“Διπλό” της Νίκης στη Νεοκαισάρεια, 4-2 τον Αχιλλέα

Η Νίκη Βόλου επικράτησε του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, εκτός έδρας, με 4-2, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής, παραμένοντας ζωντανή στη διεκδίκηση του τίτλου. Σκόρερ οι Μαντζίρης (31’), Βουκομάνοβιτς (52’, 62’) και Κέρι (90+3’) για τους νικητές , είχαν μειώσει οι γηπεδούχοι με τον Ίτσιο (60’) και τον Κατσαμάγκα (πεν. 83’) σε 1-2 και 2-3. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο σ’ ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο, ενώ αγχώθηκαν προσωρινά με τη μείωση σε 2-3 μετά από πέναλτι που δόθηκε εις βάρος τους και αμφισβήτησαν έντονα.

Η διάταξη της Νίκης

Ο Ράτκο Ντόστανιτς παρέταξε την ομάδα του, σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Μετούσι, αριστερά τον Θοδωρή Παπαδόπουλο και στο κέντρο αυτής τους Καρτσαμπά και Καντούτση. Μέτσε και Τσεμπερίδης αγωνίστηκαν ως αμυντικά χαφ, ενώ ο Γιώργος Ιορδανίδης κινούνταν μπροστά από αυτούς σε ρόλο επιτελικού μέσου. Βουκομάνοβιτς και Κέρι αγωνίστηκαν μεσοεπιθετικά στις πτέρυγες, με τον Μαντζίρη να είναι ο μοναδικός προωθημένος της κυανόλευκης επίθεσης.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε, με την ομάδα της Νίκης να αναλαμβάνει από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων και να επιχειρεί να βρει διαδρόμους προς την εστία του Βασιλειάδη. Παραδόξως, βάσει της εικόνας της αναμέτρησης, η πρώτη τελική προσπάθεια ήταν για τον γηπεδούχο Αχιλλέα. Συγκεκριμένα στο 12′, ο Αποστολίδης έφερε σε στημένη φάση την μπάλα στη μεγάλη περιοχή της Νίκης, ο Ίτσιος πήρε την κεφαλιά, με τον Μανώλη Αποστολίδη να μπλοκάρει. Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε κι η πρώτη προσπάθεια της Νίκης για γκολ στο ματς, με ένα σουτ του Κέρι να κοντράρει σε σώματα αμυντικών του Αχιλλέα και να φτάνει χωρίς δύναμη στην αγκαλιά του Βασιλειάδη.

Στο 23′ η Νίκη έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Βουκομάνοβιτς βρήκε κάθετα τον Μαντζίρη, με τον δεύτερο, από πλεονεκτική θέση, να επιχειρεί το δυνατό πλασέ, το οποίο απομάκρυνε δύσκολα ο Βασιλειάδης σε κόρνερ.

Η Νίκη συνέχισε να πιέζει και πραγματοποίησε ακόμα δύο τελικές προσπάθειες, με την κεφαλιά του Καρτσαμπά στο 28′ να καταλήγει εκτός εστίας και το σουτ του Μέτσε, ένα λεπτό μετά, να καταλήγει στα χέρια του Βασιλειάδη.

Ωστόσο, στο 31′ ο Κέρι κινήθηκε από τα δεξιά με την μπάλα στα πόδια, βρήκε κάθετα τον Μέτσε, ο οποίος επιχείρησε τη συρτή σέντρα, με τον Μαντζίρη που βρισκόταν μόνος του στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από όμορφη κίνησή του χωρίς την μπάλα, να γράφει με κοντινή προβολή το 0-1.

Ο Αχιλλέας δε φάνηκε να αποσυντονίζεται και δύο λεπτά αργότερα έχασε σημαντική ευκαιρία να φέρει άμεσα το ματς στα ίσια, με την κεφαλιά του Ναλμπαντίδη, ο οποίος ήταν ολομόναχος στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής, να περνά ελάχιστα άουτ.

Ο αγωνιστικός ρυθμός, στη συνέχεια, έπεσε κι έτσι δε σημειώθηκε τίποτα αξιοσημείωτο μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, το οποίο βρήκε τη Νίκη να έχει κάνει την αρχή για ένα ακόμα απαραίτητο «τρίποντο», χάρη στο τέρμα του Λάζαρου Μαντζίρη.

Οι φάσεις στην επανάληψη

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τον Αχιλλέα με θάρρος να προσπαθεί να κυκλοφορήσει την μπάλα και να επιχειρεί να ελέγξει τον ρυθμό, απέναντι σε μία Νίκη, η οποία διαχειριζόταν το υπέρ της αποτέλεσμα, δίχως να δείχνει διατεθειμένη να ανεβάσει ρυθμό. Κάποιες στατικές φάσεις, γύρω από τα “καρέ” του Αποστολίδη, πέρασαν ανεκμετάλλευτες για τους γηπεδούχους, με την ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς, στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψή της στα καρέ του Αχιλλέα, να “κλειδώνει” τη νίκη της. Ήταν το 52ο λεπτό, λοιπόν, όταν ο Μετούσι κινήθηκε με την μπάλα στα πόδια από τα δεξιά, επιχείρησε τη συρτή παράλληλη σέντρα, με τον Μαντζίρη να αφήνει έξυπνα στο Βουκομάνοβιτς που ακολουθούσε τη φάση και με όμορφο πλασέ σε κενή εστία έκανε το 0-2.

