Χρήστος Ράλλης: Δε θα αφήναμε τον Πύρασο να διαλυθεί

Ο Πύρασος πέρασε μία δύσκολη περίοδο και κινδύνεψε να καταλήξει στο Πρωτοδικείο για ορισμό διοίκησης, αλλά τελικά η λύση βρέθηκε, με τον Χρήστο Ράλλη να τίθεται επικεφαλής του νέου σχήματος. Ο νέος πρόεδρος του συλλόγου της Νέας Αγχιάλου μίλησε στον Sport Fm 98.5 και την εκπομπή “Αθλητισμός χωρίς όρια” και ανέφερε ότι δε θα άφηναν τον Πύρασο με τα 70 χρόνια ιστορίας να διαλυθεί, ενώ τόνισε ότι θα δοθεί βάρος στα νεαρά παιδιά της Αγχιάλου, αλλά συμπλήρωσε πως είναι ουτοπία η πρώτη ομάδα να πορευθεί μόνο με γηγενείς παίκτες.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Ράλλης:

Για την απόφασή του να ασχοληθεί με τα διοικητικά του Πυράσου:

“Μπήκα στα δύσκολα κατευθείαν. Δυστυχώς, είναι δύσκολα τα πράγματα στην εποχή μας, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πολλές ομάδες έχουν διοικητικά προβλήματα, έτσι και ο Πύρασος, που τον τελευταίο ενάμιση μήνα προσπαθούσε να βρει μία διάδοχη κατάσταση στη διοίκηση που παραιτήθηκε. Το πρόβλημα ήταν αρχικά οικονομικό λόγω των καιρών που ζούμε. Κανένας δεν μπορεί να συνεισφέρει πολλά χρήματα. Φυσικά, είναι και ζήτημα χρόνου. Όλοι προσπαθούμε για το μεροκάματο και δεν έχουμε να διαθέσουμε πολύ χρόνο στις ομάδες του χωριού μας, της περιοχής μας. Αλλά από το να καταλήξουμε στο Πρωτοδικείο, προσπαθήσαμε και μαζευτήκαμε εννιά άτομα, να διαμορφώσουμε μία διοίκηση και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο”.

Για το νέο Δ.Σ. του συλλόγου:

“Είναι όλοι άνθρωποι της Αγχιάλου, που αγαπάνε τον Πύρασο. Υπάρχουν και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει στην ομάδα, αλλά θα ήθελα να μείνω στο γεγονός πως όλοι αγαπάμε τον Πύρασο. Δε θα αφήναμε μία ομάδα 70 χρόνων. Ο Πύρασος έχει γράψει ιστορία σε ανώτερες κατηγορίες, αυτά μένουν, δε θα τον αφήναμε να διαλυθεί. Βέβαια, χωρίς να μπορούμε να υποσχεθούμε εθνικές κατηγορίες εμείς, πάμε να κάνουμε την προσπάθειά μας να συνεχίσει το σωματείο, να βοηθήσουμε τα μικρά παιδιά της περιοχής μας να παίξουν μπάλα, να το ευχαριστηθούν κι ό,τι μπορέσουμε”.

Για τους στόχους που έχει θέσει η νέα διοίκηση:

“Είναι πολλά τα μέτωπα, αλλά δίνουμε προτεραιότητα στα μικρά παιδιά του χωριού μας. Αυτά θέλουμε να παίξουν στον Πύρασο, να ξεκινήσουν από την Ακαδημία και να υπάρχουν μόνο αυτά στην ομάδα τα επόμενα χρόνια. Θα ρίξουμε βάρος, φυσικά, και στην πρώτη ομάδα, η οποία δε θα παίζει μόνο με παιδιά της Αγχιάλου. Αυτό θα ήταν ουτοπία. Μακάρι να είχαμε τις δυνατότητες να φέρουμε ακριβούς παίκτες. Αλλά και να τις είχαμε, δε θα προτιμούσαμε αυτόν το δρόμο. Θέλουμε τα παιδιά μας να πάρουν εμπειρίες, να δοκιμαστούν, να προσπαθήσουν και δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Για φέτος, τουλάχιστον, σίγουρα δεν πάμε για πρωταθλητισμό, δεν μπορούμε να μιλήσουμε μελλοντικά, αλλά φέτος η ομάδα δε θα πάει για πρωτάθλημα”.

