Χριστουγεννιάτικο σκακιστικό τουρνουά στον Βόλο

Ξεκινά το απόγευμα της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου το «1ο Πανελλήνιο σκακιστικό Χριστουγεννιάτικο τουρνουά 2018», που διοργανώνει η Σκακιστική Ένωση Βόλου. Το τουρνουά θα συνεχισθεί την Παρασκευή 21, το Σάββατο 22 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 με δυο γύρους ανά ημέρα. Το τουρνουά έχει εθνική και διεθνή αξιολόγηση.

Μεγάλος χορηγός του τουρνουά είναι ο Δήμος Βόλου και χορηγός της αίθουσας αγώνων το Τμήμα Χωροταξίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

Στο τουρνουά έχουν δηλώσει συμμετοχή σκακιστές και σκακίστριες υψηλού επιπέδου  από συλλόγους του Βόλου, Αγριάς, Αλμυρού, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Φλώρινας, Βέροιας, Πτολεμαϊδας, Σερρών, Λιβαδειάς, Πατρών, Ρόδου και Ηρακλείου Κρήτης.

Προβλέπονται ισχυρές σκακιστικές μονομαχίες και τα έπαθλα είναι πολύ ενδιαφέροντα αφού συνολικά αγγίζουν τα 1500 €! Για τον 1ο νικητή προβλέπεται έπαθλο 500€, στον 2ο νικητή 300€ και στον 3ο νικητή 200€. Έπαθλα προβλέπονται και για άλλες κατηγορίες νικητών.

Οι συμμετοχές θα επιβεβαιωθούν με τη φυσική παρουσία των σκακιστών μια ώρα πριν την έναρξη των αγώνων και θα ακολουθήσει η κλήρωση των ζευγαριών του 1ου γύρου.

Η παρακολούθηση των παρτίδων είναι ελεύθερη από τους φίλους του αθλήματος και το κοινό. Οι πρωινοί γύροι ξεκινούν στις 10:00 και οι απογευματινοί στις 17:00. Η είσοδος στο ισόγειο του Τμήματος Χωροταξίας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας (έναντι του σταθμού υπεραστικού ΚΤΕΛ) γίνεται από την οδό Αλαμάνας.

Η Σκακιστική Ένωση Βόλου ιδρύθηκε το 1962, καλλιεργεί το σκάκι για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα και έχει αγωνιστική παρουσία σε κάθε διοργάνωση της Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Έχει κατακτήσει αρκετές φορές το πρωτάθλημα και το κύπελλο Θεσσαλίας και οι ομάδες της έχουν αγωνισθεί στο Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής αλλά και στα Πανελλήνια Νεανικά. Τα τελευταία χρόνια έχει διοργανώσει αρκετά τουρνουά και φέτος διοργάνωσε ήδη δυο μαθητικά τουρνουά και το 1ο Πασχαλινό τουρνουά με σημαντική επιτυχία.

Την προκήρυξη του τουρνουά και τη δήλωση συμμετοχής θα βρει κανείς μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου: https://sites.google.com/site/sevolou/

Συνεχείς ενημερώσεις για το τουρνουά αναρτώνται στο facebook: www.facebook.com/sevolou

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.