Δευτέρα 24/7 η τελετή Έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Νέων στην παραλία Βόλου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νεων ILCA4 θα φιλοξενήσει ο Βόλος από 22 έως 30 Ιουλίου 2023 και την Δευτέρα 24/7 θα γίνει η τελετή Έναρξης στην παραλία….

Ο Δήμος Βόλου ως μόνιμος αρωγός των αθλητικών γεγονότων που συμβάλλουν στην τοπική τουριστική και οικονομική ανάπτυξη, ανέλαβε την Τελετή Έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Νέων που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου & Αργοναύτες.

Ο Δήμος Βόλου συνέβαλε με όλες του τις υπηρεσίες στην οργάνωση και διεξαγωγή του Πρωταθλήματος με συμμετοχή στη διαμόρφωση χώρων και εγκαταστάσεων, με ανάληψη δαπανών φιλοξενίας, με συμμετοχή σε δαπάνες εγκαταστάσεων και δημοσίων σχέσεων και φυσικά με τη διοργάνωση της Τελετής Έναρξης που απευθύνεται στους συμμετέχοντες αθλητές και συντελεστές ως «καλωσόρισμα» και παράλληλα σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης που καλούνται να συμμετάσχουν προκειμένου να τιμήσουν τους αθλητές και να απολαύσουν την σχετική καλλιτεχνική εκδήλωση.

Η Τελετή Έναρξης θα ξεκινήσει με την παρέλαση των Αθλητών κατά μήκους της παραλιακής οδού από το ύψος της Κ. Καρτάλη έως το σημείο διεξαγωγής της Τελετής έξωθεν του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την παρέλαση θα συνοδεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου και με την έλευση των αθλητών στο σημείο της εκδήλωσης, θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί των επισήμων και στη συνέχεια καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αντιπροσωπευτικό της σύγχρονης και παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, με «πινελιές» διεθνών επιτυχιών.

Το καλλιτεχνικό μέρος της παράστασης θα ξεκινήσει με τη δυναμική παρουσία των χορευτών της Σχολής Χορού «Break A Move» οι οποίοι με χορογραφία της Μαρίνας Μιχαηλίδου θα εντάξουν τους θεατές στο κλίμα της γιορτής – ενός πάρτι επιτυχιών που θα ερμηνεύσει ο δημοφιλής Στράτος Καραλής και η μπάντα του. Στους αθλητές και το κοινό της εκδήλωσης θα διανεμηθούν φωτεινά βραχιολάκια για να συνοδεύουν τις ρυθμικές μελωδίες και τους χορευτές της Σχολής Χορού «Dance Studio» οι οποίοι σε χορογραφίες των Νίκυ Κρίτσλοου και Κατερίνας Σαρρή θα εμπλουτίζουν το live πρόγραμμα των μουσικών. Παράλληλα με το μουσικό – χορευτικό θέαμα, στον ουρανό της πόλης θα απελευθερώνονται μπαλόνια μεταλλικά και λοιπά εφέ συμβολικού χαρακτήρα ανάλογα με τους στίχους των τραγουδιών. Το καλλιτεχνικό μέρος θα κλείσει με δυναμική χορογραφία της Μαρίνας Μιχαηλίδου και των χορευτών της, προκειμένου οι διοργανωτές να κηρύξουν επίσημα την έναρξη του Πρωταθλήματος, να φωτιστεί ο ουρανός της παραλίας με βεγγαλικά και να δοθούν στους Αθλητές ευχές για κάθε δυνατή επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βόλου & Αργοναύτες θα παρουσιάσει στο κοινό τη μασκότ της διοργάνωσης, την αξιαγάπητη «Αλεπού», το αδέσποτο σκυλάκι που έχει υιοθετηθεί από το ΝΟΒ & Αργοναύτες και υπεραγαπά και φροντίζει το σύνολο των αθλητών και μελών του Ομίλου.

Για την Τελετή Έναρξης, ο διοργανωτής του Πρωταθλήματος ΝΟΒ & Αργοναύτες έχει στείλει τις σχετικές προσκλήσεις στις ομάδες του Πρωταθλήματος και σε επισήμους, από τον Δήμο Βόλου όμως και τον ΝΟΒ & Αργοναύτες είναι προσκεκλημένοι όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης για συμμετοχή σε μία μεγάλη αθλητική γιορτή, που πραγματοποιείται με στόχο ο Βόλος να αποτελεί μόνιμα σταθμό διεθνών διοργανώσεων και στο χώρο της Ιστιοπλοΐας. Η αποδοχή και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας εξάλλου, θεωρείται ως ο σημαντικότερος παράγοντας επιτυχίας και εδραίωσης πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων που συμβάλλουν στην εν γένει τοπική οικονομική ανάπτυξη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.