Δίκαια επικράτηση με 1-0 της Νίκης κόντρα στην Αμβρακία

Ένα απόλυτα δίκαιο τρίποντο κατέκτησε σήμερα η Νίκη στο Π. Μαγουλάς κόντρα στην Αμβρακία Κωστακιών, της οποίας επικράτησε με 1-0 χάρη σε τέρμα του Κορέτα στο 44’.
Σίγουρα βάσει απόδοσης η Νίκη θα πρέπει να αισθάνεται ευχαριστημένη από το γεγονός ότι πήγε στο ημίχρονο προηγούμενη με 1-0, αφού ήταν από τη μια η μόνη ομάδα που δημιούργησε φάσεις, από την άλλη δεν ικανοποίησε στο μεγαλύτερο μέρος αυτού του διαστήματος, με την Αμβρακία να φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα της.
Ωστόσο, στην επανάληψη οι γηπεδούχοι παρουσίασαν εκ διαμέτρου αντίθετο πρόσωπο, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για το 2-0 μέχρι το 63’, που η Αμβρακία έμεινε με δέκα. Στη συνέχεια οι παίκτες του Στ. Ξηροφώτου είχαν τον απόλυτο έλεγχο χωρίς την παραγωγή φάσεων, αλλά έφτανε η μόνη καλή στιγμή της Αμβρακίας στο ματς με το δοκάρι του Παππά στο 83’ να προκαλέσει ανησυχία, η οποία ήταν προσωρινή. Κι αυτό γιατί οι φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Μπαλάφα (για την προσφορά του στη Νίκη πριν το ματς ο ΟΦ Νίκης του πρόσφερε μία ανθοδέσμη), δεν μπόρεσαν να περάσουν το κέντρο μέχρι το φινάλε.

Η διάταξη των ομάδων
Η Νίκη ξεκίνησε με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Παπαδήμα στα δεξιά, Δημολιό στ’ αριστερά και τους Ναουμίδη και Παρασκευαΐδη στόπερ. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Πετράκος και Βέργος στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή φέτος, ενώ πίσω από το φορ Κορέτα έπαιξαν οι Τσιουρέλης στον άξονα, Νικλητσιώτης στ’ αριστερά και Τορεζάνι στα δεξιά.
Η Αμβρακία είχε στο τέρμα τον Βαρέλη, στην άμυνα από τα δεξιά στ’ αριστερά τους Παπανίκου, Λύτο, Πέτσα και Μπεζεβέκη, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν ο Τάσσιος ως κλασικός αμυντικός χαφ, με τους Βερλέκη και Μπαλαδήμα μπροστά του. Στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής ήταν οι Παππάς δεξιά και Νικολαΐδης αριστερά και κλασικός προωθημένος ο Νταλάκας.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους
Πρώτη υποψία φάσης για τη Νίκη στο 5’, με τον Πετράκο να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή ψηλά άουτ μετά την ατομική προσπάθεια και πάσα του Τορεζάνι. Κι αν αυτή φάση δεν ήταν αξιόλογη, στο 7’ το κόρνερ του Δημολιού από τα δεξιά, είχε ως αποδέκτη το Ναουμίδη, που έπιασε από το ύψος της μικρής περιοχής το αριστερό σουτ, που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.
Κι ενώ οι γηπεδούχοι έδωσαν την εντύπωση ότι μπήκαν δυνατά, στη συνέχεια δεν είχαν ένταση στο παιχνίδι τους, έπαιζαν σε χαμηλές στροφές και παράλληλα παρουσίαζαν και πρόβλημα να συνδυαστούν στον χώρο του κέντρου. Έτσι, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 31’, για να πιάσει ένα γυριστό αλλά αδύναμο σουτ ο Τορεζάνι μέσα από την περιοχή και υπό πίεση που μπλόκαρε ο Βαρέλης, ενώ στο 36’ η κεφαλιά του Κορέτα με πλάτη προς την εστία μετά τη σέντρα του Παρασκευαΐδη από τον άξονα κατέληξε επίσης στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Αμβρακίας.
Ένα λεπτό μετά ο Βαρέλης πραγματοποίησε την πιο δύσκολη επέμβαση στην αριστερή του γωνία στο ωραίο σουτ του Τσιουρέλη εκτός περιοχής. Τελικά, στο 44’ ήρθε το 1-0 για τους κυανόλευκους, όταν από γέμισμα του Δημολιου από τα αριστερά, η μπάλα έσκασε μέσα στην περιοχή, η άμυνα της Αμβρακίας αδράνησε και ο Κορέτα πρόλαβε τον Βαρέλη, που είχε βγει και έστειλε την μπάλα με το μυτάκι στο κέντρο της εστίας.

