Δωρίζει 1000 δολάρια για κάθε άσο στους πληγέντες τυφώνα ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ιδανική πρεμιέρα στο τουρνουά του Ακαπούλκο, καθώς επικράτησε άνετα του Ρομάν Σαφιούλιν και πήρε το εισιτήριο για τους 16.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο.12 στον κόσμο) νίκησε τον 26χρονο Ρώσο (Νο.39) με 6-3, 6-4 και έκλεισε θέση για τον δεύτερο γύρο, όπου θα παίξει με τον Φλάβιο Κομπόλι. Ο 21χρονος Ιταλός (Νο.69) ήρθε από τα προκριματικά και κατάφερε να λυγίσει με ανατροπή τον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ (Νο.30).

Ο Τσιτσιπάς έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης. Καταρχάς θα πρέπει να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά κι εκεί, ενδεχομένως θα πέσει πάνω στον Άλεξ Ντε Μινόρ (παίζει στους 16 με τον Σεμπάστιαν Όφνερ), ο οποίος θα παραμείνει στο Top 10 μόνο με υπεράσπιση του τίτλου στο Ακαπούλκο. Αν ο Αυστραλός τενίστας φύγει από το Μεξικό χωρίς το τρόπαιο, τότε είναι η εγγυημένη η επιστροφή του Τσιτσιπά στην πρώτη δεκάδα μετά από απουσία δύο εβδομάδων.

Σημαντικότερη πάντως από τη νίκη ήταν η φιλανθρωπική κίνηση του Τσιτσιπά να δωρίσει χίλια δολάρια για κάθε άσο που θα πετύχει στο τουρνουά, προκειμένου να βοηθηθούν τα θύματα του τυφώνα Otis που έπληξε την περιοχή τον Οκτώβριο του 2023.

Ήδη στο πρώτο του ματς ο Έλληνας πρωταθλητής πέτυχε πέντε άσους, που μεταφράζονται σε πέντε χιλιάδες δολάρια!

Εκτιμάται ότι απ’ τον καταστροφικό τυφώνα Otis επλήγησαν περίπου 250.000 οικογένειες.

Πηγή: ethnos.gr

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.