Δεν… βιάζονται τα σωματεία της Μαγνησίας για επανεγγραφή στο Μητρώο

Ελάχιστοι σύλλογοι έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες

Δεν έχουν αλλάξει και τόσο πολύ τα δεδομένα από την τελευταία φορά που το «Magnesiasports» αναφέρθηκε στο θέμα των εγγραφών και της επανεγγραφής των αθλητικών σωματείων και συλλόγων της Μαγνησίας στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, καθώς ελάχιστοι έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία τους.

Αν και υπάρχει ακόμη ένα λογικό χρονικό διάστημα, αφού η επικαιροποίηση των στοιχείων για το 2022 πρέπει να γίνει μέχρι και 31 Ιουλίου του τρέχοντος έτους για όσους συλλόγους είχαν εγγραφεί το 2021, μέχρι στιγμής μόλις επτά έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, η Δήμητρα Ευξεινούπολης είναι η τελευταία χρονικά αθλητική νομική οντότητα η οποία προχώρησε στην επικαιροποίηση των στοιχείων, με ημερομηνία επανεγγραφής για το 2022 τις 18 Μαΐου.

Η αρχή είχε γίνει με τη Δάφνη (ποδόσφαιρο-11/04) και ΑΕΒΔ (ποδόσφαιρο-21/04) ενώ ακολούθησαν οι «Τεύκτρος Μαγνησίας» (σκοποβολή/05/05), ΑΣ ατόμων με κινητικές δυσκολίες «Αργοναύτες» (09/05), Νέοι Αργοναύτες Μαγνησίας (πυγμαχία-11/05) και ΑΠΟΒ (ποδόσφαιρο-16/05).

Συνολικά στη λίστα της ΓΓΑ, αναγράφονται πλέον 98 αθλητικοί σύλλογοι και σωματεία από την ηπειρωτική Μαγνησία και τις Σποράδες (πέντε από τη νησιωτική περιοχή), ενώ συνολικά στη Θεσσαλία 396 εκ των οποίων 47 έχουν επικαιροποιήσει την εγγραφή τους ή εγγράφηκαν για πρώτη φορά το 2022 (10 στη Λάρισα, 22 στην Καρδίτσα, και 8 στα Τρίκαλα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοί που είχαν εγγραφεί τα προηγούμενα έτη αλλά για το 2021 αμέλησαν να κάνουν επικαιροποίηση των στοιχείων, θα πρέπει να γίνει όλη η διαδικασία από την αρχή.

Από την άλλη, όταν πρόκειται για πρώτη φορά εγγραφή για το 2022, η υποβολή, ο έλεγχος και η αξιολόγηση των δικαιολογητικών γίνεται σε δύο κύκλους. Ο πρώτος κύκλος έκλεισε στις 15 Απριλίου. Ο δεύτερος κύκλος άνοιξε στις 6 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου.

Χρυσόστομος Τρίμμης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.