Δηλώνει πλήρη άγνοια για την ουσία ο Βολικάκης

Ο Βολιώτης πρωταθλητής διά του πληρεξούσιου δικηγόρου του αντέδρασε αμέσως
Ο Χρήστος Βολικάκης, διά του πληρεξούσιου δικηγόρου του Αναστάσιου Ντούγκα, αντέδρασε αμέσως και απάντησε στο θέμα που προέκυψε για τη χρήση απαγορευμένης ουσίας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Σε γραπτή του δήλωση ο 36χρονος Βολιώτης  πρωταθλητής δηλώνει άγνοια για το θέμα που προέκυψε, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν έλαβε ποτέ καμία ουσία που θα ενίσχυε τις επιδόσεις του» και πως θα προχωρήσει, όπως έχει δικαίωμα, στην επανεξέταση του Β’ δείγματος, κινούμενος νομικά για τη δικαίωσή του.

Παράλληλα ο αθλητής δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα των ελέγχων αντι-ντόπινγκ που έχει περάσει από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και τον Ιούλιο του 2023 και όλα είναι «αρνητικά», καθώς αναφέρει, όπως και ο επίμαχος έλεγχος της 16ης Αυγούστου 2016.

Αναλυτικά η δήλωση Χρήστου Βολικάκη διά του πληρεξούσιου δικηγόρου του:

“Ο εντολέας μου συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας το έτος 2016, στο άθλημα της ποδηλασίας-σπριντ, στο οποίο κατετάγη 12ος σε σειρά. Μετά το πέρας του αγώνα και συγκεκριμένα την 16.8.2016, η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016, τον κάλεσε για να παράσχει δείγμα (ούρα) σε δειγματοληπτικό έλεγχο, για να ελεγχθεί από την Επιτροπή. Πράγματι, κατά την ημερομηνία εκείνη παρείχε το σχετικό υλικό για το δείγμα, από το οποίο προέκυψαν δύο κωδικοί δειγμάτων και το αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν αρνητικό.
Την 01.03.2024 ο εντολέας μου έλαβε, εξ απήνης, τη σχετική επιστολή από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για λογαριασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία τον ενημέρωνε ότι σε επανέλεγχο του πρώτου δείγματος το οποίο τότε (2016) είχε παράσχει ανιχνεύθηκε απαγορευμένη ουσία στον οργανισμό του!
Η ουσία που αναφέρεται στην σχετική επιστολή, είναι μία ουσία την οποία ο εντολέας μου δεν γνωρίζει και την οποία ουδέποτε έχει χρησιμοποιήσει!
Ο εντολέας μου από την αρχή της πορείας του και έως σήμερα, ως αθλητής παγκόσμιας εμβέλειας, ενστερνιζόμενος τις αξίες του αθλητισμού, δεν έλαβε ποτέ καμία ουσία που θα ενίσχυε τις επιδόσεις του, ακριβώς επειδή η κάθε επίδοση αποτελεί τεράστιο προσωπικό σωματικό και πνευματικό του κόπο και προσπάθεια. Επίσης, προξενεί εντύπωση ότι έγινε επανέλεγχος του συγκεκριμένου δείγματός μετά από σχεδόν οκτώ ολόκληρα έτη από την δειγματοληψία, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η θέση που κατέλαβε τότε δεν ήταν καν κοντά στις θέσεις μεταλλίων!
Μάλιστα, την ημέρα της δειγματοληψίας, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Σε κάθε περίπτωση ο εντολέας μου, παγκόσμιου φήμης ποδηλάτης, δηλώνει πλήρη άγνοια αναφορικά τόσο με τον τύπο της ουσίας που φαίνεται να ανιχνεύθηκε στον έλεγχο όσο και με τον τρόπο που μπορεί να βρέθηκε εκεί, δεδομένου του γεγονότος ότι ουδέποτε έχει λάβει με οποιονδήποτε τρόπο τέτοια ουσία, πόσο μάλλον κατά την περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.
Έχει δε ζητήσει ήδη το άνοιγμα και την ανάλυση του έτερου δείγματος, το οποίο είχε ληφθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς, την ίδια ημέρα. Ο κος Βολικάκης, έχει περάσει άπειρους ελέγχους στην ποδηλατική του καριέρα, σε όλα τα μέρη του κόσμου καθώς και αιφνίδιους ελέγχους αλλά και μετά από αγώνες ελεγχόταν κάθε μέρα για συνεχόμενες 4 ημέρες. Έχει, με βάση το νόμο, όλα αυτά τα χρόνια ηλεκτρονικό – βιολογικό διαβατήριο και του λαμβάνουν δείγμα ούρων και αίματος.
Κατά το διάστημα αυτό δεν έχει δώσει ποτέ την παραμικρή αφορμή. Μετά από τόσα χρόνια λοιπόν, το έτος 2024, βρέθηκαν να του πουν ότι είχε απαγορευμένη ουσία στον οργανισμό του! Επίσης, έχουμε ζητήσει να ανοιχτεί το δεύτερο δείγμα. Ο κος Βολικάκης θα κινηθεί νομικά για τη δικαίωση του, γιατί είναι απορίας άξιο πώς μετά από 8 χρόνια συμβαίνουν όλα αυτά. Τέλος, δηλώνω ως συνήγορος του ότι θα παλέψουμε μέχρι τέλους για την δικαίωση του κ. Βολικάκη και για την αποκατάσταση της αδικίας που υφίσταται.
Στη διάθεσή σας”
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.