Διπλός αποκλεισμός στη Ρώμη σε εμπόδια, σφαίρα και τριπλούν

Πολύ κάτω από τα στάνταρ του ο Δουβαλίδης στη Ρώμη

Ούτε στα 100μ. εμπόδια γυναικών, ούτε στα 110μ. ανδρών, αλλά και στη σφαιροβολία και στο τριπλούν γυναικών η Ελλάδα δεν πήρε κάποια πρόκριση στον τελικό στους σημερινούς πρωινούς και μεσημεριανούς προκριματικούς στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου στη Ρώμη, έχοντας έξι αποκλεισμούς σ’ αυτά τα αγωνίσματα.

Δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100 μ. εμπόδια. Η πρωταθλήτρια των εμποδίων δεν έκανε τον αγώνα που θα ήθελε, καθώς αγωνίστηκε στην τρίτη προκριματική σειρά και στον τρίτο διάδρομο και τερμάτισε στην έκτη θέση με χρόνο 13.32. Έτσι κατετάγη 14η στο σύνολο των αθλητριών που αγωνίστηκαν στον προκριματικό αγώνα. Ο ημιτελικός έκλεισε στα 13.23. Θυμίζουμε, πως για πρώτη φορά σε αυτό το πρωτάθλημα εφαρμόστηκε η μέθοδος με τις 12 πρώτες στο ranking να περνούν απευθείας στον ημιτελικό, χωρίς να μπαίνουν στη διαδικασία του προκριματικού.

«Χαμηλή πτήση» για Δουβαλίδη

Δεν κατάφερε να περάσει στον επόμενο γύρο των 110μ με εμπόδια ο πρωταθλητής Κώστας Δουβαλίδης, καθώς δεν έκανε την εμφάνιση που επεδίωκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ρώμη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στην τρίτη προκριματική σειρά και τερμάτισε 6ος με 14.04, σε μία κούρσα με αρκετό αρνητικό άνεμο (-1.3). Και πάλι, όμως, αυτή η επίδοση δεν είναι από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο Δουβαλίδης και δεν ήταν αρκετή για να τον στείλει στον ημιτελικό. Όπως φάνηκε στον αγώνα, ο Δουβαλίδης χτύπησε αρκετά εμπόδια ενώ έγινε και μία «μάχη» με τους διπλανούς του.

Θυμίζουμε πως οι θέσεις για τον ημιτελικό ήταν 11, καθώς εφαρμόζεται το νέο σύστημα κατά το οποίο στον ημιτελικό προκρίνονται αυτόματα οι 12 αθλητές που βρίσκονται ψηλά στο ράνκινγκ.

Εκτός τελικού Μαγκούλια και

Ντραγκομίροβα στη σφαιροβολία

Μπορεί να μην μπήκαν στον τελικό του πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου της Ρώμης στη σφαιροβολία, αλλά Μαρία Μαγκούλια και Αναστασία Ντραγκομίροβα αποχωρούν γεμάτες εμπειρίες.

Η Μαρία Μαγκούλια είχε καλύτερη βολή στα 15.31μ. και επίσης 15.24μ. και 14.97μ. και κατέλαβε την 23η θέση στο σύνολο ενώ η Αναστασία Ντραγκομίροβα είχε καλύτερη βολή στα 14.89μ, και επίσης 14.43μ και 13.99μ, και κατετάγη 25η. Ο τελικός έκλεισε στα 17.02μ.

Οι δύο νεαρές αθλήτριες έμειναν μακριά από τα ρεκόρ τους αλλά τουλάχιστον βρέθηκαν για πρώτη φορά σε μία πολύ μεγάλη διοργάνωση και έριξαν βολές σε ένα ιστορικό στάδιο.

Διπλός αποκλεισμός στο τριπλούν γυναικών

Παρά την εξαιρετική εμφάνιση που έκανε η Οξάνα Κορένεβα στον προκριματικό του τριπλούν, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στη Ρώμη, δεν κατάφερε να κλείσει θέση για τον τελικό για μόλις τέσσερα εκατοστά στην ισοβαθμία.

Η αθλήτρια, που αγωνίζεται για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με το εθνόσημο, αφού πήρε την ελληνική υπηκοότητα πριν μερικούς μήνες, βρέθηκε πολύ κοντά στο να πετύχει τον πρώτο στόχο της και να βρεθεί στον τελικό του αγωνίσματος, όμως στάθηκε άτυχη. Η αθλήτρια του Δημήτρη Σιούντρη ξεκίνησε τον αγώνα της με άκυρο, συνέχισε με 13.86μ και ολοκλήρωσε με 13.73μ, με το δεύτερο άλμα της να φαινόταν αρκετό για να τη στείλει τελικό. Ωστόσο, η Βουλγάρα Πέτροβα που είχε ακριβώς την ίδια επίδοση με την Κορένεβα έκανε 13.77μ στο τελευταία της άλμα με αποτέλεσμα να έχει καλύτερη δεύτερη προσπάθεια και άρα να αφήσει εκτός την Ελληνίδα.

Παράλληλα, η Μαρία Πούρτσα έκανε τη δική της προσπάθεια στον προκριματικό του τριπλούν χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί. Η Πούρτσα, που πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα μόλις φέτος, ξεκίνησε με 13.51μ, συνέχισε με 13.58μ και ολοκλήρωσε τον αγώνα της με 13.69μ που δεν ήταν αρκετό για να τη στείλει στον τελικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.