Δεύτερο χρυσό της Ελλάδας στην κολύμβηση στο Ευρωπαϊκό (videos)

Ο Στέργιος Μπίλας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 50μ πεταλούδα

Μια ακόμα εξαιρετική ημέρα ήταν η Τρίτη (18/6) για την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Βελιγράδι. Ο Στέργιος Μπίλας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 50μ πεταλούδα και πήρε το δεύτερο πλέον χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στην κολύμβηση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Βελιγράδι.
Ο 23χρονος κολυμβητής πραγματοποίησε εξαιρετική κούρσα και με χρόνο 23.15 άφησε πίσω τους αντιπάλους του, πανηγυρίζοντας την πρωτιά.
Είναι μάλιστα το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο συγκεκριμένο αγώνισμα, όπως επίσης για την Αυστρία και την Τσεχία, που εκπροσωπήθηκαν στο βάθρο από τον Σιμόν Μπούχερ (23.19) και τον Ντάνιελ Γκράτσικ (23.26). Το θεωρητικό φαβορί, ο Ούγγρος Σεμπάστιαν Σάμπο (πρωταθλητής Ευρώπης το 2021), περιορίστηκε στην πέμπτη θέση.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα ακόμη, η Αννα Ντουντουνάκη, Δημήτρης Μάρκος και Απόστολος Σίσκος προκρίθηκαν με εντυπωσιακό τρόπο στους τελικούς, σε 50μ πεταλούδα, 800m ελεύθερο και 200μ ύπτιο αντίστοιχα την Τετάρτη (19/6), δείχνοντας έτοιμοι να αυξήσουν κι άλλο τη «γαλανόλευκη» συγκομιδή.
Η χώρα μας παραμένει στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων, μετά την ολοκλήρωση της 2ης ημέρας, παρότι έχασε ένα σίγουρο μετάλλιο στα 4Χ100μ μικτή ομαδική mixed, όπου η εθνική ομάδα ακυρώθηκε για αντικανονική αλλαγή… ενός εκατοστού του δευτερολέπτου!
Δείτε την κούρσα του Μπίλα και την απονομή:Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.