Χρ. Βολικάκης: «Η αγάπη του κόσμου τις τελευταίες ημέρες ήταν κάτι μοναδικό»

Ο Χρήστος Βολικάκης έχει ολοκληρώσει ένα τμήμα του αγωνιστικού προγράμματος της σεζόν που είχε ως κορύφωση τους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μινσκ, εκεί όπου κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια και έχασε άλλο ένα στις λεπτομέρειες.

Στη συνέχεια χάρισε στον εαυτό του μερικές ημέρες διακοπές, προτού επανέλθει σε πλήρη ετοιμότητα για τη συνέχεια.

Ο Βολιώτης πρωταθλητής ποδηλασίας έκανε δηλώσεις στο sportfeed.gr, τονίζοντας τα εξής: «Έζησα μοναδικές στιγμές στους Ευρωπαϊκούς αγώνες με δύο χρυσά μετάλλια και αν δεν είχα δεχθεί και την ακύρωση άδικα στο τρίτο αγώνισμα του όμνιουμ, θα μιλούσαμε τώρα και για τρίτο μετάλλιο. Ήξερα πως ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά ο αγώνας είναι αγώνας και δεν ξέρεις πώς θα σου βγει η κούρσα.

Πολύ μεγάλη βοήθεια πήρα και από όλους τους Έλληνες που ήταν στην κερκίδα, το ελληνικό αρχηγείο, τους Έλληνες αθλητές που είχανε τελειώσει τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Δεν έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε με κερκίδα και σίγουρα ήταν κάτι μοναδικό που έπαιξε και αυτό το ρόλο του. Επίσης, η θέση του σημαιοφόρου στην τελετή λήξης ήταν μία πολύ μεγάλη τιμή για εμένα. Τι πιο όμορφο να μπαίνεις πρώτος με ψηλά την Ελληνική σημαία σε ένα κατάμεστο στάδιο!»

Για το σημαντικότητα των ευρωπαϊκών αγώνων στην προετοιμασία του για το Τόκιο δήλωσε: «Σίγουρα οι ευρωπαϊκοί αγώνες ήταν ένας αγώνας στόχος και παράλληλα και ένα μεγάλο πετυχημένο τεστ. Η Ευρώπη είναι η μεγάλη δύναμη της ποδηλασίας, οπότε ήταν υψηλό το επίπεδο των αγώνων, αλλά βέβαια υπάρχουν και άλλες υπερδυνάμεις, όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Στόχος μου ήταν να είμαι σταθερός σε πολύ υψηλό επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια και πιστεύω πως με τα αποτελέσματα μου το έχω πετύχει. Από εκεί και πέρα στο Τόκιο θα είναι η τέταρτη συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες και θέλω να διεκδικήσω ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, καθώς είναι και το μοναδικό που λείπει από το βιογραφικό μου. Έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος χρόνος Ολυμπιακής πρόκρισης, ήδη είμαι πολύ ψηλά στη παγκόσμια κατάταξη και όλα δείχνουν πως στο Τόκιο θα είμαστε πανέτοιμοι».

Από τις ιδιαίτερα θετικές συνέπειες της προβολής που έχει λόγω των επιτυχιών του, είναι και η προβολή του ίδιου του αθλήματος της ποδηλασίας και πιο συγκεκριμένα η προβολή της ποδηλασίας πίστας, με τον Χρήστο Βολικάκη να δηλώνει σχετικά: «Όλη η αγάπη του κόσμου που δέχθηκα αυτές τις τελευταίες ημέρες ήταν πραγματικά κάτι μοναδικό. Βλέπω σιγά-σιγά να γνωρίζουν το άθλημα της ποδηλασίας και να έχουν πραγματικά εντυπωσιαστεί με την ποδηλασία πίστας. Όλα αυτά μου δίνουν τεράστια ώθηση και δύναμη, για να συνεχίσω όχι μόνο στο Τόκιο το 2020 αλλά και στο Παρίσι το 2024! Εύχομαι να μας έχει ο Θεός καλά, χωρίς τραυματισμούς, γιατί θέλω να υπηρετήσω αρκετά χρόνια ακόμα το άθλημα της ποδηλασίας. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και καθημερινά αγωνίζονται για εμένα. Πλέον νιώθω πως δεν είμαι μόνος μου, αλλά έχω μια ομάδα που μαζί αγωνιζόμαστε, για να σηκώσουμε ξανά και ξανά ψηλά την ελληνική σημαία».

Στην Ιταλία με την ομάδα του Cycling Team Volos 

Ο Χρήστος Βολικάκης μετά από το μικρό διάλειμμα θα πιάσει πάλι δουλειά σύντομα. Από τις 16 μέχρι τις 22 Ιουλίου θα βρίσκεται στην Ιταλία με άλλους 10 ποδηλάτες από την ομάδα του Cycling Team Volos, ανάμεσα στους οποίους και ο ταλαντούχος αδερφός του Ζαφείρης, για τους διεθνείς αγώνες στην Ιταλία που θα γίνουν στο Ascoli Piceno 18-20 Ιουλίου. Ο μισός μόνο Αύγουστος θα είναι μήνας ξεκούρασης, γιατί 31 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου έχει το διεθνές γκραν πρι ποδηλασίας πίστας της Αθήνας και 6-7 Σεπτεμβρίου το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας. Οι αγώνες στις αρχές του φθινοπώρου θα οδηγήσουν προς το Άπελντουρν της Ολλανδίας, όπου θα διεξαχθεί το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.