Δωματάς στο Magnesiasports: «Είδα ποιος με ήθελε»

Στάθηκε στον ρόλο που έπαιξε ο Νίκος Ιμεράι στη μεταγραφή του

Μια ακόμη μεταγραφή που έκανε αίσθηση μετά τους Κέρι και Φάμπιο ήταν στη Νίκη αυτή του Γιάννη Δωματά. Ο 26χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός μίλησε στο Magnesiasports για τον ερχομό του στους κυανόλευκους, τονίζοντας ότι μέτρησε ιδιαίτερα για τον ίδιο το γεγονός ότι ο κ. Ιμεράι έδειξε πόσο τον ήθελε και ότι υπάρχει υγεία στην ομάδα σε ό,τι αφορά το οικονομικό της κομμάτι. Παράλληλα, επισήμανε ότι υπήρχε επαφή και τον περασμένο Ιανουάριο, για να έρθει στη Νίκη, ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο των Κέρι και Αναστασίου για τον ερχομό του, που του έκαναν το σχετικό «ψηστήρι», όπως είπε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Δωματά στο magnesiasports:

Για τον λόγο που ήρθε στη Νίκη:

«Ο λόγος που ήρθα ξανά στον Βόλο είναι ότι μ’ αρέσει ο Βόλος. Ξεκινάμε απ’ αυτό. Στη Νίκη ήρθα, γιατί μου έδειξε ο κ. Ιμεράι το πόσο πολύ με θέλει. Για να πω την αλήθεια και το ξέρει και ο πρόεδρος, απέρριψα κάποιες προτάσεις από ομάδες Β’ Εθνικής αλλά και Γ’ πολύ καλές για μένα. Ωστόσο, μόλις κάναμε ραντεβού την προηγούμενη βδομάδα με τον κ. Ιμεράι, κατάλαβα αυτά που ήθελε να μου πει και να μου δείξει για την ομάδα και το τι πρόκειται να κάνει γι’ αυτή κι έτσι ήρθα. Με κάλυψε και οικονομικά και ήθελα κι εγώ να ‘μαι καλά ψυχολογικά. Ξέρω την ιστορία της Νίκης Βόλου και πόσο μεγάλη ομάδα είναι. Πέρασα και από τον Ολυμπιακό και τον σέβομαι κι αυτόν, όπως και τους φιλάθλους του, που μου έδειξαν την αγάπη τους. Καταλαβαίνω ότι ίσως τώρα κάποιοι στεναχωρηθούν, αλλά εγώ είμαι επαγγελματίας. Εγώ είδα ποιος με ήθελε. Δηλαδή ο κ. Ιμεράι με έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνο και με ρωτούσε τι θα κάνω. Αυτό για μένα μετράει».

Για τον ρόλο των Κέρι και Αναστασίου που δήλωσαν ότι του πρότειναν να έρθει στη Νίκη:

«Αρχικά, υπήρχε από τον Γενάρη φλερτ, για να έρθω, αλλά τότε δεν τα βρήκαμε και κατέληξα να πάω στον Εθνικό. Ο Λόρι και ο Αλέκος είναι πολύ καλοί μου φίλοι. Το “ψηστήρι” ξεκίνησε με το που τελείωσα τη θητεία μου στον Εθνικό. Μου έλεγαν “έλα εδώ, ο άνθρωπος είναι κύριος σε όλα του, πάει να κάνει κάτι καλό, να ανεβάσει τη Νίκη επίπεδο”. Μου είπαν επίσης ότι υπάρχει υγεία στο οικονομικό κομμάτι, που είναι το παν για έναν ποδοσφαιριστή, για να είναι ήρεμος. Επίσης βλέπω κι εγώ τον φίλαθλο κόσμο να είναι συσπειρωμένος και πως γίνεται κάτι διαφορετικό.

Στην κουβέντα που κάναμε με τον πρόεδρο την προηγούμενη βδομάδα, κατάφερε στην ουσία να με πείσει και πήρε τον λόγο μου ότι θα έρθω στην ομάδα. Θέλω να τονίσω ότι μία διοίκηση, όπως αυτή με τον κύριο Καρυδόπουλο στον Εθνικό, συναντώ και στη Νίκη με τον κ. Ιμεράι. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που απέσπασε τη θετική μου απάντηση.

