Δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα για την εξαιρετική Νίκη, 57-41 τον Λασσάνη

Με εξαιρετική εικόνα σε άμυνα κι επίθεση, παρά τα προβλήματα του δευτέρου ημιχρόνου, η Νίκη Βόλου κέρδισε και τον Λασσάνη Κοζάνης με 57-41 και “ζευγάρωσε” τα ροζ φύλλα της στα μπαράζ ανόδου για την Α2 μπάσκετ Γυναικών στο κλειστό της Καλαμαριάς.

Η ομάδα του Νίκου Γαλανάκη ξεκίνησε το παιχνίδι καλύτερα και με καλή άμυνα ιδιαίτερα πάνω στην πρώην παίκτρια του Ολυμπιακού Βόλου, Εύη Κυριατζίδου, που ήταν η βασική επιθετική απειλή του Λασσάνη και με συνεχόμενους αιφνιδιασμούς, που ολοκλήρωνε τις περισσότερες φορές η Παρασχάκη, οι κυανόλευκες κατάφεραν να χτίσουν μία υπέρ τους διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο (8-15 στο 10′) και να την αυξήσουν σε διψήφιο αριθμό πόντων στο 13′ (12-22).

Η αντίπαλη ομάδα κατάφερε με ένα σερί 7-0 να μειώσει στο τρίποντο (19-22), με τη Νίκη να πατάει εκ νέου γκάζι και να ξεφεύγει, μέχρι το ημίχρονο, πάλι στους δέκα πόντους (21-31).

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Βολιώτισσες είχαν να αντιμετωπίσουν δύο σημαντικά προβλήματα. Τα τέσσερα προσωπικά φάουλ της Άννας Παπαγακή, νωρίς στην επανάληψη, και τον τραυματισμό της Ελένης Παρασχάκη στο πόδι, στο 27′. Ο Νίκος Γαλανάκης, δίχως δύο σημαντικά του “χαρτιά”, λοιπόν, κλήθηκε να υπερασπιστεί το προβάδισμα της ομάδας του κι όχι μόνο το έπραξε, αλλά κατόρθωσε να το αυξήσει, με το σκορ στο 30′ να είναι 28-42 υπέρ της Νίκης.

Συγκεκριμένα, Κοπάνου, Ζουμπούλη και Τότση ήταν αυτές που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, σε άμυνα κι επίθεση, με αποτέλεσμα το τεχνικό τιμ της Νίκης να μη χρειαστεί να ρισκάρει ενδεχόμενο πέμπτο φάουλ της Παπαγακή, ούτε επιδείνωση του προβλήματος της Παρασχάκη, μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτριες της Νίκης παρέμειναν συγκεντρωμένες, διατήρησαν την υπέρ τους διαφορά σε υψηλά επίπεδα και κατάφεραν να πάρουν το δεύτερο συνεχόμενο ροζ φύλλο τους κι αύριο θα αγωνιστούν κόντρα στον ΑΓΣ Ιωαννίνων, στις 19:30 το απόγευμα, προκειμένου να… “τριτώσουν” το καλό που ξεκίνησε, ύστερα από την ήττα της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στην Ασπίδα Ξάνθης, η οποία έχει κάνει το τρία στα τρία και είναι το φαβορί πλέον για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Τα δεκάλεπτα: 8-15, 21-31, 28-42, 41-57

Λασσάνης Κοζάνης (Μήτσιαλος): Κυριατζίδου 20, Λαβαντσιώτη Δ. 1, Γκόντοβα 2, Γρηγοριάδου 2, Βλάχου, Ναούμ, Τοζιοπούλου, Λαβαντσιώτη Α. 7, Σιακαβάρα, Καράδαλη, Κρανιώτη 9, Μαραγκού.

Νίκη Βόλου (Γαλανάκης): Κωνσταντούλα, Κωστούλα 11(1), Παρασχάκη 11, Ντέγκα, Κοπάνου 7, Παπαγακή 10, Κατσιοπούλου, Τότση 5, Ζουμπούλη 13(1), Πασχαλίδη.

Τα αποτελέσματα της Παρασκευής:

ΣΚ ΙΕΡΙΣΣΟΣ 99 – ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 32-50

ΑΣΠΙΣ 2001 ΞΑΝΘΗΣ – ΑΓΕ ΠΙΕΡΙΑΣ 58-26

ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 41-57

Η βαθμολογία

Ασπίδα Ξάνθης 6

Νίκη Βόλου 5

ΑΓΣ Ιωαννίνων 5

ΑΓΕ Πιερίας 4

Λασσάνης Κοζάνης 4

Ιερισσός 3

Τα παιχνίδια του Σαββάτου

16.00 ΑΣΠΙΣ 2001 ΞΑΝΘΗΣ – ΛΑΣΣΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

17.45 ΑΓΕ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΣΚ ΙΕΡΙΣΣΟΣ 99

19.30 ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.