Δεκάδες συμμετοχές στους 25ους Ιωνικούς Αγώνες

Στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου από τον ΟΕΑΝΑΒ

Η κολύμβηση έρχεται για μία ακόμη χρονιά σε πρώτο πλάνο για τον ΟΕΑΝΑΒ, καθώς οι 25οι Ιωνικοί Αγώνες θα λάβουν χώρα το διήμερο 27-28 Μαΐου, στο ανοιχτό κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 23 συλλόγων, και δεκάδων αθλητών και αθλητριών ηλικίας 9-12 ετών απ’ όλη την Ελλάδα.

Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τους ισχύοντες Διεθνείς Κανονισμούς για το άθλημα (World Aquatics) και τους κανονισμούς της ΚΟΕ, με ηλεκτρονική χρονομέτρηση, υπό την αιγίδα της ΚΟΕ και της Περιφερειακής επιτροπής της ομοσπονδίας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε τρις αγωνιστικές ενότητες (Σάββατο πρωί 09:30-12:30-απόγευμα 17:00-20:00 και Κυριακή πρωί 09:30-12:30), ενώ η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου στις 16.45.

Κάθε σύλλογος συμμετέχει χωρίς αριθμητικούς περιορισμούς κολυμβητών-τριων σε κάθε αγώνισμα. Κάθε κολυμβητής-τρια έχει δικαίωμα συμμετοχής σε:

  1. Έως δύο ατομικά αγωνίσματα στην ηλικία των 9 ετών.
  2. Έως τρία ατομικά αγωνίσματα στην ηλικία των 10 ετών.
  3. Έως τρία ατομικά αγωνίσματα για την ηλικία των 11 ετών. Από τα τρία ατομικά αγωνίσματα, τουλάχιστον το ένα δεν θα πρέπει να είναι αγώνισμα του ελεύθερου στυλ.
  4. Έως τρία ατομικά αγωνίσματα στην ηλικία των 12 ετών. Από τα τρία ατομικά αγωνίσματα που δικαιούται να συμμετέχει στην διοργάνωση, μόνο το ένα μπορεί να είναι αγώνισμα αποστάσεως 50 μ.
  5. Όλοι οι κολυμβητές/τριες μπορούν να συμμετέχουν σε έως δύο αγωνίσματα ανά αγωνιστική ενότητα και οσαδήποτε ομαδικά στην διοργάνωση.

Στους 3 πρώτους νικητές κάθε αγωνίσματος θα απονεμηθούν μετάλλιο και δίπλωμα και στο τέλος των αγώνων θα ανακηρυχθεί νικήτρια ομάδα με βάση τις πρώτες νίκες για Αγόρια, Κορίτσια και Γενική Κατάταξη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.