Διπλή ατομική δράση για τον ΣΔΥ Βόλου την Κυριακή

Ημέρα διπλής ατομικής δράσης θα είναι η Κυριακή 28 Φεβρουαρίου για πολλούς αθλητές, οι οποίοι ακολουθώντας όπως πάντα και σεβόμενοι τους προβλεπόμενους κανόνες που ορίζει η Πολιτεία, θα κινηθούν το ανώτερο με δύο ακόμη φίλους τους στο νέο μονοπάτι απόστασης 13 χιλιομέτρων με επιστροφή, Άγιος Στέφανος Αλυκών – Κριθαριά. Σημαντικότερη κίνηση της πορείας, θα είναι ο καθαρισμός των περίπου 10 παραλιών που βρίσκονται στη διαδρομή και είναι γεμάτες σκουπίδια, καθώς δεν έχουν καθαριστεί ποτέ.

Το μονοπάτι άνοιξαν με κόπους πολλών μηνών μέλη του ΣΔΥ Βόλου, ξεθάβοντάς το από τη λήθη του χρόνου. Πιθανότατα χρησιμοποιούταν πριν από πολλές δεκαετίες και έκλεισε όταν η σύγχρονη εποχή επέβαλε ευκολότερους τρόπους μετακίνησης. Στις 17 Ιανουαρίου έγινε η πρώτη ατομική πεζοπορία όλων των εποχών στο μονοπάτι, από τότε έχουν γίνει σε 1,5 μήνα χιλιάδες διελεύσεις

Μετά από μία αναμνηστική φωτογραφία, στις 10 το πρωί θα ξεκινήσει η πρώτη τριμελής ομάδα από την παραλία Αγίου Στεφάνου και ανά μερικά λεπτά θα αναχωρεί κάθε επόμενο γκρουπ τριών ατόμων. Φυσικά κάθε ομάδα θα έχει το δικό της πρόγραμμα, ρυθμό, διαδρομή κλπ, καθώς οι ομαδικές δράσεις απαγορεύονται. Στην Κριθαριά όποια τριμελής ομάδα θέλει θα κάνει διάλειμμα, εντελώς ανεξάρτητα από κάθε άλλη. Αθλητές θα φροντίσουν να προμηθεύσουν με σακούλες όσους θα συμβάλλουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ πολύτιμη βοήθεια θα προσφέρει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας για τη μεταφορά των σκουπιδιών, καθώς και για την επίβλεψη τήρησης των αποστάσεων.

Η ατομική δράση θα γίνει ανεξαρτήτως καιρού και όλοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι η πρόβλεψη για την Κυριακή δίνει ασθενή βροχή.

Τέλος, ο ΣΔΥ Βόλου για την ασφάλεια όλων, αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει φέτος κοπή πίτας, ακόμη και αν προσεχώς ανοίξει η εστίαση και επιτρέπονται σχετικές εκδηλώσεις. Η τελετή βραβεύσεων μελών που συνόδευε κάθε χρονιά την κοπή πίτας θα γίνει όμως κανονικά, όποτε θα επιτραπούν οι σχετικές δράσεις. Θα γίνει σε υπαίθριο χώρο, βάση των κανονισμών που θα ισχύουν, και η ανακοίνωση θα υπάρξει όταν με το καλό λήξουν τα περιοριστικά μέτρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.