Χρ. Βολικάκης: Η πρώτη μου φορά στην αντοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες να φέρει ό,τι καλύτερο

Ο Χρήστος Βολικάκης σύμφωνα με την κατάταξη της 2ης Μαρτίου της UCI είναι επίσημα μέσα στους προκριθέντες αθλητές για το Τόκιο στο αγώνισμα του όμνιουμ, το ποδηλατικό «τέτραθλο».

Αυτό είχε εξασφαλιστεί μαθηματικά νωρίτερα και γι’ αυτό ο Βολιώτης πρωταθλητής δεν έφτασε στην πρωτεύουσα της Γερμανίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα με επιπρόσθετο άγχος. Η προετοιμασία του το τελευταίο διάστημα είχε αναποδιές και βέβαια οι συνθήκες στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα αντίξοες λόγω της απουσίας σωστής συντήρησης των εγκαταστάσεων. Παρόλ’ αυτά, στο Βερολίνο συμμετείχε κανονικά σε τρία αγωνίσματα, το σκρατς, τον αγώνα πόντων και το όμνιουμ, και πήρε τη 13η, 16η και 14η θέση αντίστοιχα. Στα 32 του πλέον προετοιμάζεται για την 4η Ολυμπιακή του συμμετοχή, η πρώτη όμως σε αγώνισμα αντοχής.

Ο Χρήστος Βολικάκης παραχώρησε συνέντευξη στο sportsfeed.gr, η οποία έχει ως εξής:

Ποιος είναι ο απολογισμός σου από το παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας;

«Η συμμετοχή μου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν απαραίτητη, έπρεπε να λάβω μέρος και οπωσδήποτε να τερματίσω, γιατί η βαθμολογία ήταν διπλή. Αυτός ήταν και ο βασικότερος λόγος που έτρεξα παρά την κούραση μετά από 6 συμμετοχές σε ισάριθμα παγκόσμια κύπελλα ταξιδεύοντας σε όλο τον πλανήτη. Απανωτά τζετ λαγκ, μεγάλες μετακινήσεις και μια ίωση με εξουθένωσαν, αλλά όλα αυτά έπρεπε να τα βάλω στην άκρη και να παλέψω, δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Έπρεπε το φορτίο να το σηκώσω μόνος μου και αυτό έκανα. Το κέρδος οι 480 βαθμοί που αποκόμισα πλασάροντας την Ελλάδα στην 12η θέση της Ολυμπιακής κατάταξης μεταξύ των 20 χωρών που τελικά προκρίθηκαν και την 4η θέση από την ατομική κατάταξη μέσα από μία δεξαμενή 1200 αθλητών».

Τι δεδομένα σου έδωσε το παγκόσμιο του Βερολίνου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο;

«Οπωσδήποτε σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δεις τα όσα δεν έγιναν όπως ήθελες και να προχωρήσεις σε διόρθωση συγκεκριμένης συμπεριφοράς με σκοπό την βελτίωση. Πάντα υπάρχουν τα περιθώρια και αυτό πρέπει να επιδιώκεις. Όσο μεγαλύτερο είναι αυτό που σκοπεύεις τόσο πιο προσεκτικός πρέπει να είσαι. Θεωρώ πως το πρόσημο είναι θετικό, γιατί είχα και τη βαθμολογική ευχέρεια να δω καθαρά τον αγώνα. Ωστόσο, μετά από τόσα χρόνια στην πρώτη γραμμή έχω μάθει πως στη ζωή σου και θα χάσεις και θα κερδίσεις, πρέπει όμως όλα αυτά να σε κάνουν πιο σοφό, «γηράσκω αεί διδασκόμενος».

Τώρα που είναι και επίσημο ότι θα είσαι στο Τόκιο, πώς νιώθεις για την αλλαγή από τα σπριντ στην αντοχή στην 4η Ολυμπιακή σου παρουσία;

«Αν και η απόφαση μου να μεταβώ από τα σπριντ στην αντοχή ήταν μονόδρομος λόγω του τραυματισμού μου στη μέση, δε νιώθω καμία πικρία. Ήταν λύση ανάγκης και ευτυχώς μου βγήκε. Έκανα αμέσως επιτυχίες, ένιωσα αυτοπεποίθηση και ιδιαίτερη χαρά που και στο νέο μου αγώνισμα που είναι τόσο απαιτητικό κατάφερα να μπω ανάμεσα σε μεγαθήρια και σε χώρες με παράδοση πολλών ετών αλλά και να καταφέρω να σηκώσω την ελληνική σημαία ψηλά αρκετές φορές. Εύχομαι κι η πρώτη μου φορά σε αυτό το αγώνισμα σε Ολυμπιακούς να μου φέρει ό,τι καλύτερο. Άλλωστε, αυτή θα είναι η τέταρτη φορά μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν ξέρω αν κάποιος άλλο αθλητής σε όλο τον κόσμο έχει καταφέρει να προκριθεί και στα δύο είδη ποδηλασίας πίστας, σπριντ και αντοχή, όπως επίσης να κατακτήσει μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις, οπότε όλα αυτά πιστεύω δείχνουν πολλά».

πηγή: sportfeed.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.