Διεθνείς επιτυχίες και μετάλλια για την Πηνελόπη Τσαντούλα του Σ.Σ. Βόλου

Στην επιτυχία της Πηνελόπης Τσαντούλα, αθλήτριας του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου, η οποία κατέκτησε ένα χρυσό και δύο ασημένια μετάλλια σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκοποβολής Masters αναφέρεται δελτίο Τύπου. Αναλυτικά:

“Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου (Σ.Σ.Β.) εντάσσεται στα «Ιστορικά Αθλητικά Σωματεία» και για έκτη συνεχή χρονιά ανακηρύσσεται πανελληνιονίκης σύλλογος στα ολυμπιακά αθλήματα της σκοποβολής.

Για το συλλογικό του έργο απολαμβάνει την αναγνώριση από την κοινωνία της Μαγνησίας, αφού συμβάλλει σημαντικά στην αθλητική παιδεία του τόπου και ορίζει το στίγμα της υγιούς ανάπτυξης σε ολόκληρο το ηλικιακό φάσμα.

Η Πηνελόπη Τσαντούλα, με δεδομένη την αγάπη της και την προσήλωσή της στο άθλημα της σκοποβολής, συμμετείχε σαν η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας από 26/7 – 4/8 στους European Masters Games 2019 στο Torino και από 8-16 Σεπτεμβρίου στο 1st ISSF World Masters Shooting Sport Championship στη γερμανική πόλη Suhl.

Σύμφωνα με τη χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όλοι έχουν δικαίωμα στην άθληση και στα σπορ και η διαχρονικότητα ενός αθλητή είναι σφραγίδα και αναγνώριση πλέον από τον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο.

Μία πλημμυρίδα 7.500 αθλητών από 77 χώρες χάρισε απίστευτη ενέργεια, αισιοδοξία, χαρά και ζωή στο Τορίνο, σε έναν θεσμό για αθλητές Masters ηλικίας άνω των τριάντα ετών σε 30 διαφορετικά αθλήματα. Εκεί λοιπόν στην πρωτεύουσα του Piemonte και στο αρχαιότερο αθλητικό σωματείο της Ιταλίας, που είναι το Εθνικό Σκοπευτήριο του Torino, η Πηνελόπη στα ολυμπιακά αγωνίσματα σκοποβολής σταθερού στόχου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πυροβόλο Πιστόλι 25 μέτρων και το ασημένιο μετάλλιο στο Αεροβόλο Πιστόλι 10 μέτρων.

Και μετά η Πηνελόπη και ο Σ.Σ.Β. έγιναν μέρος της ιστορίας…

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκοποβολής (ISSF) πριν από δεκαετίες διοργάνωσε το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής Ανδρών – Γυναικών στη Suhl, το 2017 θέσπισε το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων επίσης στη Suhl και το 2019 ήρθε η σειρά του 1ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ISSF Masters, δηλαδή για αθλητές άνω των 45 ετών, πάλι στο ίδιο εκπληκτικό σκοπευτικό συγκρότημα.

Και το ασημένιο μετάλλιο στο πυροβόλο πιστόλι 25m στην κατηγορία 2F, με την ελληνική σημαία να αναρριχάται ψηφιακά στο monitor, χάρισε την αγαλλίαση για το τόλμημά μας. Η κατάκτηση της 4ης θέσης στο αεροβόλο πιστόλι 10m, απώλεια του χάλκινου για πέντε δέκατα στον πολύ δύσκολο τελικό στο Final Hall ήταν η επιτομή για την αξιοπρεπέστατη παρουσία της Πηνελόπης στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ISSF Masters 2019, θεσμοθετημένο πλέον κατά τον πιο επίσημο τρόπο.

Τα έξοδα προετοιμασίας, μεταβάσεων και μετακινήσεων, τα δικαιώματα συμμετοχής, τα έξοδα των πολυήμερων διαμονών και το κόστος service και πυρομαχικών ήταν αντικειμενικά πολύ υψηλά. Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου εγγράφως από την 1η Ιουλίου ζήτησε την οικονομική συνδρομή μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας, όπως επίσης και μεγάλης τσιμεντοβιομηχανίας. Οι λόγω εντοπιότητας «δικοί μας άνθρωποι» μετά από παρέλευση διμήνου αρνήθηκαν τη συμβολική συμμετοχή τους στο μοναχικό άλμα του Σ.Σ.Β. και της αθλήτριάς του…

Όμως η ελληνική σημαία υψώθηκε στους ουρανούς του Piemonte και της Thüringen! Η Πηνελόπη έδωσε το παρών στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ISSF Masters και το δίπλωμα για το ασημένιο μετάλλιο στο πυροβόλο πιστόλι 25 μέτρων έχει το λογότυπο της ISSF και την υπογραφή του προέδρου της Vladimir Lisin!

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι συναθλήτριες της Πηνελόπης έχαιραν μεγάλου σεβασμού στις ομάδες τους και είχαν στο ενεργητικό τους πάμπολλες εθνικές διακρίσεις και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο παρελθόν.

Επιγραμματικά, η Πηνελόπη Τσαντούλα έκανε αισθητή την παρουσία της με απόδειξη δύο πολύ ιδιαίτερα και αυθόρμητα περιστατικά. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γερμανίας στο πιστόλι ταχύτητας ανδρών, Detlef Glenz, πίσω από τον Christian Reitz, χρυσό ολυμπιονίκη στο Ρίο, στάθηκε αυτόκλητος μπροστά από το stand της για διορθώσεις!

Και η επίσης αναγνωρίσιμη ομοσπονδιακή προπονήτρια των εθνικών ομάδων νεανίδων και γυναικών της Γερμανίας, Barbara Giorgi, προσκάλεσε την Πηνελόπη σε κοινή προπόνηση με τις ομάδες της, μαζί με την ασημένια ολυμπιονίκη του, Ρίο Monika Karsch, και τη χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2018, Doreen Vennekamp!

Εμείς όλοι στον Σκοπευτικό Σύλλογο Βόλου, στο Σύλλογο των δεκάδων πρωταθλητών μικρών και μεγάλων, θα προχωράμε πάντα μπροστά στοχεύοντας στην ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους, στην εξάπλωση του Ολυμπιακού πνεύματος και στη διατράνωση πανανθρώπινων αξιών για την ευημερία της πόλης μας, για την ευημερία της Πατρίδας μας”.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.