Δεύτερο σερί διπλό στην παράταση για τον Ολυμπιακό, 100-105 την Μπαρτσελόνα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Τρεις ημέρες μετά το εντυπωσιακό πέρασμα από την έδρα της Βαλένθια, ο Ολυμπιακός υπέταξε και την Μπαρτσελόνα. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 100-105 στην παράταση στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και ανέβηκαν στο 5-1 μετά την 6η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι Πειραιώτες, υπό το βλέμμα του Πεπ Γκουαρδιόλα που βρέθηκε στα court seats, πήραν ακόμη μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισαν πριν και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είχε μείνει στην Αθήνα, οι Ζαν Μοντέρο και Νίκολα Μιλουτίνοβ αγωνίστηκαν με προβλήματα τραυματισμών, ενώ στη διάρκεια του αγώνα χτύπησαν οι Εμπάι Εντζάι και Χολ, οι οποίοι πάντως συνέχισαν. Παράλληλα, ο Εβάν Φουρνιέ αποχώρησε έχοντας συμπληρώσει πέντε φάουλ. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ο Σάσα Βεζένκοβ βγήκε μπροστά και αποτέλεσε τον πρώτο επιθετικό πόλο του Ολυμπιακού.

Καθοριστική ήταν και η παρουσία του Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, ο οποίος πέτυχε μεταξύ άλλων το μεγάλο τρίποντο για το 83-90, ενώ ο Εμπάι Εντζάι πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και στις δύο πλευρές του παρκέ. Σημαντικές λύσεις πρόσφεραν επίσης ο Μοντέρο, αλλά και οι Γουορντ και Τζόσεφ, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει απαντήσεις κάθε φορά που η Μπαρτσελόνα επιχειρούσε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα.

Οι Καταλανοί, με τους Ταϊρίς Μάρτιν, Τζος Νίμπο και Ντάριο Μπριθουέλα να ξεχωρίζουν, έβγαλαν περισσότερη ενέργεια στην τέταρτη περίοδο και κατάφεραν να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, όμως, ο Ολυμπιακός έδειξε μεγαλύτερη ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, πήρε ξανά τον έλεγχο και ολοκλήρωσε μία ακόμη σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά.

Οι Πειραιώτες έφθασαν στο 68-81 στα 8:26′ πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας, όμως στη συνέχεια το παιχνίδι άλλαξε. Η Μπαρτσελόνα βρήκε ρυθμό απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που σταμάτησε να έχει ενέργεια στην άμυνα και καθαρό μυαλό στην επίθεση.

Οι Καταλανοί έκαναν επιμέρους σκορ 13-3 και μείωσαν σε 81-84 στα 2:37 πριν το τέλος. Ο Ολυμπιακός πήρε ανάσα με μεγάλο τρίποντο του ΜακΙντάιρ, ο οποίος έκανε το 90-83 στο 1:42, αλλά η Μπαρτσελόνα δεν τα παράτησε.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν και βρέθηκαν σε απόσταση ενός σουτ (88-90), με τον Ολυμπιακό να χάνει τα ριμπάουντ.

Στα 25 δευτερόλεπτα ο Νίμπο κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ από τον Φουρνιέ. Ο ψηλός της Μπαρτσελόνα είχε 1/2 βολές, στη συνέχεια βγήκε η άμυνα στον Πάντερ και η ελληνική ομάδα φαινόταν να καθαρίζει το ματς με τις βολές του Βεζένκοφ (89-92).

Όμως, ο Ρόμπινσον ισοφάρισε σε 92-92 με τρίποντο στα 1.8’’ πριν το φινάλε και ο Τζόσεφ αστόχησε σε δύσκολο σουτ στην εκπνοή. Έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο, όμως εκεί ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και πήρε τη νίκη με σημαντικά καλάθια των Μοντέρο και Εντζάι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Εντζάι έβαλε τρίποντο από τη γωνία για το 95-95 και βολή για το προβάδισμα, έκοψε σουτ αμέσως μετά, κάρφωσε για το +3, πριν ο Μοντέρο βάλει μεγάλο τρίποντο στο 1.15′, για να κλειδώσει με το 95-101 το αποτέλεσμα σε ακόμη ένα τρελό ματς νωρίς στη σεζόν.

Δεκάλεπτα: 30-26, 47-57, 66-77, 92-92, 100-105 (παρ.)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Σέκουλιτς): Πάντερ 4 (2/6 δίποντα, 0/4 τρίποντα), Γκίμπσον 11 (2/3 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 7 ασίστ), Μάρτιν 17 (4/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Ουμούντε 8 (1/3 δίποντα, 2/6 τρίποντα), Ρόμπινσον 17 (1/3 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 3/3 βολές, 6 ασίστ), Μπριθουέλα 13 (2/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα), Ούμπαλ, Ενκαμουά, Εβουόμαν 4 (2/8 σουτ, 7 ριμπάουντ), Μπαλτσερόφσκι 5 (4 ριμπάουντ), Νίμπο 11 (5/6 δίποντα, 1/3 βολές, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Πάρα 10 (2/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Μίλερ-ΜακΙντάιρ 17 (3/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γουόρντ 7 (2/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Μοντέρο 16 (1/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα), Βεζένκοβ 25 (6/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 10/10 βολές, 6 ριμπάουντ, 8 κερδισμένα φάουλ), Παπανικολάου 3 (1), Εντζάι 17 (4/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 3 μπλοκ), Τζόσεφ 7 (2/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα), Χολ 5 (2/3 δίποντα, 1/3 βολές, 4 ριμπάουντ), Τζόουνς 5 (7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Φουρνιέ 6 (1/3 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 1/3 βολές, 2 ριμπάουντ)

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.