Χωρίς Πετρούνια η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό της Πολωνίας

Χωρίς τον Λευτέρη Πετρούνια θα αναχωρήσει το Σάββατο (6/4) για το Σέτσιν της Πολωνίας η αποστολή της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής.

Ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους (2015 στο Μονπελιέ, 2016 στην Βέρνη, 2017 στο Κλουζ και 2018 στην Γλασκώβη), προέρχεται από εγχείρηση στον ώμο και θα είναι ο μεγάλος απών από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 14 Απριλίου στην πολωνική πόλη.

Μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε ο «βασιλιάς των κρίκων» βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο, εκτιμήθηκε πως δεν ήταν σωστό να επιβαρυνθεί από τώρα ενόψει των κορυφαίων διοργανώσεων που ακολουθούν, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Απών από τη διοργάνωση θα είναι και ο έτερος πρωταθλητής των κρίκων, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος επίσης προέρχεται από επέμβαση και βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.

Την αποστολή της «γαλανόλευκης» συνθέτουν πέντε γυμναστές και τρεις γυμνάστριες. Πρόκειται για τους: Νίκο Ηλιόπουλο, Νίκο Κρανίτη, Χριστόφορο Κωνσταντινίδη, Αντώνη Τανταλίδη, Γιώργο Χατζηευσταθίου και Αργυρώ Αφράτη, Ελβίρα Κατσάλη, Ιωάννα Ξουλόγη.

Την αποστολή θα συνοδεύσουν οι προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Θεόφιλος Λαλεχός, Κώστας Χατζηζήσης, Ντιάνα Γιορντάνοβα Ντούντεβα, οι διεθνείς κριτές Λευτέρης Μπουτάκης, Σταύρος Γαλερός, Μαρία Σολομωνίδου, Γεωργία Ζυγούλη και η φυσικοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς. Παρών στη διοργάνωση θα είναι επίσης ο διεθνής κριτής Νίκος Προβιάς, ως Τεχνικός Επιτετραμμένος της UEG για τα αγωνίσματα της κατηγορίας ανδρών.

Στη διοργάνωση του Σέτσιν έχουν δηλωθεί να συμμετάσχουν 275 αθλητές και αθλήτριες (166 άνδρες, 109 γυναίκες) από 40 χώρες. Θα είναι η τρίτη φορά που ο θεσμός φιλοξενείται επί πολωνικού εδάφους, ύστερα από το Ευρωπαϊκό γυναικών του 1959 στην Κρακοβία και το αντίστοιχο των ανδρών του 1969 στη Βαρσοβία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.