Δεν έχει Σαχινίδη, αλλά έχει Φλίγκο ο Ολυμπιακός Β.

Δε θα έχει Σαχινίδη, αλλά θα έχει Φλίγκο ο Ολυμπιακός Βόλου για το ματς με τη Στυλίδα το προσεχές Σάββατο στον Αλμυρό για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, όπως και στα δύο προηγούμενα με Πιερικό και Θησέα.

Λίγες ομάδες, αν τους έλειπε ο βασικός τους φορ, θα το ξεπερνούσαν, χωρίς να προβληματιστούν ή χωρίς να φανεί η απουσία του. Οι ερυθρόλευκοι, όμως, έχουν την τύχη να διαθέτουν δύο παίκτες για την κορυφή της επίθεσης, που θα λέγαμε ότι ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλον.

Κι αν στα φιλικά φάνηκε η πρόθεση της τεχνικής ηγεσίας ξεκάθαρα να δοθεί φανέλα βασικού στον Βασίλη Σαχινίδη, ο οποίος εντυπωσίασε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, δείχνοντας στοιχεία πολύ αποτελεσματικού στράικερ και σημειώνοντας έξι γκολ, τη στιγμή που ο Φλίγκος δεν είχε κανένα, στη συνέχεια τα δεδομένα άλλαξαν. Στα δύο πρώτα παιχνίδια σε Τσαριτσάνη με Οικονόμο και Πανθεσσαλικό με Μετέωρα ο Σαχινίδης, που έχασε και πέναλτι στην πρεμιέρα, δε βρήκε δίχτυα.

Αυτοί που σκόραραν ήταν δύο φορές ο Ναζίμ και από μία ο Ζγκούρι με τον Λώττα, ενώ στη συνέχεια ο Σαχινίδης έλειψε λόγω τραυματισμού (οστικό οίδημα στο γόνατο).  Αυτό αποτέλεσε την ευκαιρία για τον Κώστα Φλίγκο, που δεν είχε δώσει το παρών λόγω τραυματισμού με τον Οικονόμο και έκανε την πρώτη του συμμετοχή με τα Μετέωρα, αντικαθιστώντας τον Σαχινίδη στο 73’ εκείνου του παιχνιδιού, να αγωνιστεί δύο φορές ως βασικός και να υπενθυμίσει κι αυτός κάτι που είναι γνωστό, ότι είναι ένας ικανότατος σκόρερ, που δε συγχωρεί στην αντίπαλη περιοχή.

Έτσι, λοιπόν, «άνοιξε λογαριασμό» για φέτος κόντρα στον Πιερικό με δύο γκολ, ενώ έδωσε συνέχεια με ένα τέρμα και την περασμένη Κυριακή στο Βελεστίνο απέναντι στον Θησέα και γρήγορα έφτασε τα τρία σε τρεις συμμετοχές. Ο Φλίγκος έχει καταφέρει στα 29 ματς πρωταθλήματος, που έχει φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα, μαζί και με την πρώτη θητεία του στην ομάδα τη σεζόν 2016-17, να σκοράρει σε 29 αναμετρήσεις 22 φορές, το οποίο σημαίνει ότι πετυχαίνει 0.75 γκολ ανά παιχνίδι ή αλλιώς σκοράρει σε τρία από τα τέσσερα ματς που παίζει.

Αριθμοί σίγουρα που δείχνουν ότι βρίσκει συνεχώς δίχτυα και πως αποτελεί μία πολύ αξιόπιστη επιθετική λύση. Τη συχνότητα, με την οποία βάζει γκολ με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Φλίγκος δεν την είχε με καμία άλλη ομάδα στην καριέρα του σε Β’ και Γ’ Εθνική (έχει αγωνιστεί και σε αρκετές στη Δ’, έχοντας βγει πρώτος σκόρερ το 2010-11 με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης στη Δ’ Εθνική με 19 τέρματα).

Κατά τα άλλα, αυτό που διαφαίνεται είναι ότι οι ερυθρόλευκοι με εξαίρεση τον Σαχινίδη, που θα προφυλαχθεί για μία ακόμη φορά, για να είναι έτοιμος στο ντέρμπι με τη Νίκη, δε θα έχουν άλλο πρόβλημα.

Ο Λεωνίδας από τα Τρίκαλα το Σάββατο στον Αλμυρό

Ο 26χρονος Στέλιος Λεωνίδας από τα Τρίκαλα ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τη Στυλίδα το προσεχές Σάββατο στον Αλμυρό. Ο Λεωνίδας, αν αυτό έχει κάποια σημασία σ’ ένα παιχνίδι που ανάμεσα στους δύο αντιπάλους υπάρχει πολύ μεγάλη ποιοτική διαφορά, έχει σφυρίξει σε 21 ματς στη Γ’ Εθνική και στα 10 οι φιλοξενούμενοι έχουν πάρει αποτέλεσμα, ενώ 11 είναι οι νίκες των γηπεδούχων. Τους ερυθρόλευκους τους συναντά γα δεύτερη φορά μετά από επτά σχεδόν μήνες, καθώς ήταν άρχων της αναμέτρησης της 1ης Απριλίου 2018 με τον Γ.Σ. Αλμυρού στο ΕΑΚ στο φινάλε του περσινού πρωταθλήματος.

Άλλες δύο ομάδες στη Γ’ Εθνική έχουν κάνει το 4Χ4

Άλλες δύο ομάδες έχουν κάνει το τέσσερα στα τέσσερα μέχρι στιγμής σε ολόκληρη τη Γ’ Εθνική μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου. Συγκεκριμένα, ο Ιάλυσος Ρόδου στον έκτο όμιλο και η Καλαμάτα στο όγδοο έχουν μόνο νίκες στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσαν. Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι στον πέμπτο όμιλο ο Εθνικός Πειραιώς και στον έβδομο η Θύελλα Καμαρίου συνεχίζουν κι αυτοί χωρίς απώλειες, αλλά έχουν δώσει τρία ματς και τα έχουν κερδίσει όλα.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.