Για το τι μπορεί να περιμένει από εκείνον ο κόσμος:

«Πιστεύω ότι στο ευρύ κοινό του Βόλου είμαι γνωστός από το πέρασμά μου από τον Ολυμπιακό. Να περιμένουν ότι θα δίνω παραπάνω από το 100% και για την ομάδα και τη φανέλα της. Έχω έρθει στη Νίκη με μοναδικό σκοπό την άνοδο. Αν μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει αυτός ο στόχος, δεν πρόκειται να ερχόμουν. Να περιμένει ο κόσμος της Νίκης καλά πράγματα. Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι θα είναι κοντά στην ομάδα και θα στηρίξουν την προσπάθειά της. Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο  πρωτάθλημα, αλλά κι εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά θα δώσουμε τα πάντα, για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για τη δήλωση του Λόρι Κέρι ότι η θέση του είναι στα δεξιά και αν η δική του θέση είναι από την απέναντι πλευρά:

«Με τον Λόρι, όπως είπα, είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Πράγματι τον βολεύει να παίζει πιο πολύ δεξιά, ενώ εμένα, για να πω την αλήθεια, μ’ αρέσει να παίζω πιο πολύ αριστερά, για να συγκλίνω προς τα μέσα με το δεξί μου πόδι. Μ’ αρέσει να βγαίνω στον ένας με έναν, να κάνω ντρίμπλα και να δημιουργώ καταστάσεις, αφήνοντας τους συμπαίκτες μου ελεύθερους και σε καλύτερη θέση από μένα.

Εγώ πιστεύω ότι πέρα από μας τους δύο, θα υπάρχει γενικότερα ένας υγιής ανταγωνισμός στην ομάδα κι αυτό θα κάνει τον καθένα μας καλύτερο. Το πού θα παίζει ο καθένας θα το δείξει ο χρόνος. Το θέμα είναι όποιος κι αν παίζει να ματώνει για την ομάδα. Ό,τι και να πούμε τώρα είναι πολύ νωρίς»

Για τον ρόλο του μέσα στο γήπεδο και αν κοιτά περισσότερο να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του:

«Ο ρόλος μου είναι περισσότερο να διασπώ την αντίπαλη άμυνα και να βγάζω ασίστ. Για να πω την αλήθεια, είτε βάζω γκολ είτε βγάζω ασίστ είναι η ίδια ηδονή. Δεν είναι πρωταρχικός στόχος μου να βάλω εγώ το γκολ. Αν μπορώ να δώσω την πάσα στον συμπαίκτη μου, το κάνω. Όπου κι αν έπαιξα έβαζα πάνω απ’ όλα την ομάδα. Ακόμη και τα πέναλτι που κέρδιζα, δεν τα εκτελούσα ποτέ εγώ. Δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Φυσικά αυτό δε συνεπάγεται ότι δε θέλω να βάζω γκολ. Θέλω να γράψει το κοντέρ μου όσο πιο πολλά γίνεται».

Για τον μεγάλο ανταγωνισμό που θα υπάρχει φέτος με τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Τα μεγάλα ονόματα στον όμιλό μας στη Γ’ Εθνική είναι η Νίκη και ο Ολυμπιακός, κακά τα ψέματα. Η Γ’ Εθνική είναι περίεργο πρωτάθλημα, γιατί μπορεί να αγωνιστούμε σε κακά γήπεδα και με ομάδες που παίζουν όλες πίσω. Εγώ δεν πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί από τα μεταξύ μας ντέρμπι. Θεωρώ ότι αυτός που θα είναι ο πιο σταθερός αγωνιστικά και πιο νοικοκυρεμένος διοικητικά, αυτός θα κόψει πρώτος το νήμα. Αλλά και πάλι είναι πολύ νωρίς να κάνουμε κρίσεις. Σίγουρα έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τον Ολυμπιακό Βόλου και έχω φίλους από εκεί, όπως τον Ευθυμιάδη, ενώ τον Δήμο και τον Ανδρέα Κόκα τους έχω σαν αδέρφια μου. Δεν έχω κάποιο δισταγμό να κάνω παρέα με έναν παίκτη από τον Ολυμπιακό. Εγώ έφυγα ως επαγγελματίας και γυρνάω ως επαγγελματίας».

Χρ. Θαν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.