Για τον νέο προπονητή της ομάδας:

“Κουβεντιάζουμε κι είμαστε πολύ κοντά με τον προπονητή, ίσως μέσα στο Σαββατοκύριακο να έχουμε ανακοινώσεις. Είναι το πρώτο που θέλουμε να κάνουμε, για να έχουμε τις οδηγίες του προπονητή στη συνέχεια, Να μην του πούμε “αυτό είναι το υλικό σου, δούλεψέ το και κάνε θαύματα”. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τις επόμενες μέρες θα έχει κλείσει η υπόθεση. Ο προπονητής αυτός δεν έχει εργαστεί ξανά στον Πύρασο, είναι κοντά στο σκεπτικό που έχουμε εμείς, του άρεσε η σκέψη μας και η πρόκληση να δουλέψει με νέα παιδιά. Είναι γνώστης της πρώτης κατηγορίας, πέρσι εργαζόταν σε ομάδα. Μιλάμε και με άλλους προπονητές, αλλά είναι σε δεύτερη μοίρα, προτεραιότητα είναι ένας. Σύντομα οι ανακοινώσεις”.

Για την ετήσια οικονομική συνδρομή των φιλάθλων, που ορίστηκε στα πέντε ευρώ:

“Τη μειώσαμε, για να φέρουμε περισσότερο κόσμο κοντά μας. Θέλουμε περισσότερα μέλη, πολύ εύκολα θα μιλούσαμε για 10 ή 20 ευρώ, αλλά θα ήταν πολύ λιγότερα τα μέλη. Θέλουμε ο κόσμος να έρθει κοντά στον Πύρασο, να αγκαλιάσει την προσπάθειά μας, να έρχεται στους αγώνες, να χειροκροτήσει τα δικά μας παιδιά. Αυτό θέλουμε. Ήταν απόφαση της διοίκησης, η οποία κουβεντιάζει με τον κόσμο”.

Για τυχόν ανανεώσεις και μεταγραφές ποδοσφαιριστών:

“Ακόμα δεν έχουμε κουβεντιάσει με παίκτες, ξεκινήσαμε με μία συνάντηση με τα παιδιά από το χωριό. Είπαμε ότι αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος της διοίκησης. Όσον αφορά τα παιδιά μακριά από την Αγχίαλο, θα θέλαμε πρώτα να κλείσουμε τον προπονητή και με τη σύμφωνη γνώμη του να κάνουμε τις συζητήσεις. Να μας προτείνει αυτός να ανανεώσουμε με κάποιους παλιούς παίκτες μας ή να συμφωνήσουμε με κάποιους καινούριους”.

Για την αποχώρηση του Γιώργου Δανόπουλου από την ακαδημία:

“Ο Γιώργος είναι ένα παιδί από το χωριό μας. Είναι ένα διάλειμμα με τον Πύρασο, είναι σίγουρο. Πρόσφερε πολλά στην ομάδα. Ήταν επιθυμία της διοίκησης η λύση της συνεργασίας και σε μερικά χρόνια θα είναι πάλι μαζί μας”.

Για την ΕΠΣΘ:

“Θα είμαστε δίπλα στην Ένωση. Θεωρώ ότι προσπαθούμε για το ίδιο πράγμα κι όχι για κάτι διαφορετικό. Όπως και με τις μεγάλες ομάδες του Νομού, θα είμαστε δίπλα. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε, αλλά θα είμαστε κοντά”.

Για το γήπεδο της Αγχιάλου:

“Το γηπεδικό είναι μεγάλο πρόβλημα, πιστεύω ότι θα έχουμε μαζί μας τον Δήμο. Τις επόμενες μέρες θα προσπαθήσουμε να έχουμε μία συνάντηση με τον κύριο Δήμαρχο. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι θετικός και θα είναι. Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν είναι αυτή που μπορεί να παίξει η ομάδα. Θέλουμε τη συμπαράσταση του Δήμου, δεν είπαμε να τα κάνει όλα αυτός. Τα μπάτζετ στο τοπικό είναι πολύ μικρά κι η ανακατασκευή του γηπέδου που χρειάζεται εδώ, δεν μπορεί να γίνει από εμάς. Με μία μικρή βοήθεια από τον Δήμο, θα μπορέσουμε να φέρουμε το γήπεδό μας σε ένα επίπεδο καλό”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.