Δανόπουλος: «Κίνητρο η Νίκη Βόλου για τους παίκτες μου»

Πρόκληση αποτελεί για τον Πύρασο ο αγώνας Κυπέλλου της ΕΠΣΘ με τη Νίκη Βόλου το Σάββατο (22/9) στις 16.00. Για την ομάδα της Νέας Αγχιάλου θα απουσιάσει ο έμπειρος μεσοαμυντικός, Γιάννης Γκίνης, που βρίσκεται στη Σκιάθο για επαγγελματικούς λόγους, ο νεαρός Άγγελος Νίνος, που ακόμη δεν έχει εκδοθεί το δελτίο του, ενώ αμφίβολος είναι ο σέντερ φορ Γιώργος Τζίκας.

Σε δηλώσεις που έκανε στο Magnesiasports ο 40χρονος προπονητής του Πυράσου, Γιώργος Δανόπουλος, που ανέλαβε πρόσφατα την τεχνική ηγεσία, αντικαθιστώντας τον Μιχάλη Βαγγόπουλο, τόνισε:

«Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ξέρουμε ότι η Νίκη είναι ιστορική ομάδα, ξέρουμε τον κόσμο της, αλλά κι εμείς όλα τα προηγούμενα χρόνια στη Γ’ και τη Δ’ Εθνική, αλλά και στο τοπικό έχουμε φτιάξει κι εμείς μία βαριά φανέλα και δεν είναι μικρή και η δικιά μας ιστορία. Θα παίξουμε και για τον κόσμο μας. Στο αγωνιστικό κομμάτι γνωρίζουμε πως είναι πιο δυνατός ο αντίπαλός μας, θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε τους χώρους να μη δεχθούμε πολλές ευκαιρίες. Από κει και πέρα πιστεύω πάρα πολύ στους παίκτες μου, έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και μόλις έμαθαν ότι θα παίξουμε με τη Νίκη δείχνουν στις προπονήσεις πόσο θέλει καθένας να αγωνιστεί.

Θα δώσουμε το 110%, αν χρειαστεί, για να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε απ’ αυτό το παιχνίδι. Θεωρώ ότι με βάση τα δεδομένα δυναμικότητας των δύο ομάδων όσο μπορούμε θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Η Νίκη θέλει να πρωταγωνιστήσει σε μία μεγαλύτερη κατηγορία, έχει πάρα πολύ καλό ρόστερ, αλλά όμως κι εμείς διψάμε για τέτοια ματς και αυτά είναι τα παιχνίδια στα οποία φτιάχνονται και οι ομάδες και οι χαρακτήρες, ενώ και οι εμπειρίες για τους νεαρότερους ποδοσφαιριστές είναι πολύ μεγάλες. Είναι και κίνητρο γι’ αυτούς, για να κάνουν ένα βήμα παραπάνω».

Σε ερώτηση για το πώς βλέπει το γεγονός ότι είναι πολύ πιθανόν η Νίκη να κάνει rotation και να δοθούν ευκαιρίες σε κάποιους παίκτες θεωρητικά μη βασικούς, ο Γιώργος Δανόπουλος απάντησε: «Εγώ βάζω τη λέξη αναπληρωματικούς στη Νίκη μέσα σε εισαγωγικά, γιατί όλοι ανήκουν στο ρόστερ της ομάδας, όλοι μαζί προπονούνται και έχουν την ίδια τακτική και κάνουν την ίδια δουλειά στη φυσική κατάσταση. Επομένως, εμένα δε μου λέει κάτι ότι η Νίκη θα κατέβει με κάποιους θεωρητικά αναπληρωματικούς. Είναι όλοι πάρα πολύ ποδοσφαιριστές και θέλουν όλοι τους πάρα πολλή προσοχή».

Σε ό,τι αφορά αν είδε κάποια διαφορά στους ποδοσφαιριστές του το μικρό διάστημα της μίας βδομάδας που είναι αυτός προπονητής, τόνισε: «Ο κ. Βαγγόπουλος άφησε μερικά κομμάτια που είναι καλά και τα κρατάμε κι εμείς προσπαθούμε να προσθέσουμε κάποια άλλα της δικής μου νοοτροπίας. Οι ποδοσφαιριστές έχουν την ίδια διάθεση, απλά θεωρώ ότι δείχνουν μεγαλύτερο πείσμα και πάθος στις προπονήσεις. Αυτό οφείλεται και στην έλευση ενός καινούριου προπονητή, καθώς αλλάζει η ψυχολογία και θέλουν οι ποδοσφαιριστές να δείξουν ότι αξίζουν να είναι στην ενδεκάδα, αλλά κίνητρο είναι και η ομάδα της Νίκης Βόλου αυτή τη βδομάδα.

Μην ξεχνάμε ότι ακολουθεί και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος το ματς με τον Ρήγα στο Βελεστίνο, οπότε πέφτουμε κατευθείαν στα βαθιά και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Είμαστε ικανοί, πιστεύω, να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και γιατί όχι να μιλάει για τον Πύρασο με καλά λόγια η ποδοσφαιρική Μαγνησία, ανεξαρτήτως αποτελέσματος με τη Νίκη. Εμείς θέλουμε πρώτα απ’ όλα να το ευχαριστηθούμε, να αποκομίσουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο από θέμα εμπειριών και να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί γίνεται. Από κει και πέρα, αν είναι να ‘ρθει ένα θετικό αποτέλεσμα, θα είναι ευχάριστο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.