Διάκριση σκακιστή του Φοίνικα Βόλου στο τουρνουά για τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ

Σημαντική διάκριση στο τουρνουά γρήγορου σκακιού «Ιωάννης Σαββίδης», που έγινε στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του εορτασμού για τα 90 χρόνια του Π.ΑΟ.Κ. το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 151 σκακιστών, πέτυχε ο μικρός σκακιστής από το Βόλο Αγραφιώτης Στυλιανός-Ιωάννης.

Ο 9χρονος σκακιστής του Φοίνικα Βόλου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην κατηγορία Κ10, χάνοντας την πρώτη θέση στα κριτήρια ισοβαθμίας, και την πεντηκοστή στο σύνολο με 5 βαθμούς σε 9 αγώνες πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Την 1η θέση στο σύνολο κατέλαβε ο πρωταθλητής Ελλάδος, με καταγωγή από το Βόλο, Μαλικέντζος Σωτήρης με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, ενώ συμμετείχαν πολλοί δυνατοί παίκτες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναστασία Αβραμίδου.

Στο τουρνουά συμμετείχε και ο επίσης σκακιστής του Φοίνικα Βόλου, Αγραφιώτης Μάριος, ο οποίος ενώ την πρώτη ημέρα, παίζοντας εντυπωσιακά, έκανε 3 νίκες σε 5 αγώνες, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από τους πολύ δυνατούς αντιπάλους του, τη δεύτερη μέρα δεν είχε την ανάλογη συνέχεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.