CIES: Η ΑΕΚ φαβορί στη Super League και οι άλλες ομάδες με προβάδισμα σε 69 πρωταθλήματα

H AEK βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης του CIES Football Observatory (διεθνές κέντρο αθλητικών ερευνών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη FIFA),  ανάμεσα στις ομάδες της ελληνικής Super League σύμφωνα με το μέσο επίπεδο εμπειρίας των παικτών στην ομάδα.

Στη σχετική έρευνα που έγινε και κατατάσσει τις ομάδες από 69 πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο, η εμπειρία-βασικών και αναπληρωματικών παικτών- υπολογίζεται με τη στάθμιση των λεπτών που παίχτηκαν σε επίσημους αγώνες συλλόγων ή εθνικών ομάδων τον τελευταίο χρόνο με βάση το αθλητικό επίπεδο των αγώνων, με μέγιστη δυνατή τιμή 100.

Στους βασικούς παίκτες η ΑΕΚ βρίσκεται λίγο μπροστά από τον Παναθηναϊκό, ενώ στους «αναπληρωματικούς» ισχύει το αντίστροφο.

Για τους ευρωπαίους big-5, η Μάντσεστερ Σίτι (85,6 και 63,2), η Ρεάλ Μαδρίτης (82,5 / 60,6), η Μπάγερν Μονάχου (73,4 / 52,3) και η Παρί Σεν Ζερμέν (67,9 / 48,5) έχουν τις υψηλότερες τιμές και για τοις δυο κατηγορίες, δηλαδή οι βασικοί και οι «αναπληρωματικοί».

Στην Ιταλία, Ίντερ και Νάπολι είναι ισόπαλες για την πρώτη  κατηγορία (βασικοί) (72,7), ενώ η Φιορεντίνα προηγείται για τη δεύτερη (47,6). Η ομάδα της Τοσκάνης θα μπορούσε λοιπόν να είναι η έκπληξη της σεζόν.

Στην Αργεντινή, η Ρίβερ Πλέιτ είναι πρώτη για τους «βασικούς» και η Μπόκα Τζούνιορς για τους «αναπληρωματικούς».

Στη Βραζιλία, η πρωτοπόρος Μποταφόγκο-έκπληξη βρίσκεται πίσω από Παλμέιρας, Φλαμένγκο και Φλουμινένσε.

Στο MLS, η Ίντερ Μαϊάμι του Μέσι έχει τους πιο έμπειρους βασικούς, ενώ η Φιλαδέλφεια Ουνιόν έχει τον καλύτερο πάγκο.

Στην Τουρκία, η Φενερμπαχτσέ αναμένεται να πάρει τον τίτλο από τη Γαλατασαράι, ενώ η Μπενφίκα θα πρέπει να διατηρήσει το στέμμα της στην Πορτογαλία, όπως και η Αλ-Ιτιχάντ στη Σαουδική Αραβία.

AMΠΕ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.