Διαδικτυακό πανθεσσαλικό πρωτάθλημα σκάκι από το Σάββατο!

Ο οικειοθελής αποκλεισμός στις οικίες όλων, από τη στιγμή που αντιλαμβάνονται την ατομική ευθύνη εν μέσω πανδημίας φέρνει νέα… ήθη και έθιμα έστω και προσωρινά. Έτσι η τεχνολογία μπαίνει ακόμη περισσότερο στην υπηρεσία των πολιτών, και στο πλαίσιο αυτό από το Σάββατο 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί Πανθεσσαλικό Ατομικό Online Κύπελλο Ράπιντ (σκάκι) στο lichess.org!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου, οι αγώνες θα ξεκινήσουν το Σάββατο 20/03 μετά και την συμπλήρωση ικανοποιητικού αριθμού συμμετεχόντων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Θεσσαλοί παίκτες και παίκτριες οι οποίοι δεν έχουν βεβαρημένο ιστορικό cheating και επιδεικνύουν κόσμια συμπεριφορά – σε περίπτωση που είναι ανήλικοι οι γονείς τους.

Η μορφή θα είναι Knock – out με ματς διπλών αγώνων μεταξύ των παικτών. Οι κληρώσεις θα γίνονται από ηλεκτρονικό σύστημα διεξαγωγής Knock out και τα ζευγάρια θα ανακοινώνονται τόσο στην σελίδα μας στο facebook (VolosChessAcademy) όπως και στην ιστοσελίδα vchessacademy.gr.

Οι παίκτες είναι επιφορτισμένοι ώστε να κανονίσουν τα μεταξύ τους παιχνίδια, σε καθημερινή βάση, μέσω πρόκλησης στο lichess.org. H επικοινωνία μπορεί να γίνεται μέσω του chat στο lichess.org, είτε προσωπικά με οποιονδήποτε άλλον τρόπο. Τα ζευγάρια τις επόμενης ημέρας θα ανακοινώνονται κάθε βράδυ στις 12 τα μεσάνυχτα ενώ θα αποστέλλονται και μέσω email.

Οι κανόνες από εκεί και πέρα έχουν ως εξής:

-Περίπτωση Ισοβαθμίας: Εφ’ όσον το σκορ αναδειχθεί ισόπαλο με 1-1 οι παίκτες συνεχίζουν με ματς παρτίδων 5′ + 3” και εφόσον και πάλι αναδειχθεί ισοπαλία διεξάγεται ματς 3′ + 2″ με τον παίκτη ο οποίος θα σημειώσει την πρώτη νίκη να αναδεικνύεται ο τελικός νικητής – το χρώμα θα καθοριστεί αυτόματα με τυχαιότητα από το lichess.

– Ο νικητής είναι υπεύθυνος να μεταφέρει το αποτέλεσμα στην εν δυνάμει φόρμα ή στον υπεύθυνο Λαγάρα Στέλιο (VolosChessAcademy – στο lichess)

Παράλληλα τονίζονται τα εξής: «Η συμμετοχή όλων μας είναι καλή τη πίστη πως αξιοποιούμε το online σκάκι χωρίς υποβοήθηση (cheating) είτε μέσω σκακιστικής μηχανής είτε μέσω τρίτου προσώπου! Απαγορεύεται αυστηρά λοιπόν, οποιαδήποτε μορφή υποβοήθησης και παίκτης ο οποίος θα βεβαιωθεί να κλέβει, θα καταχωρείτε στην βάση δεδομένων μας και θα του απαγορεύεται μελλοντικά να συμμετάσχει».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.