Χιλιάδες δρομείς στον άτυπο Ημιμαραθώνιο Βόλου

Μεγάλη ανταπόκριση σε Ελλάδα και εξωτερικό

Η ανταπόκριση που επρόκειτο να δείξουν οι δρομείς είχε φανεί από την πρώτη ημέρα που ανακοινώθηκε η αναβολή του 6ου Ημιμαραθωνίου Βόλου και η αντικατάστασή του από συμβολική προπόνηση ή αγώνα, ή ακόμη και από περπάτημα, από κάθε δρομέα σε όποια περιοχή της Ελλάδας μένει. Στην πράξη, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, και χιλιάδες ήταν όσοι μέσα στο Σαββατοκύριακο έκαναν τη διαδρομή που επέλεξαν, αφιερώνοντάς τη στον αγώνα που δεν έγινε στη φυσική του μορφή.

Αναρίθμητα ήταν τα συγχαρητήρια και οι ευχές που δέχθηκε η διοργάνωση από όλη την Ελλάδα, με την προσδοκία όλων να τρέξουν σύντομα στον Βόλο. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου και η Οργανωτική Επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Βόλου ευχαριστούν τους αθλητές και τους συλλόγους δρομέων από όλες τις πόλεις της Ελλάδας, καθώς επίσης από την Κύπρο και από πολλές χώρες του εξωτερικού που έτρεξαν συμβολικά για τον αγώνα. Ευελπιστούν, τα μέτρα που θα ορίσει η Πολιτεία, να επιτρέψουν την κανονική διεξαγωγή της διοργάνωσης όπως και κάθε αγώνα δρόμου με ασφάλεια στους επόμενους μήνες, ώστε να δοθεί τέλος στο lockdown στον Αθλητισμό.

Άτομα κάθε ηλικίας διήνυσαν είτε μερικές εκατοντάδες μέτρα ή λίγα χιλιόμετρα, είτε ως και Μαραθώνιο 42.195 μέτρων, όπως έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού-Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων Απόστολος Γούλας μαζί με τον συναθλητή Νίκο Γκουτζουρέλα. Την ίδια απόσταση του Μαραθωνίου έτρεξε στη Θεσσαλονίκη για τον Ημιμαραθώνιο Βόλου ο μαραθωνοδρόμος και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Σημαντήρας. Τοπικά, η διαδρομή από τον Βόλο προς τις Αλυκές όπου γίνεται ο κανονικός Ημιμαραθώνιος, γέμισε από δρομείς που ατομικά έτρεξαν την απόσταση κάνοντας ταυτόχρονα και την καθημερινή τους προπόνηση.

Συνέχεια σε διαδρομές και δράσεις

Τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου από την προηγούμενη βδομάδα συμμετέχουν σε μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία έχοντας το σύνθημα «τρέχουμε για τα αδέσποτα. Κάθε μας χιλιόμετρο, και μια μερίδα φαγητού για αυτά».

Έτσι με κάθε χιλιόμετρο κάθε δρομέα σε όλη την Ελλάδα που συμμετέχει δωρεάν στο project, προσφέρεται ένα γεύμα από εταιρεία στα φιλοζωικά σωματεία. Πανελλαδικός στόχος είναι τα 3.000 χιλιόμετρα που θα αντιστοιχούν σε ισάριθμα γεύματα.

Επίσης, την Κυριακή έγινε μια ακόμη εξαιρετική πεζοπορία στο Πήλιο, είχε απόσταση 30 χιλιομέτρων και διήρκησε 8,5 ώρες. Η διαδρομή ήταν, Γορίτσα-Άλλη Μεριά-Κατηχώρι-Πορταριά-Σανατόριο Καραμάνη Χανίων και επιστροφή. Απρόσμενη ήταν, αλλά πολύ ωραίες εικόνες προσέφερε, η άφθονη ομίχλη στο Σανατόριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.