Δεν κατεβαίνει Α1 ΕΣΚΑΘ ο ΓΣ Σκιάθου για λόγους… αγωνιστικούς

Τι αναφέρει ο αρχηγός της ομάδας, Κώστας Κρίτσαλος

Κάθε λόγο είχε να πανηγυρίσει ο ΓΣ Σκιάθου την επιστροφή στην Α1 ΕΣΚΑΘ μετά από αρκετά χρόνια, αλλά τελικά η άνοδος θα μείνει στα χαρτιά, αφού ο σύλλογος αποφάσισε να παραμείνει στην Α2 τοπική κατηγορία, προφανώς γιατί δεν υπάρχουν παίκτες…

Αυτό αναφέρει και ο αρχηγός της ομάδας και πάλαι ποτέ προπονητής της τα προηγούμενα χρόνια (προτού αναλάβει ο Μάριος Μπορίνος), σε ανάρτησή του στα social media, αναφέροντας ότι από τη μία δεν δίνονται και δεν υπάρχουν χρήματα για μεταγραφές, και από την άλλη, παίκτες φεύγουν λόγω σπουδών. Μάλιστα, ο Κώστας Κρίτσαλος ξεκινά την ανάρτησή του με ένα σχόλιο για το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για κάθε ομάδα που επισκέπτεται το νησί της Σκιάθου για αγώνα με τον ΓΣ. Σημειωτέον ότι το κόστος αυτό είναι κάθε αγωνιστική που ο ΓΣ Σκιάθου έχει παιχνίδι.

Αναφέρει λοιπόν ο Κώστας Κρίτσαλος: « Θα ήθελα να ενημερώσω τα σωματεία της Α1 ΕΣΚΑΘ ότι μπορούν να ξεκινήσουν τον προϋπολογισμό τους με +500 ευρώ και τα αντίστοιχα της Α2 με -500 ευρώ».

Στη συνέχεια διευκρινίζει: «Όπως καταλάβατε, δηλώσαμε και επίσημα κώλυμα και δεν θα κατέβουμε Α1. Οι λόγοι είναι καθαρά αγωνιστικοί. Δεν μπορέσαμε να συγκροτήσουμε ένα αξιόμαχο και ανταγωνιστικό σύνολο για να κατέβουμε, και σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να γίνουμε ο σάκος του μποξ μόνο και μόνο για να παίξουμε Α1, όπως είχαμε κάνει την σεζόν 2009-10.

Η τακτική μας να μην δίνουμε λεφτά σε παίκτες, συνεχίστηκε και τώρα. Προσεγγίσαμε αρκετούς με το δέλεαρ της δουλειάς και του σπιτιού, αλλά οι προσπάθειες δεν καρποφόρησαν. Επίσης, φεύγουν πέντε παιδιά γεννημένα του 2004 και δεν έχουμε σχεδόν καμία επιστροφή.  Αυτά δυστυχώς είναι τα κακά μιας νησιωτικής ομάδας που δεν ξοδεύει λεφτά για μεταγραφές και προτιμάει να τα δίνει για τις ακαδημίες της.

Επομένως τη θέση μας παίρνει η πρώτη επιλαχούσα ομάδα (όχι η καλύτερη ομάδα για να προλάβω καταστάσεις, η καλύτερη ήμασταν εμείς), ο Σπάρτακος Λάρισας.

Συνοψίζοντας, ο ΓΣ Σκιάθου για την σεζόν 2022-23 θα αγωνίζεται στην Α2 ΕΣΚΑΘ. Όλα τα παραπάνω τα έγραψα για να γνωρίζουν όλοι το σκεπτικό μας ως σύλλογος.

Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε το βάρος μας στις ακαδημίες μας και στην παραγωγική διαδικασία των παιχτών και να είστε σίγουροι ότι θα επιστρέψουμε δριμύτεροι.. Και θα μείνουμε.. Αυτό είναι ΥΠΟΣΧΕΣΗ.. Να μας περιμένετε.

ΓΣ Σκιάθου είμαστε»!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.