Διακρίσεις για Βολιώτες μαθητές στο σκάκι

Με τη συγκομιδή 5 μεταλλίων για την Μαγνησία (τα περισσότερα που έχει κατακτήσει ποτέ σε διοργάνωση μαθητικών αγώνων Πανελληνίου επιπέδου) ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιοι/Παγκύπριοι Διαδικτυακοί Ατομικοί Μαθητικοί Αγώνες Σκακιού, που διοργανώθηκαν από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία, την Κυπριακή Σκακιστική Ομοσπονδία, την Novelty ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και τον Σκακιστικό Όμιλο Λέων Candia και διεξήχθησαν μέσω της ψηφιακής σκακιστικής πλατφόρμας chess.com.

Στους αγώνες συμμετείχαν 600 περίπου μαθητές και μαθήτριες από Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίοι έπαιξαν μέσα σε αυτές τις δύο μέρες σχεδόν 10.000 παρτίδες. Σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων μετάλλια απονέμονται στους 6 πρώτους ανά κατηγορία, τα οποία θα αποσταλούν ταχυδρομικά από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

Εντυπωσιακή εμφάνιση από τη Μαγνησία πραγματοποίησαν οι μικροί Γεώργιος Μπουγάς, σκακιστής της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου και Αντώνιος Γκαβαρδίνας, σκακιστής της Ευβοϊκής Ε.Σ., οι οποίοι τερμάτισαν πρώτοι στην Γ’ και Δ’ Δημοτικού αντίστοιχα.

Φοβερή ήταν εμφάνιση και των μαθητών της Μαγνησίας στην ενιαία κατηγορία του Λυκείου, καθώς κατέκτησαν τα 3 από τα 6 μετάλλια της κατηγορίας με τους Μάριο Αγραφιώτημαθητή της Β’ τάξης Λυκείου, σκακιστή της Σ.Ε. Βόλου, Ιωάννη Ζγουλέτα μαθητή της Β’ τάξης και σκακιστή της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου και Εμμανουήλ Ραφτόπουλο μαθητή της Α’ τάξης Λυκείου και σκακιστή της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου να καταλαμβάνουν την 2η, 3η και 5η θέση αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης Έγιναν 2 τουρνουά (Rapid 7 γύρων 10’+5’’ και Blitz 9 γύρων 5’+3’’) και οι τελικοί νικητές αναδείχθηκαν από την συγκεντρωτική βαθμολογία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.