Δεν πάει ο Μαρινάκης να απολογηθεί λόγω κορωνοϊού και αρνητικής δημοσιότητας

Ολοκληρώθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης των 28 προσώπων που κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων κατά περίπτωση και από την Τρίτη (15/9) θα ξεκινήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Kατηγορούμενος είναι ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, όμως απ’ ότι φαίνεται, δεν έχει πρόθεση να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο και πιθανότατα θα απολογηθεί μέσω του δικηγόρου του, Βασίλη Δημακόπουλου.

Ο ίδιος ο κ. Δημακόπουλος έδωσε στο δικαστήριο την εξής εξήγηση: «Και η επιθυμία του και η επιθυμία μας ήταν σταθερά να έρθει να απολογηθεί. Ωστόσο, υπάρχουν δύο προβλήματα.

Το ένα είναι ότι κάθε παρουσία του σε χώρο δικαστηρίου παράγει δημοσιεύματα και φωτογραφίες, του δημιουργούν μια λογοδοσία κάθε φορά στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σε τράπεζες και ανταγωνιστές. Μια διαδικασία που είναι ζημιογόνος σε τεράστιο βαθμό, ακόμη και για τη συμμετοχή του σε διαγωνισμούς για ανάληψη έργων.

Το δεύτερο είναι ότι πρόσφατα νόσησε με κορωνοϊό. Ανέρρωσε αλλά οι διαβεβαιώσεις των επιστημόνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό είναι ότι δεν παράγονται αντισώματα για να προστατεύονται αυτοί που νοσούν και εκείνοι που θα προσεγγίσει. Βέβαια γίνονται αρκετά τεστ, οι ποδοσφαιριστές κάνουν κάθε τρεις μέρες, για παράδειγμα. Χθες, έγινε αγιασμός στην ποδοσφαιρική ομάδα και τους επισκέφτηκε.

Αυτά είναι 2 προβλήματα που δημιουργούν εμπόδιο για να καταθέσει. Επειδή σέβομαι την επαναλαμβανόμενη τοποθέτηση σας, ότι θα πρέπει να προσέρχονται για απολογία όσοι κατηγορούνται για κακουργήματα, αν μου πείτε, θα έρθει. Αν μου πείτε ότι πρέπει να γίνει, τι να πω, θα υποστεί τη βάσανο των όσων προανέφερα… Αλλά υπάρχουν αυτά τα μείζονα προβλήματα».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Αριστέα Τσαμαδιά, επέμεινε: «Ο νόμος επιτρέπει να μην εμφανιστούν, καταλαβαίνετε όμως ότι όταν πρόκειται για κακούργημα, το δικαστήριο πρέπει να τους έχει μπροστά του ώστε να ερωτηθούν ό,τι χρειαστεί. Να το σκεφτείτε και να μας πείτε την Τρίτη».

Εκτός του Βαγγέλη Μαρινάκη (αν εμφανιστεί), την προσεχή Τρίτη θα απολογηθεί για την υπόθεση ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες.

sportfm.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.