Χωρίς θεατές, χωρίς δημοσιογράφους(!) το Ολυμπιακός Βόλου-Νίκη Βόλου

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα μπορούσε να είναι ή γιορτή για το βολιώτικο μπάσκετ ή έστω και θέμα συζήτησης για τα μέτρα ασφαλείας στο πλαίσιο της διαστρεβλωμένης αθλητικής πραγματικότητας στην Ελλάδα. Ωστόσο η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και Νίκη Βόλου αποκτά άλλη σημασία πλέον λόγω… κορονοϊού.

Μετά τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας για την καταπολέμηση του κορονοϊού, ήρθε και η ανακοίνωση της ΕΟΚ που τονίζει και αυτή αυστηρά ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί κανένας σε αγώνα μπάσκετ που δεν έχει άμεση ενασχόληση με την ομαλή διεξαγωγή της οποιασδήποτε αναμέτρησης. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Σύμφωνα με την υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ. Οικ. 15954 (ΦΕΚ 726 Β’/8-3-2020) Υπουργική απόφαση, η διεξαγωγή όλων των αθλητικών αναμετρήσεων θα γίνουν χωρίς την παρουσία φιλάθλων από 09/03 έως και την Κυριακή 22/03/2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας και πιο συγκεκριμένα επιτρέπεται η είσοδος μόνο:

21 άτομα από το κάθε σωματείο και συγκεκριμένα οι αθλητές, οι προπονητές, ο ιατρός, ο φυσιοθεραπευτής και Πρόεδρος, μέλη του Δ.Σ. της κάθε ομάδας, που θα αναγράφονται σε ειδική κατάσταση.

Οι Διαιτητές, η Γραμματεία, ο Κομισάριος, ο Ιατρός αγώνα, ο Παρατηρητής αγώνα εφόσον ορισθεί.

Τα δύο (2) άτομα της Στατιστικής Υπηρεσίας για την Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών και για την Α1 Εθνική κατηγορία Γυναικών.

Μέλη Δ.Σ. ΕΟΚ, των Τοπικών Ενώσεων και Επιτροπών της ΕΟΚ.

Επιπλέον εφόσον υπάρχει ζωντανή μετάδοση ή βιντεοσκόπηση από ένα άτομο στην κάθε περίπτωση με σχετική άδεια από την ΕΟΚ».

Έτσι λοιπόν ο αγώνας ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και Νίκη Βόλου θα πραγματοποιηθεί με τις κερκίδες του ΕΑΚ Βόλου άδειες, και τις δύο ομάδες λόγω του κορονοϊού να είναι οι μοναδικές ουσιαστικά εντός του αγωνιστικού χώρου, μαζί με τους διαιτητές της αναμέτρησης και τα μέλη της Γραμματείας. Μάλιστα σε επικοινωνία του «Magnesiasports» με την ΕΟΚ και την Επιτροπή Πρωταθλημάτων η οδηγία ήταν σαφής: «Για λόγους ασφαλείας με βάση τις αποφάσεις της Κυβέρνησης δεν θα επιτραπεί ούτε η είσοδος δημοσιογράφων»!

Ουσιαστικά θα είναι ένα ντέρμπι που θα διεξαχθεί και θα αποτυπωθεί μόνο στις αναμνήσεις των παρευρισκόμενων στο ΕΑΚ Βόλου και στο φύλλο αγώνα… Έτσι μία αναμέτρηση που θα μπορούσε να αποτελέσει διαφήμιση για το μπάσκετ, πέφτει θύμα του κορονοϊού!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.