Δέρβος: «Στόχος η αποκόμιση εμπειριών και το χτίσιμο βάσης για το μέλλον»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Β., Κώστας Δέρβος

O προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, Κώστας Δέρβος, μίλησε στο magnesiasports με αφορμή την προσπάθεια που γίνεται τη φετινή χρονιά, παρά την κακή αγωνιστική παρουσία στην Α2 γυναικών μπάσκετ λόγω του πολύ νεανικού ρόστερ, να τεθούν οι βάσεις για το μέλλον και να αποκτήσουν οι νεαρές αθλήτριες πολύτιμες εμπειρίες.

Την Κυριακή (24/2) στις 12.00μ. στο ΕΑΚ η βολιώτικη ομάδα, που έχει μόνο ήττες, φιλοξενεί την Πυλαία, έχοντας αρκετά προβλήματα, με συνέπεια 7-8 να είναι οι παίκτριες που θα είναι ετοιμοπόλεμες.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Δέρβος στο Magnesiasports:

Για τη συνολική προσπάθεια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών τη φετινή σεζόν:

“Η ομάδα στήθηκε πραγματικά την τελευταία στιγμή. Ξεκινήσαμε αργά τον σχεδιασμό, με μικρές κοπέλες, κορασίδες και λίγες νεάνιδες. Στη συνέχεια, το ρόστερ στελεχώθηκε κι από κάποιες γηγενείς παίκτριες και κάποιες φοιτήτριες. Τέλη Σεπτέμβρη αρχίσαμε προετοιμασία, προσπαθήσαμε να “δέσουμε”, αλλά τα προβλήματα ήταν πολλά, καθ’ όλη τη διάρκεια του ξεκινήματός μας, τα οποία συνεχίζονται και στην αγωνιστική περίοδο. Οι τραυματισμοί των μεγαλύτερων κοριτσιών είναι πολλοί και συνεχόμενοι, λόγω έλλειψης προετοιμασίας, κι αυτό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα. Τον τελευταίο καιρό δυσκολευόμαστε να μαζευτούμε στο γήπεδο, δεν μπορούμε να πετύχουμε ομοιογένεια και χημεία. Όσον αφορά τον στόχο μας, που είναι η αποκόμιση εμπειριών για τις νεαρές μπασκετμπολίστριες, θεωρώ πως είναι ο σημαντικότερος. Θέλαμε να δούμε στην πορεία, αν θα πετυχαίναμε και μερικές νίκες, αλλά μοιάζει ακατόρθωτο. Η Α2 είναι πολύ απαιτητική κατηγορία και δύσκολη.

Θέλαμε η ομάδα να μείνει ζωντανή, δε θα τιμούσε τον σύλλογο να μην κατέβουμε στο πρωτάθλημα. Από ‘κει και πέρα, γίνεται εξαιρετική δουλειά από πίσω. Οι κορασίδες μας έχουν πάρει το πρωτάθλημα Μαγνησίας και θέλουμε να πάνε όσο ψηλότερα γίνεται. Αγωνιστικά στη γυναικεία ομάδα δεν μπορούμε να σώσουμε τη χρονιά, μόνο μέσω κάποιων αποχωρήσεων άλλων ομάδων. Από ‘κει και πέρα, το καλοκαίρι βλέπουμε. Το θέμα είναι να χτιστεί η βάση μας, με τις νεαρές κοπέλες του υπάρχοντος ρόστερ, για τα επόμενα χρόνια”.

Για το παιχνίδι της Κυριακής:

“Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ματς. Να φανταστείτε, είχαμε χάσει με τεράστια διαφορά της τάξεως των 80 πόντων, στο ματς του πρώτου γύρου, στη Θεσσαλονίκη. Η Πυλαία είναι δεύτερη στη βαθμολογία, πηγαίνει για άνοδο κι από τα κορίτσια μου περιμένω ό,τι καλύτερο μπορούν να κάνουν. Έχουμε πολλές απουσίες, λόγω τραυματισμών, 7-8 είναι τα ετοιμοπόλεμα κορίτσια και τα περισσότερα είναι νεαρά. Πάμε για το καλύτερο δυνατό, εύχομαι κι αυτό το ματς να βοηθήσει στο να πάρουν οι αθλήτριες εμπειρίες”.

To πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

στον δεύτερο όμιλο της Α2 γυναικών

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου

Δ. Κραχτίδης 12.00 Τιτάνες Δρ.-Ολύμπια Λ.

Καλαμαριάς 12.00 Απόλλων Καλ.-ΠΑΣ Γιάννινα

Σερρών 13.00 Πανσερραϊκός-Αναγέννηση Ν.Ρ.

Επταπυργίου 13.30 Παναθλητικός-Πιερικός Αρχ.

Αλεξάνδρειο 12.00 Άρης-Αστέρας Ιπποδρομίου

ΕΑΚ Βόλου 12.00 Ολυμπιακός Β.-Πυλαία

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.