Χίλια παιδιά θα σκοράρουν για το Χαμόγελο του Παιδιού

Χίλια περίπου παιδιά είτε από ποδοσφαιρικές ακαδημίες είτε από δημοτικά σχολεία θα πάρουν μέρος στο φιλανθρωπικό τουρνουά με σκοπό την ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού, που θα γίνει στις 8 και 10 Ιουνίου στο ΕΑΚ του Βόλου. Το τουρνουά οργανώνεται από την ΕΠΣΘ και συνδιοργανώτρια είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Με αφορμή το σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός, δόθηκε στα γραφεία της συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (23/5).

Αρχικά, ο Περικλής Λασκαράκης, πρόεδρος της ΕΠΣΘ, επισήμανε:

«Το τουρνουά θα διεξαχθεί 8 και 10 Ιουνίου με μοναδικό γνώμονα τα έσοδα να διατεθούν για τους φιλάνθρωπους σκοπούς της οργάνωσης “Το χαμόγελο του Παιδιού”. Ό,τι καλύτερο θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτή τη χρονιά Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας το κάναμε και οι όλοι οι φορείς αυτονόητα θα πρέπει να επιτελέσουν κι αυτοί το καθήκον τους με τον καλύτερο τρόπο για την ευδοκίμηση του συγκεκριμένου τουρνουά. Ο σκοπός είναι ιερός και τα λόγια περιττεύουν.

Να περάσουμε όλοι καλά. Τα παιδιά θα παίξουν για τα παιδιά και η γνωστή ρήση του Πελέ ότι το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο παιχνίδι θα εφαρμοστεί για ακόμη μία φορά με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά για τα παιδιά. Να ευχηθώ αυτές οι δύο μέρες του Ιουνίου να προσδώσουν την απαραίτητη αίγλη σ’ αυτόν τον φιλάνθρωπο σκοπό και το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν οικονομικά μεγαλύτερο, διότι οι ενέργειες των ανθρώπων αυτών στο συγκεκριμένο οργανισμό από την ύπαρξή του είναι ιερές».

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, παλιός ποδοσφαιριστής (μεταξύ άλλων του Πανηλειακού) και ταμίας στο Δ.Σ. του Χαμόγελου του Παιδιού, ανέφερε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Θεσσαλία θα σκοράρει για το Χαμόγελο του Παιδιού. 21 χρόνια αγώνας δίπλα στα παιδιά. Μόνο πέρυσι το Χαμόγελο του Παιδιού στήριξε 102.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα και κάθε χρόνο έχουμε αύξηση των παιδιών που στηρίζουμε με γεωμετρική πρόοδο. Τα 21 χρόνια που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, το Χαμόγελο του Παιδιού έχει στηρίξει 1.200.000 παιδιά. Πλέον έχουμε ξεφύγει από την Ελλάδα και έχουμε φτάσει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Χαμόγελο του Παιδιού, θέλοντας να συνεχίσει τον μεγάλο του αγώνα, δε θα τα κατάφερνε, αν δεν είχε δίπλα του ανθρώπους, φορείς και τον απλό κόσμο. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε χάρη σ’ αυτούς, γιατί δεν είμαστε από τους συλλόγους που έχουμε επιδοτήσεις από το κράτος. Προσπαθούμε μέσα απ’ αυτήν την κατάσταση να κάνουμε τα πάντα για τα παιδιά.

Τα 21 χρόνια που είμαι στο Χαμόγελο του Παιδιού έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές, έχουμε δακρύσει, αλλά βλέπουμε ότι στο τέλος το αποτέλεσμα είναι σημαντικό για τα παιδιά. Το διήμερο τουρνουά δε θα είναι μόνο ποδόσφαιρο για τα παιδιά, αλλά θα έχουμε και παράλληλες δράσεις μετά από συζητήσεις που κάναμε με τους φορείς, οι οποίοι μας εντυπωσίασαν.

Εκτός από τα παιδάκια που θα παίζουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο του ΕΑΚ, ο καθένας φορέας και κάθε μία υπηρεσία θα έχει τη δράση της, με την οποία στοχευμένα θα δημιουργούν και θα εκπαιδεύουν το κοινό. Θα περνάνε τα παιδιά από τις ομάδες και θα ενημερώνονται για πολλά πράγματα. Τα τουρνουά σε άλλες πόλεις ήταν επιτυχημένα και παίρνοντας κάποιες ιδέες από τις πόλεις αυτές θέλω να πιστεύω ότι θα εμπλουτίσουμε το τουρνουά στον Βόλο κα θα το κάνουμε καλύτερο».

Στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ.κ. Β. Χατζόπουλος (ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη την ΕΠΣΘ που ανέλαβε την πρωτοβουλία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθεια, ώστε να βοηθηθεί το Χαμόγελο του Παιδιού), Μ. Καπουρνιώτης (ο εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου έκανε λόγο για τον στόχο της ανύψωσης του αθλητικού πνεύματος ειδικά στη νεολαία και πως η κοινωνική πλευρά του αθλητισμού ενώνει όλον τον κόσμο) και Β. Κατσικόπουλος από το γραφείο Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που τόνισε:

«Τα σχολεία που θα συμμετέχουν θα είναι 22. Θα θέλαμε να είναι πολύ περισσότερα πλην όμως η περίοδος αυτή είναι περίοδος λήξης των σχολικών μαθημάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και υπάρχουν πολλά σχολεία που είχαν προγραμματίσει εδώ και καιρό εκδρομές και δραστηριότητες. Η πεποίθηση είναι ότι, αν ξαναγίνει του τουρνουά, θα συμμετέχουν σίγουρα πολύ περισσότερα σχολεία. Ένας άλλος λόγος συμμετοχής των παιδιών θα είναι οι παράλληλες δράσεις. Ευελπιστούμε το τουρνουά να γίνει θεσμός και να το έχουμε κάθε χρόνο, είτε με την επωνυμία του Χαμόγελου του Παιδιού είτε με οτιδήποτε αφορά παιδιά. Εμείς θα είμαστε ως εκπαιδευτικοί δίπλα σε ό,τι αφορά παιδιά».

Οι φορείς που συμμετέχουν και το πρόγραμμα του τουρνουά

Να τονιστεί ότι, όπως ενημέρωσε ο κ. Γρηγόρης Λιογγαρίδης, συντονιστής Θεσσαλίας για το Χαμόγελο του Παιδιού, οι φορείς που εμπλέκονται στο τουρνουά είναι η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, η 111 Πτέρυγα Μάχης, η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, αλλά και εθελοντικές ομάδες, που θα παρουσιάσουν διάφορες δράσεις είτε πρόκειται για επιδείξεις διάσωσης είτε για επίδειξη πρώτων βοηθειών. Συγκεκριμένα τη δική τους συμμετοχή στο τουρνουά θα έχουν η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών καθώς και οι Πρόσκοποι και η Σκακιστική Ένωση Βόλου.

Μέγας χορηγός του ποδοσφαιρικού τουρνουά είναι η βολιώτικη εταιρεία Εύρηκα, που γιορτάζει 40 χρόνια στον Βόλο, ενώ τα νερά στα παιδιά που θα αγωνιστούν θα προσφέρει η εταιρεία ΣΕΛΙ. Επίσης ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Βόλου θα ετοιμάσει κέικ και κουλουράκια για τα παιδιά.

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου θα αγωνιστούν τα σχολεία από τις 8.30π.μ.-13.30μ.μ., ενώ το Σάββατο 10 Ιουνίου θα παίξουν οι ποδοσφαιρικές ακαδημίες όχι μόνο της Μαγνησίας αλλά και από άλλους νομούς από τις 8.30π.μ.-13.30μ.μ. και από τις 17.00-20.30μ.μ. Το Σάββατο το απόγευμα θα γίνουν οι απονομές αναμνηστικών πλακετών σε όλους τους φορείς που είχαν παρουσία, στα σχολεία και τις ακαδημίες, ενώ όλα τα παιδιά (περίπου 1000) θα λάβουν ονομαστικό έπαινο για τη συμμετοχή, γιατί το καθένα θα είναι ήρωας για το Χαμόγελο του Παιδιού, ενώ οι διοργανωτές θα τους περάσουν το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν στο τουρνουά νικητές και νικημένοι, γιατί “σκοράρουν” για τα παιδιά που βρίσκονται ανάγκη.

Επίσης στην τελετή λήξης το παρών θα δώσει χορευτική ομάδα, ενώ θα γίνει επίδειξη πάλης από τον σύλλογο Ολυμπιονίκης. Σημαντικό είναι ότι θα υπάρχει ιατρική κάλυψη και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με τις διασωστικές εθελοντικές ομάδες.

Στους αγώνες θα υπάρξει ένα κουπόνι με μία συμβολική τιμή 2 ευρώ, που θα το αγοράζει όποιος θέλει, αν και η είσοδος στο ΕΑΚ του Βόλου θα είναι ελεύθερη.

Επίσης, διευκρινίστηκε ότι οι ώρες των παιχνιδιών καθορίζονται βάσει των αντίστοιχων του σχολικού προγράμματος και πως οι αγώνες θα είναι 15λεπτοι, επομένως δε θα υπάρχει φυσική καταπόνηση. Το γήπεδο θα χωριστεί στα δύο, ώστε να γίνονται δύο ματς ταυτόχρονα.

Τέλος να σημειωθεί ότι χαιρετισμούς απηύθυναν ο διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Πόζογλου (τόνισε ότι η Υπηρεσία του θα συνδράμει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δείχνοντας και το κοινωνικό πρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος) και η εκπρόσωπος της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών κ. Στρίγκου (ανέφερε ότι η 23 Ταξιαρχία θα αναπτύξει τρεις δράσεις, οι οποίες θα απευθύνονται όχι μόνο στα παιδιά αλλά και στους γονείς που θα παρίστανται).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.