Δίκαιη νίκη και 3Χ3 για τον Γ.Σ. Αλμυρού, 1-0 τον Διγενή

Μπορεί να μην είχε την απόδοση των άλλων αγώνων και σ’ αυτό έπαιξε ρόλο και η κούραση από το ματς της Κυριακής και το ταξίδι στο Βελούχι, αλλά ο Γ.Σ. Αλμυρού ήταν φανερά ανώτερος του Διγενή και πήρε το τρίτο του τρίποντο σε ισάριθμα ματς απόλυτα δίκαια.

Σίγουρα ευτυχής συγκυρία ήταν ότι το μοναδικό και νικητήριο τέρμα για την ομάδα των Λάκη Μπακάλη-Κώστα Γρηγοριάδη ήρθε ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου μέρους με τον Κιπτίου κι έτσι έφυγε ένα μεγάλο μέρος του άγχους για τους γηπεδούχους, αφού σε διαφορετική περίπτωση μετά το παιχνίδι μετά θα είχε άλλες απαιτήσεις.

Το δεύτερο μέρος είχε και αρκετά διαστήματα που ο Γυμναστικός χρειάστηκε να κάνει διαχείριση και άμυνα, αλλά ήταν σοβαρός και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, παρά μόνο πιέστηκε με ψηλές μπαλιές.

Οι γηπεδούχοι κατέβηκαν με επιθετικό σχήμα και με τον Βούλγαρη να συγκροτεί δίδυμο με τον Φλίγκο. Στο άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν ο Θωμαΐδης με τον Σαββίδη και στα άκρα οι Κιπτίου δεξιά και Κοντοβάς αριστερά. Την εστία υπερασπίστηκε ο Σταυράκης και μπροστά του η αμυντική τετράδα αποτελούνταν από τους Αλεξανδρή, Στουρνάρα, Κόκκα και Τσιάτσιο με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά.

Με την είσοδο του Μπαρούτα στη θέση του Βούλγαρη, το σύστημα έμεινε το ίδιο, με τον Κοντοβά να πηγαίνει δίπλα στον Φλίγκο, τον Κιπτίου να μένει στ’ αριστερά και τον Μπαρούτα να παίζει μπροστά από τον Τσιάτσιο ως αριστερός χαφ. Επίσης με την αλλαγή του Θωμαΐδη με τον Καψιώτη, ο δεύτερος έπαιξε στη φυσική του θέση ως δεξί μπακ και ο Αλεξανδρής προωθήθηκε στο κέντρο ως αμυντικός μέσος δίπλα στον Σαββίδη.

Η πρώτη φορά που ανησύχησε τους φιλοξενούμενους ο Γ.Σ. Αλμυρού ήταν στο 20’, αλλά ο Ζαφείρης μπλόκαρε την κεφαλιά του Βούλγαρη μετά το κόρνερ του Κιπτίου, για να ακολουθήσει στο 26’ μία πολύ πιο δύσκολη επέμβαση του έμπειρου τερματοφύλακα, ο οποίος εκτινάχθηκε και έδιωξε το σουτ του Κιπτίου από το ύψος της περιοχής.

Στο 28’ υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για μη καταλογισμό πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Φλίγκου από τον Σαρακατσάνο, που βρήκε τα πόδια του επιθετικού του Αλμυρού, την ώρα που αυτός στο ύψος της μικρής περιοχής επιχειρούσε να πλασάρει.

Οι Αλμυριώτες φάνηκαν απειλητικοί και στο 35’, όταν από κάθετη του Αλεξανδρή από πλάγια δεξιά ο Φλίγκος έκανε το πλασέ, αλλά μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ζαφείρης.

Τελικά το πολυπόθητο γκολ, που δικαιούνταν οι Αλμυριώτες ήρθε στο 44’ σ’ ένα κομβικό χρονικό σημείο. Ο Τσιάτσιος έκανε το γέμισμα και ο Φλίγκος, παρότι πιεζόταν και είχε αρχίσει να χάνει την ισορροπία του, πέρασε την μπάλα για τον Κιπτίου, ο οποίος πλάσαρε τον εξερχόμενο Ζαφείρη και έγραψε το 1-0.

Στην επανάληψη η επιθετικότητα του Γ.Σ. Αλμυρού δεν ήταν η ίδια και κοίταξε περισσότερο να κρατήσει το σκορ, αν και οι όποιες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν του ανήκουν. Συγκεκριμένα στο 55’ η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Κιπτίου, η κεφαλιά του οποίου μετά τη σέντρα του Κοντοβά πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι, ενώ με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα καταγράφηκε το φάουλ του Στουρνάρα, που κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Αλμυρός έκανε την τελευταία του αξιόλογη τελική προσπάθεια στο 73’. Από τον συνδυασμό Κιπτίου, Κοντοβά και Μπαρούτα και σέντρα του τελευταίου , η μπάλα έφτασε στον Φλίγκο, που θέλησε να σκοράρει με το κεφάλι, αλλά η προσπάθειά του πέρασε λίγο πάνω από την εστία σε μία αξιόλογη φάση.

ΟΙ γηπεδούχοι εν συνεχεία κατόρθωσαν να κρατήσουν με σχετική ευκολία το μηδέν κι έτσι ήρθε το τρία στα τρία.

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ (Μπακάλης): Σταυράκης, Αλεξανδρής, Στουρνάρας, Κόκκας, Τσιάτσιος, Σαββίδης, Θωμαΐδης (70’ Καψιώτης), Κιπτίου (90’ Φαράντος), Βούλγαρης (46’ Μπαρούτας), Φλίγκος, Κοντοβάς (88’ Χολέβας)

ΔΙΓΕΝΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (Μπρισίμης): Ζαφείρης, Μπασιάκας (88’ Νταής), Τζέλης (80’ Νικολάρος), Γούτσιος, Σαρακατσάνος, Μακρής, Κατσιαμάγκας (60’ Γιώτας), Σκόνδρας, Κολοβός, Τσικρικάς (60’ Νασιακόπουλος), Αμπαδιωτάκης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.