Το β’ μέρος
Με ευκαιρία ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο για τη Νίκη, καθώς στο 46’ μετά τη σέντρα του Τσιουρέλη από τα δεξιά ο Νικλητσιώτης σούταρε μέσα από την περιοχή πάνω από τα δοκάρια.
Στο 54’ χάθηκε η μπάλα. Ο Δημολιός έβγαλε κάθετα για τον Νικλητσιώτη κι αυτός με εκπληκτική ντρίμπλα στον Λύτο, αφού του πέρασε με μαγικό άγγιγμα την μπάλα από τα αριστερά του, ενώ ο ίδιος έφυγε από τα δεξιά του, μπήκε στην περιοχή. Αμέσως επιχείρησε σέντρα στο πίσω δοκάρι, όπου το 2-0 φαινόταν εύκολο. Ωστόσο η κεφαλιά του ολομόναχου Τορεζάνι κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Νέα καλή στιγμή στο 58’, όταν ο Νικλητσιώτης εκτέλεσε πλασαριστά δίπλα του ένα φάουλ και ο Πετράκος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.
Ακολούθως στο 62’ ο Τορεζάνι από θέση μέσα αριστερά μετά από απόκρουση της άμυνας, ενώ είχε τις προϋποθέσεις να απειλήσει την εστία, έκανε μία στραβοκλωτσιά, που κατέληξε πλάγιο άουτ. Το γκολ δεν ερχόταν, αλλά θετική ήταν η εξέλιξη του 63ου λεπτού, καθώς ο Μπαλαδήμας είδε τη δεύτερη (η πρώτη στο 22’) κίτρινη, γιατί σήκωσε ψηλά το πόδι του μπροστά σε αντίπαλο.
Στο 70’ ο Πετράκος έβγαλε από τα αριστερά στον άξονα για τον Νικλητσώτη, ο οποίος από το ημικύκλιο έκανε ένα τεχνικό δεξί σουτ, που έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.
Στο 83’ κι ενώ η Νίκη ήλεγχε απόλυτα το ματς, πήγαν όλων οι καρδιές στην … Κούλουρη, αφού από κακή απόκρουση με το κεφάλι του Παρασκευαΐδη, η μπάλα έφτασε στον Παππά, του οποίου το δυνατό δεξί σουτ με το εξωτερικό εκτός περιοχής κατέληξε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού, με την μπάλα να περνά παράλληλα προς την εστία και πολύ κοντά στη γραμμή εν συνεχεία.
Εκείνη τη στιγμή ακούστηκαν κάποιες αποδοκιμασίες, αλλά αυτές γρήγορα στράφηκαν εναντίον του διαιτητή Μίσσα, καθώς στο ανάποδο ψαλιδάκι του Κορέτα ο Πέτσας αλλοίωσε την πορεία της μπάλας προς την εστία καθαρά με το χέρι, με τον Βερλέκη να μπλοκάρει εύκολα. Ωστόσο το πέναλτι δε δόθηκε με αποτέλεσμα όλη η κερκίδα να βράζει.
Μέχρι το τέλος το παιχνίδι παίχτηκε από το κέντρο και μπροστά για τη Νίκη, που πήρε τους τρεις βαθμούς με τελικό σκορ το 1-0.

Κίτρινες: Βέργος, Παρασκευαΐδης-Λύτος, Παππάς, Μπαλαδήμας, Μπεζεβέγκης
Κόκκινη: Μπαλαδήμας (63’)

ΝΙΚΗ: Τζήμας, Παπαδήμας, Δημολιός, Παρασκευαΐδης, Ναουμίδης, Βέργος (87’ Κόλα), Πετράκος, Νικλητσιώτης, Τορεζάνι (82’ Παπαγεωργίου), Τσιουρέλης (74’ Ζενούνι), Κορέτα
ΑΜΒΡΑΚΙΑ: Βαρέλης, Βερλέκης, Λύτος, Μπαλαδήμας, Μπεζεβέγκης, Νικολαΐδης, Νταλάκας, Παππάς, Πέτσας, Παπανίκου (77’ Γρύλλης), Τάσσιος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.