Δεν το βάζει κάτω η Μένια Τσιόβολου!

Θέλει καλύτερη συνέχεια η Βολιώτισσα σκιέρ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Μαρία-Ελένη (Μένια Τσιόβολου στάθηκε άτυχη στο ξεκίνημά της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο και δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στην πρώτη της εμφάνιση, ωστόσο αύριο Τετάρτη συνεχίζει την προσπάθειά της με την τεχνική κατάβαση.

Η 21χρονη αθλήτρια αγωνιζόταν τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στο Αλπικό σκι της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης, ωστόσο στο ξεκίνημά της έχασε την ισορροπία της και έπεσε, με συνέπεια να μην ολοκληρώσει το πρώτο run. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα δύσκολος εξαιτίας της πίστας (τεχνητό χιόνι) και είναι χαρακτηριστικό πως από τις 82 αθλήτριες δεν τερμάτισαν οι 20, με την Τσιοβόλου να είναι ανάμεσα σε αυτές. «Θύμα» από πτώση ήταν και η κάτοχος του χρυσού μεταλλίου το 2018, η Αμερικανίδα Μικαέλα Σίφριν που τελικά δεν είχε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

«Mην το βάζεις κάτω Μένια, μία ατυχία ήταν και πέρασε. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες συνεχίζονται για σένα, με την τεχνική κατάβαση. Πάμε δυνατά» ήταν το σχόλιο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στα social media, με τη Βολιώτισσα πρωταθλήτρια πάντως να μην το βάζει και αυτή κάτω.

Αισιόδοξος εξάλλου εμφανίστηκε με δηλώσεις του και ο επίσης Βολιώτης προπονητής της Τσιόβολου, Αλέξανδρος Τσακνάκης, που τόνισε μετά τον αγώνα της: «Η Μένια ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και πριν τον αγώνα και στο ζέσταμα. Ήταν μια άτυχη στιγμή, σ’ έναν δύσκολο αγώνα με πολλά απρόοπτα, μιας και το χιόνι στο πρώτο απότομο κομμάτι της πίστας ήταν πολύ παγωμένο. Ευτυχώς δεν χτύπησε και το πρόβλημα στον αστράγαλο, δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό. Η Μένια θα προπονηθεί για το σλάλομ και την Τετάρτη (09/02) πιστεύω ότι θα είναι έτοιμη για το αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης».

Oι υπόλοιπες συμμετοχές

Στο αγώνισμα του Σπριντ των Δρόμων Αντοχής καταγράφηκαν σήμερα Τρίτη 08/02 οι επόμενες ελληνικές συμμετοχές, όπου είχαμε τριπλή συμμετοχή με τους Απόστολο Αγγέλη, Νεφέλη Τίτα και Μαρία Ντάνου.

Ο Απόστολος Αγγέλης τερμάτισε στην 83η θέση με χρόνο 3:20.87. Η Νεφέλη Τίτα τερμάτισε στην 87η θέση με χρόνο 4:14.48. Η Μαρία Ντάνου τερμάτισε στην 89η θέση με χρόνο 4:19.66 ενώ πήρε ποινή 15 δευτερολέπτων λόγω άκυρης εκκίνησης. Τα τρία μέλη της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής θα συνεχίσουν τις προσπάθειες τους με άλλα αγωνίσματα Δρόμων Αντοχής τις επόμενες ημέρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.