Δεν τα κατάφεραν στον τελικό οι κορασίδες του Ολυμπιακού Β.

????????????????????????????????????

Οι κορασίδες του Ολυμπιακού Βόλου δεν τα κατάφεραν στον τελικό της ΕΣΚΑΘ στο κλειστό των Φαρσάλων με αντίπαλο τον Σπάρτακο Λάρισας, ο οποίος επικράτησε της ερυθρόλευκης ομάδας με 80-71 και αναδείχθηκε πρωταθλητής σε επίπεδο Θεσσαλίας.

Το σκορ αποδεικνύει ότι η αναμέτρηση ήταν αρκετά θεαματική και σ’ αυτό συνέβαλαν φυσικά και οι δύο ομάδες, οι οποίες παρά τις υψηλές θερμοκρασίες έδειξαν το ταλέντο τους και ότι το μέλλον τις ανήκει.

Η μεγαλύτερη διαφορά που πήρε ο Ολυμπιακός Βόλου στο ματς ήταν το +4 λίγο πριν το 16’, με το ταμπλό να γράφει 24-28 υπέρ του, αλλά ο Σπάρτακος στο υπολειπόμενο διάστημα μέχρι την ανάπαυλα ανέτρεψε την κατάσταση και προηγήθηκε στα μισά του αγώνα με 39-36.

Μάλιστα στην 3η περίοδο η ομάδα της Λάρισας κατάφερε να αυξήσει το προβάδισμά του στους επτά (57-50) και έχοντας πλέον το πάνω χέρι στο ματς, διαχειρίστηκε επιτυχώς αυτό το πλεονέκτημα στο τέταρτο δεκάλεπτο και τελικά κέρδισε με εννιά.

Τη μεγάλη ζημιά στο σύνολο των Ελένης Παπαθανασίου και Κώστα Δέρβου την έκανε η ασταμάτητη Bασιλική Τσουμπάνου με 39 πόντους, ενώ από τον Ολυμπιακό Βόλου ξεχώρισαν η σέντερ Bασιλική Σιουμουρέκη με 25 πόντους και η πλέι μέικερ Πετρίνα Κανελλόπουλου με 22.

Την απονομή του Κυπέλλου και των μεταλλίων έκαναν η υπεύθυνη Γυναικείου της ΕΣΚΑΘ κ. Ευγενία Φραγκούλη και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της FIBA και πρόεδρος της Επιτροπής Νέων της FIBA Europe αλλά και αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ  κ. Άρης  Ζώης.

Δεκάλεπτα: 17-15, 39-36, 57-50, 80-71

Διαιτητές: Μαραμής – Μπουγλός Π.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (Βαρδακούλης – Φλώρος): Αγριόγηδου 6,  Δημητριάδου, Ευαγγελοπούλου 2, Νταϊάκη 10 (1), Αναστασιάδη 7 (1), Δράμη, Γουλούλη 2, Παρασκευαΐδη 2, Καλέτσιου 12, Ολυμπίου, Κωτούλα, Τσουμπάνου 39

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Παπαθανασίου-Δέρβος): Γκρίνια 9,  Δίπλα 4, Χαβδούλα,  Κανελλοπούλου 22 (2), Σιουμουρέκη 25, Παρασχάκη 11 (1), Γκέτσιου, Κωστοπούλου,  Μαντζιάρα

πηγή φωτό: billkara.blogspot

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.