Διαδικτυακό Πρωτάθλημα σκάκι το Σαββατοκύριακο

Διαδικτυακό Πρωτάθλημα Blitz Θεσσαλίας 2020 διοργανώνει η ΤΕΣΣ Θεσσαλίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 5 και 6 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

Η διεξαγωγή των αγώνων με ελβετικό σύστημα δύο φάσεων, 10 γύρων η καθεμία, με χρόνο σκέψης  5’+3’’, ως εξής:

1η Φάση: Ανοικτή για όλους τους σκακιστές το Σάββατο 5/12 και ώρα 6μμ

2η Φάση: Κλειστή, διπλών συναντήσεων (εναλλάξ χρώματα) μεταξύ των πέντε πρώτων Θεσσαλών σκακιστών και τον 1ο U16 Θεσσαλό την Κυριακή 6/12 (6 μμ).

Η συμμετοχή στην 1η Φάση είναι ανοικτή για όλους τους σκακιστές με δελτίο αθλητή και υποχρεωτική αναγραφή του ονοματεπώνυμου τους στις πληροφορίες του προφίλ τους και στην φόρμα συμμετοχής. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι και την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στο lichess.org.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, απαγορεύεται ρητά, και σύμφωνα με τον οδηγό του lichess.org οποιαδήποτε υποβοήθηση σκακιστή από εξωτερικούς παράγοντες. Για τον λόγο αυτό, ορίστηκε σχετική επιτροπή (Λαγάρας Στ., Κωσταντέλιας Κ., Τοζάρος Χρ., Δριστέλλας Ν.) η οποία μπορεί να εξετάσει παρτίδες των παικτών για πιθανή κλοπή. Σε περίπτωση που εντοπιστεί παίκτης/παίκτρια με υποβοήθηση, θα υποστεί ποινές αποκλεισμού από επόμενες διοργανώσεις (διαδικτυακές και μη) της ΤΕΣΣΘ.

Ως κριτήριο ισοβαθμίας για την 1η φάση ορίζεται από το lichess το Sonneborn-Berger (άθροισμα πόντων των αντιπάλων που κερδίζει κάποιος με συντελεστή 1 συν το άθροισμα πόντων των αντιπάλων που φέρεται ισοπαλία με συντελεστή 0.5). για τη δεύτερη φάση ισχύουν τα εξής:

-Αποτέλεσμα μεταξύ ισόβαθμων

-Sonneborn Berger

-Περισσότερες Νίκες

-Παρτίδες με τα μαύρα

Στους πρώτους Θεσσαλούς θα δοθούν και τα αντίστοιχα μετάλλια δια ζώσης με την άρση αναστολής των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.