εκεί που την άφησαν κάποιοι παράγοντες, με αυτόν τον τρόπο που την άφησαν, χωρίς να δώσουν λόγο σε κανέναν, γιατί η προσπάθεια εκείνη ήταν από πολλούς ανθρώπους, δεν ήταν ούτε από τον Τόρη, ούτε από τον Βαρούτσικο. Υπήρχαν κι άλλα μέλη που έτρεξαν, κουράστηκαν, έγραψαν μετόχους μέχρι τον Καναδά. Εγώ λοιπόν δε μηδενίζω τους υπολοίπους και πρέπει να τους αναφέρω. Έτρεξαν, κουράστηκαν, έχασαν χρήματα. Δύο φορές με κυνήγησαν με αυτόφωρα στη ζωή μου στον Ολυμπιακό, η μία ήταν πιο παλιά, με κάποιον άλλον παράγοντα του Ολυμπιακού κι η άλλη ήταν με τον Αχιλλέα Μπέο. Εγώ δε θα μηδενίσω την προσφορά του στο ποδόσφαιρο και δε θα τον απαξιώσω, δεν είναι ούτε στον χαρακτήρα μου, ούτε στην ιστορία μου. Όμως, όλοι αυτοί οι μεγάλοι παράγοντες που έφυγαν σαν τα ποντίκια κι άφησαν τον σύλλογο εκεί που τον άφησαν, δύο χρονιές να μην πατήσει χορτάρι, θα πρέπει να δώσουν τις εξηγήσεις που πρέπει.

Εγώ λοιπόν θα αναφέρω αυτές τις δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς κι είναι καταγεγραμμένες και την όλη τη συμπεριφορά του σε αυτήν την ομάδα που την ονόμασε έκτο του παιδί, αλλά το έκανε απόπαιδο. Απόπαιδο έκανε ένα παιδί που του έδωσε αυτήν τη στιγμή τη δυνατότητα να είναι δήμαρχος στην πόλη και να τραβήξουν τα ελέη του Χριστού όλοι οι φίλαθλοι κι η κοινωνία του Βόλου.

Του επιστρέφω όλες αυτές τις δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς κι επειδή στα 81 μου ποτέ δεν έχω πάει ποτέ σε δικαστήριο, με πήγε ο Αχιλλέας Μπέος για συκοφαντική δυσφήμηση. Ποιον πήγε; Κι επειδή η ιστορία γράφει κι υπάρχει και συνέχεια, θα πρέπει να το πω, την ανάρτηση που έκανε στο Πανθεσσαλικό στάδιο με κάποιους δημοτικούς συμβούλους, στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη δική του ομάδα με μία ταμπέλα, που έγραφε “Μία πόλη, μία ομάδα”. Είναι φαινόμενο κι είναι ίσως το επίτευγμα να κάνει τρεις ομάδες, από μία που ήθελε. Κι επειδή η γλώσσα του τρέχει προ της διανοίας, έκανε δηλώσεις κι είναι αναρτημένο “θα σας γ… όλους”, είπε αυτήν τη λέξη, την οποία του την επιστρέφω, γιατί είναι αχαρακτήριστη.

Όσον αφορά τη σύσταση της ΠΑΕ, το διοικητικό συμβούλιο έχει και λογιστές και ανθρώπους που έχουν οικονομική αντίληψη και σχέση και γνώσεις και ξέρουν πώς λειτουργεί μία ΠΑΕ. Εμείς είμαστε ερασιτέχνες, δεν είμαστε ούτε περιφερόμενοι επενδυτές, ούτε σαν αυτό το έκτρωμα που θέλει να παρουσιάσει εδώ. Διότι υπάρχει μία δήλωση από τον κ. Σπυριδόπουλο, τον μεγαλομέτοχο, την έχω και σπίτι μου και λέει το εξής: “Συνάντησα τον κ. Μπέο σε ένα καφενείο στην Κατερίνη κι είπαμε να κάνουμε μία ομάδα”.

Αυτοί λοιπόν είναι οι επενδυτές. Να μας πουν τι επένδυσαν. Τον κ. Μπέο από τη στιγμή που ήρθε εδώ, τον αγκάλιασαν όλοι και του έδωσαν γη και ύδωρ, αλλά δεν είδα καμία επένδυση να κάνει. Το ίδιο και ο κ. Σπυριδόπουλος. Αυτά για την ιστορία”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.