Δεν κατεβαίνουν στο Κύπελλο ΕΣΚΑΘ Νίκη, Ολυμπιακός και Γ.Σ.Β.!

Σε κοινή τους ανακοίνωση, Νίκη Βόλου, Ολυμπιακός Βόλου και Γ.Σ. Βόλου ανακοινώνουν ότι αποχωρούν από το Κύπελλο της ΕΣΚΑΘ και δε θα κατέβουν να αγωνιστούν στους αγώνες του Σαββατοκύριακου, λόγω των αδιαφανών διαδικασιών από την ΕΣΚΑΘ στον ορισμό των αγώνων. Είναι εξάλλου φανερό, χωρίς αυτό να αναφέρεται ευθέως στην ανακοίνωση, ότι η ΕΣΚΑΘ με τις μεθοδεύσεις της έδειχνε με τη στάση της ότι ήθελε την παρουσία μόνο μίας βολιώτικης ομάδας στο Φάιναλ Φορ του θεσμού. Αναλυτικά η κοινή επιστολή των τριών παραπάνω βολιώτικων ομάδων, που είναι άξιες συγχαρητηρίων για την αντίδρασή τους και την κοινή του στάση:

«Επειδή αναρωτιόμαστε, χρόνια τώρα, γιατί το Βολιώτικο μπάσκετ βρίσκεται σε τέλμα και επειδή εμείς οι τρεις υπογράφουσες, δια των εκπρόσωπων μας, ομάδες θέλουμε να δώσουμε ένα τέλος σ’ αυτή την υποβάθμιση, θέλουμε να ενημερώσουμε το μπασκετικό φίλαθλο κόσμο για τα παρακάτω:

Στις 5 Οκτωβρίου έγινε σύσκεψη με την παρουσία των εκπροσώπων των ομάδων του Ολυμπιακού Βόλου, της Νίκης Βόλου, του ΓΣ Βόλου, της ΑΕΣ Ανάληψης Βόλου, της ΑΕΔΒ Διμηνίου και του Ίωνα, οι οποίες προκρίθηκαν στη 2η φάση του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ, με μοναδικό θέμα την αδιαφανή διαδικασία των αναμετρήσεων των επόμενων φάσεων (μετά τη 1η φάση των ομίλων ) έως την τελική φάση. Κανείς από τους παριστάμενους δεν ήξερε αν έγινε κλήρωση ή ορισμός, όπως επίσης ανενημέρωτα ήταν και πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ίδιας της Ένωσης.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ομόφωνα από τις ομάδες, πλην Ίωνα, να αποσταλεί έγγραφο στην ΕΣΚΑΘ ( χωρίς να δοθεί δημοσιότητα, γιατί μέλημά μας ήταν μόνο η άρση του διαφαινόμενου αδιεξόδου) με την οποία να καταγγέλλεται ο τρόπος συνέχισης του θεσμού, να ζητηθεί γίνει νέα κλήρωση και με πρόταση του εκπροσώπου της ΑΕΣ Ανάληψης , αν δε διεξαχθεί εκ νέου κλήρωση, τότε οι ομάδες μας να αποχωρήσουν. Αυτή την επιστολή υπέγραψαν και τα 5 σωματεία και στη συνέχεια απεστάλη στην ΕΣΚΑΘ.

Από την ΕΣΚΑΘ δεν εδόθη απάντηση παρά ορίστηκαν τα παιχνίδια, όπως ακριβώς είχε αποφασίσει ο πρόεδρος της.

Σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, όλες οι υπογράφουσες την πρώτη επιστολή ομάδες συντάξαμε νέο έγγραφο, το οποίο θα αποστέλλονταν στην ΕΣΚΑΘ, με κοινοποίηση στην ΕΟΚ και δημοσιοποίηση αυτή τη φορά στα ΜΜΕ, με το οποίο θα ενημερώναμε ότι οι ομάδες μας δε θα συμμετάσχουν στη συνέχεια του θεσμού.

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου συντάχθηκε η επιστολή, δόθηκε σε όλες τις ομάδες να διαβαστεί και να γίνουν τυχόν διορθώσεις και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου το πρωί υπογράφτηκε από τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού Βόλου, της Νίκης Βόλου και του ΓΣ Βόλου και αναμέναμε την υπογραφή εκ μέρους της Ανάληψης και του Διμηνίου. Και εκεί δεχθήκαμε την έκπληξη άρνησης εκ μέρους των εκπροσώπων τους να υπογράψουν το έγγραφο με παράλληλη ενημέρωση ότι θα κατέλθουν να αγωνιστούν κανονικά.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο λοιπόν! Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν.

Εμείς οι τρεις υπογράφουσες ομάδες εμμένουμε στην απόφαση μας και δε θα κατέλθουμε να αγωνιστούμε στη συνέχεια του θεσμού και αντ’ αυτού θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας μεταξύ των τριών ομάδων μας, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 18.00, στο ΒΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ.

Χάρισμα σας τα τρόπαια. Στη ζωή, η αξιοπρέπεια είναι παραπάνω από τις νίκες , τις ήττες και τις επιτυχίες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.