Χρειάστηκε τα πέναλτι, για να αποκλείσει τον Πανσερραϊκό ο ΝΠΣ Βόλος

Μονομαχία Μπαλογιάννη-Γεωργιάδη στο ματς του Πανθεσσαλικού
1-1 ο κανονικός αγώνας και η παράταση, ενώ με 4-2 στη ρώσικη ρουλέτα επικράτησαν οι κυανέρυθροι

Υπάρχουν μερικά πράγματα στο ποδόσφαιρο, που ανεξαρτήτως διαφοράς κατηγοριών δεν αλλάζουν. Ένα απ’ αυτά είναι το βάρος της φανέλας. Ο Πανσερραϊκός έχει πολύ βαριά, ο ΝΠΣ Βόλος ακόμη ελαφριά. Έτσι λοιπόν στο Πανθεσσαλικό παραλίγο η ομάδα με τη βαριά φανέλα να κάνει τη μεγάλη έκπληξη στο Κύπελλο, παρότι αγωνίζεται τρεις κατηγορίες χαμηλότερα. Τελικά, ο ΝΠΣ Βόλος μετά το 1-1 του κανονικού αγώνα, που ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ματς, και μετά την παράταση, όπου δεν άλλαξε κάτι, πήρε την πρόκριση στα πέναλτι με 4-2. Το σκορ άνοιξε ο Μάντζης στο 37’ με κεφαλιά και στο 90’ ο Κόντσι με πέναλτι ισοφάρισε. Το νικητήριο πέναλτι για τον ΝΠΣ Βόλος έβαλε ο Λύρατζης, με τον Πανσερραϊκό να μην εκτελεί το δικό του πέμπτο, ενώ ήρωας για τους γηπεδούχους του Φεράντο, που έτρωγε τα … νύχια του σε όλο το ματς, ήταν ο Γκαραβέλης, ο οποίος απέκρουσε την μπάλα στις εκτελέσεις των Κόντσι και Πολύζου.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Γκαραβέλης ήταν κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων, ενώ οι Λύρατζης, Τσίκα, Διαμαντής και Τσαούσης στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά. Μαξ και Μπαλογιάννης ήταν οι ανασταλτικοί χαφ, οι  Ατιγιάτ (δεξιά), Μυστακίδης (αριστερά) και Μουνίθ αποτέλεσαν την τριάδα των μεσοεπιθετικών, ενώ στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Μάντζης.

Από την άλλη ο Πανσερραϊκός παρατάχθηκε με 4-4-2, με επιθετικό δίδυμο τους Ομπόσου και Γεωργιάδη. Η τετράδα του κέντρου αποτελούνταν από τον Κόντσι και τον 15χρονο Μασκανάκη στις πτέρυγες και τους Ψάλτη και Πολύζο στον άξονα, ενώ στην άμυνα επελέγησαν από τον Άγγελο Διγκόζη ο Βολιώτης Ζέρης και ο 17χρονος Αποστολόπουλος στα άκρα και στο κέντρο αυτής οι Κασμερίδης, Γιανναράκης. Τερματοφύλακας ήταν ο Τεντζέρης.

Οι φάσεις του αγώνα

Στο 15’ είχαμε την πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς με το μακρινό σουτ του πιτσιρικά Μασκανάκη -στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικού στην ενδεκάδα του Πανσερραϊκού- να περνά ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Οι Σερραίοι σε ένα προσεκτικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες έδειχναν θαρραλέοι, παρά τις τρεις κατηγορίες που τους χωρίζουν από τους αντιπάλους τους και προσπαθούσαν να βγουν στην επίθεση και να μην κλειστεί στην άμυνα. Στο 26’ ο Ομπόσου συνδυάστηκε με τον Αργεντινό Κόντσι και ο τελευταίος αντί να σεντράρει από πλάγια δεξιά ελάχιστα εκτός περιοχής προτίμησε να τελειώσει τη φάση μόνος του με ένα πολύ άστοχο σουτ.

