Δ. Ράφτης: Τίποτα λιγότερο από το χρυσό μετάλλιο ο στόχος του Πετρούνια

Το χρυσό μετάλλιο, ο τέταρτος συνεχής παγκόσμιος τίτλος και μόνο αυτός, είναι ο στόχος του Λευτέρη Πετρούνια στον τελικό των κρίκων στη Στουτγάρδη, σύμφωνα με τον προπονητή του, Δημήτρη Ράφτη, που περιμένει από τον 28χρονο Ολυμπιονίκη να ξανακάνει αυτό που γνωρίζει καλά: να νικά όλους τους αντιπάλους και όλα τα εμπόδια.

«Για τον Λευτέρη ισχύουν αυτά που είπαμε πριν έρθουμε εδώ: θα είναι πανέτοιμος στον τελικό. Ο προκριματικός ήταν για μας ο αγώνας προετοιμασίας που δεν είχαμε κάνει όλη τη χρονιά. Ο κανονικός αγώνας έρχεται το Σάββατο. Ο στόχος είναι να κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο, τίποτε λιγότερο», δήλωσε ο προπονητής του.

«Γι΄ αυτό το αποτέλεσμα δούλεψε ο Λευτέρης και αυτό θα πάει να πετύχει. Η Ολυμπιακή πρόκριση θα έρθει αυτόματα, μαζί με τη νίκη. Από την στιγμή που με την πρώτη φετινή εμφάνισή του έφτασε στο ίδιο επίπεδο βαθμολογίας με τους αντιπάλους του, οι οποίοι έπιασαν ήδη το ταβάνι τους, δεν υπάρχει κάτι άλλο να σκεφτούμε», συμπλήρωσε.

Ενόψει τελικού, ο προπονητής του Πετρούνια περιμένει από τον αθλητή του μία βαθμολογία που θα ξεπεράσει τους 15,000 βαθμούς και θα του δώσει ξεκάθαρο πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων φιναλίστ.

«Στο φετινό παγκόσμιο οι βαθμολογίες στους κρίκους έχουν διαμορφωθεί πολύ χαμηλότερα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, επειδή εδώ κρίνεται η Ολυμπιακή πρόκριση. Οι κριτές ήταν πολύ αυστηροί στον προκριματικό και πιστεύω ότι έτσι θα λειτουργήσουν και στον τελικό. Θεωρώ πάντως ότι ο Λευτέρης θα πάρει πάνω από 15,000 βαθμούς, αφού είναι δεδομένο ότι θα παρουσιαστεί καλύτερος αυτή τη φορά», ανέφερε.

Και συμπλήρωσε: «Αυτό που κάνει ο Λευτέρης είναι μοναδικό. Δεν υπάρχει άλλος αθλητής των κρίκων που να επανήλθε μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο από μία τέτοια χειρουργική επέμβαση, πολύ περισσότερο να επανέλθει και να βρεθεί ξανά σε κορυφαίο επίπεδο. Είναι ανεπανάληπτο το κατόρθωμά του».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.