Διακρίσεις για την τεχνική κολύμβηση της Νίκης Βόλου

Με ένα χάλκινο μετάλλιο και τρεις τελικούς με ατομικά ρεκόρ και εξαιρετικές θέσεις επέστρεψε στη βάση του η αντιπροσωπεία του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στην 1η συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης Ανδρών-Γυναικών.

Το νεοσύστατο τμήμα τεχνικής κολύμβησης του συλλόγου, με λιγότερο από ένα χρόνο ζωής, συμμετείχε με 4 αθλητές-τριες, που ηλικιακά είναι μικρότερων κατηγοριών. Συγκεκριμένα στους αγώνες συμμετείχαν οι Θωμάς Λουκάκης (στα 100 μ. ,400 μ. υποβρύχιο  και 50 μ. άπνοια), Γιάννης Κατοίκος Γιάννης (στα 200 μ. επιφάνειας), Βαγγέλης Σανίδας (50 μ.,100 μ. και 200 μ. διπλά πέδιλα) και Λυδία Παντελόγλου (50 μ., 100 μ. και 200 μ. διπλά πέδιλα).

Μεγαλύτερη στιγμή των αγώνων για τη Νίκη Βόλου, όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ήταν η κατάκτηση της 3ης θέσης και του χάλκινου μεταλλίου από τον Θωμά Λουκάκη στα 400 μ. υποβρύχιο με ένα εξαιρετικό χρόνο, βελτιώνοντας κατά πολύ το ατομικό ρεκόρ του σε μια κούρσα εκπλήξεων. «Ο Θωμάς που ηλικιακά είναι έφηβος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, γεγονός που του παρέχει και την αντίστοιχη μοριοδότηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, κάτι που θα διεκδικούσε και στο πρωτάθλημα της κατηγορίας τον Ιούνιο» αναφέρει ο σύλλογος.

Από την άλλη, οι υπεύθυνοι του συλλόγου κάνουν αναφορά σε μία αθλήτρια που δεν ανήκει στο δυναμικό του, και συγκεκριμένα στην Αθανασία Καρατσιβή που ανήκει στον Λαρισαϊκό-Τιτάνες και αναδείχθηκε κορυφαία των αγώνων, κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια στους τελικούς των 400 μ. και 800 μ. επιφανείας με επιδόσεις που αποτελούν όρια εθνικών ομάδων. Η Καρατσιβή το τελευταίο διάστημα προπονείται με τον τεχνικό της Νίκης, Γρηγόρη Καλαϊτζογλίδη, και οι «κυανόλευκοι» σημειώνουν ότι: «Είναι μεγάλη τιμή που προπονείται μαζί μας και με την καθοριστική συνδρομή του προπονητή μας κατάφερε να πραγματοποιήσει τους στόχους της, συμμετέχοντας με την Εθνική ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της τεχνικής που θα διεξαχθεί στην Κολομβία το καλοκαίρι. Επίσης, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε στην ομάδα μας μια αθλήτρια με το χαρακτήρα, την προσωπικότητα και τις ικανότητες αυτές και της ευχόμαστε καλή συνέχεια στην εκπλήρωση όλων των στόχων που έχει θέσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.