Στο 29’ μετά από σέντρα του Λύρατζη από τα δεξιά ο Μαξ εντός περιοχής έκανε το κοντρόλ και βρέθηκε απέναντι από τον Τεντζέρη, τον οποίον προσπάθησε να ντριμπλάρει στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο γκολκήπερ των φιλοξενούμενων έπεσε στα πόδια του και απομάκρυνε. Ο Μουνίθ στο 31’ ανάγκασε τον Τεντζέρη σε δύσκολη απόκρουση σε πολύ όμορφο  αριστερό σουτ, με το που πάτησε περιοχή. Αυτή ήταν η πιο επικίνδυνη φάση μέχρι τότε στο ματς και η επόμενη κατέληξε στα δίχτυα. Στο 37’ ο Χουάν Μουνίθ εκτέλεσε με πολλά φάλτσα από τα δεξιά στο πίσω δοκάρι, όπου ο Μάντζης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη γωνία της αντίπαλης εστίας για το 1-0.

Αξιόλογο ήταν το μακρινό σουτ του Λύρατζη στο 40’, το οποίο απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ ο Τεντζέρης, ενώ στο 42’ ο Μάντζης πήρε λίγο πιο μπροστά από το σημείο του πέναλτι την κεφαλιά ανενόχλητος, αλλά δεν την έπιασε, όπως ήθελε, και η μπάλα πέρασε πολύ άουτ.

Στο 66’ το δυνατό σουτ του Τσοκάνη από το ημικύκλιο πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι, με τον ΝΠΣ Βόλος να κάνει διαχείριση του ματς, χωρίς όμως να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μεγάλες φάσεις και για ένα δεύτερο γκολ, που θα καθάριζε την πρόκριση. Στο 83’ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων πήγε η κεφαλιά του Διαμαντή στο πίσω δοκάρι μετά το κόρνερ του Μπαλογιάννη από τα δεξιά, ενώ στο 90’ έγινε η ζημιά για τους γηπεδούχους. Ο Κόντσι τσίμπησε την μπάλα στον αέρα προ του Διαμαντή, αυτός τον ανέτρεψε σύμφωνα με τον διαιτητή Μαλούτα, που ήταν πολύ κοντά στη φάση, και το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος ο παθών (1-1).

Η παράταση

Στο 95’ ο Μάντζης έκανε μία «σκαστή» διαγώνια κεφαλιά-ψαράκι στο πρώτο δοκάρι μετά από σέντρα του Λύρατζη από τα δεξιά και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ σε μία μεγάλη ευκαιρία για τον ΝΠΣ Βόλος. Ο Μάντζης ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής στο 101’, καθώς πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα για άτσαλο μαρκάρισμα στο κέντρο του γηπέδου και ο ΝΠΣ Βόλος έμεινε με δέκα παίκτες, ενώ δύο λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν διαμαρτυρηθεί για δεύτερη κίτρινη στον Κόντσι για αντικανονική ενέργεια πάνω στον τερματοφύλακα Γκαραβέλη.

Τελικά το 1-1 δεν άλλαξε στο εξτρά μισάωρο κι έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Τα πέναλτι

Στη ρώσικη ρουλέτα η σειρά ήταν η εξής:

Το 1-0 ο Τσοκάνης για τον ΝΠΣ Βόλος

Το 1-1 ο Τριανταφύλλου για τον Πανσερραϊκό

Το 2-1 ο Τσίκα για τον ΝΠΣ Βόλος

Ο Γκαραβέλης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία το πέναλτι του Κόντσι

Ο Τσαούσης σούταρε πάνω από τα δοκάρια

Ο Κασμερίδης το 2-2 για τον Πανσερραϊκό

Ο Τόρρες το 3-2 για τον ΝΠΣ Βόλος

Ο Γκαραβέλης έδιωξε στη δεξιά του γωνία το πέναλτι του Πολύζου

Το 4-2 ο Λύρατζης για τον ΝΠΣ Βόλος, που πήρε την πρόκριση

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Λύρατζης, Τσίκα, Διαμαντής, Τσαούσης, Μαξ, Μπαλογιάννης (92’ Τόρρες), Ατιγιάτ (69’ Κορέλας), Μυστακίδης (46’ Κυζιρίδης), Μουνίθ (59’ Τσοκάνης), Μάντζης

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Τεντζέρης, Ζέρης, Κασμερίδης, Γιανναράκης, Αποστολόπουλος, Πολύζος, Ψάλτης (117’ Τριανταφύλλου), Κόντσι, Μασκανάκης (55’ Ντιαλό), Ομπόσου (69’ Παπαβασιλείου), Γεωργιάδης (77’ Μπάρδας)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.