Η Νίκη δε “φρέναρε” και στο 56′ έχασε σημαντική ευκαιρία για ακόμα ένα τέρμα, με τον Μαντζίρη να κάνει το κοντρόλ, ύστερα από κάθετη μεταβίβαση του Τσεμπερίδη, και να προσπαθεί να “κρεμάσει” το Βασιλειάδη που ήταν εκτός θέσης, η μπάλα, όμως, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αχιλλέα, αφού έσκασε στο έδαφος.

Σε ανύποπτο χρόνο, τέσσερα λεπτά, μετά ο Αχιλλέας μείωσε στο σκορ. Ο Κατσαμάγκας, από πλάγια θέση αριστερά κοντά στη μεγάλη περιοχή της Νίκης, σέντραρε για τον Ίτσιο, ο οποίος πλάσαρε στη κίνηση, νικώντας τον Αποστολίδη για το 1-2, που έδινε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν κατάφεραν να το χαρούν για πολύ, καθώς ο φρενήρης ρυθμός που είχε η αναμέτρηση βοήθησε την ποιοτικότερη ομάδα του γηπέδου, τη Νίκη, η οποία στο 62’ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Ο Μαντζίρης βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια από τα δεξιά, επιχείρησε τη συρτή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον ανενόχλητο Βουκομάνοβιτς να σουτάρει δυνατά προς την εστία του Βασιλειάδη, από τον οποίον  είχε περάσει η μπάλα, για το 1-3 και την «αποκατάσταση της τάξης» στη Νεοκαισάρεια.

Στα επόμενα λεπτά, εξαιτίας και των αρκετών εκατέρωθεν αλλαγών, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως, με τη μεγάλη φάση μπροστά στις δύο εστίες να λείπει. Η επόμενη καλή στιγμή για γκολ ήρθε στο 71’, με την όμορφη ομαδική προσπάθεια των παικτών της Νίκης, να βρίσκει ως τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Ιορδανίδη που από πλεονεκτική θέση επιχείρησε ένα σουτ, το οποίο απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ πέφτοντας στη δεξιά του γωνία ο Βασιλειάδης.

Ο χρόνος κυλούσε κι εκεί που όλα έδειχναν πως τίποτα δε θα αλλοίωνε την εικόνα του παιχνιδιού, με τη Νίκη να παίρνει στο τέλος μία άνετη νίκη, ο διαιτητής Μαλούτας αποφάσισε πως… πρέπει να γίνει ντέρμπι. Στο 81′, ο Βουκομάνοβιτς “τζαρτζαρίστηκε” με τον Κραγιόπουλο, εντός περιοχής, η μπάλα απομακρύνθηκε σε κόρνερ, με τον “άρχοντα” του αγώνα και τον βοηθό του, αφού ήρθαν πρώτα σε συνεννόηση που διήρκεσε λίγα δευτερόλεπτα, να αποφασίζουν πως υπάρχει πέναλτι, το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους.

Την εκτέλεσή του ανέλαβε, δύο λεπτά αργότερα, ο Κατσαμάγκας που πλάσαρε στη δεξιά γωνία της εστίας του Αποστολίδη, ο οποίος δεν έπεσε, για το 2-3 του Αχιλλέα. Από ‘κει και πέρα, η ομάδα της Νεοκαισάρειας ανέβασε ακόμα περισσότερο τις γραμμές του, ρίσκαρε, με τη Νίκη να διαχειρίζεται με άνεση το υπέρ της αποτέλεσμα και να σφραγίζει την επιτυχία της στην τελευταία φάση του αγώνα, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν  ο Μαντζίρης βρέθηκε στα δεξιά, σε κατάσταση αντεπίθεσης, ευρισκόμενος απέναντι από τον Βασιλειάδη, «σέρβιρε» στον Κέρι την κατάλληλη στιγμή, ο οποίος σε κενή εστία σχεδόν αό το ύψος της περιοχής «έγραψε» το 2-4, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (Παπαδόπουλος): Βασιλειάδης, Χαλκίδης (67’ Καταχιώτης), Μτσεντλισβίλι, Κραγιόπουλος, Τερζής, Παγωνίδης, Ίτσιος, Αποστολίδης (46’ Τζίκας), Κατσαμάγκας, Παπαδόπουλος (79’ Καραφέργιας), Ναλμπαντίδης

Νίκη Βόλου (Ντόστανιτς): Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς, Καντούτσης (70’ Παπαδήμας), Τσεμπερίδης, Μέτσε (64’ Ρόβας), Ιορδανίδης (75’ Ντινιωτάκης), Βουκομάνοβιτς (90+2’ Βουρδάκης), Κέρι, Μαντζίρης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.