Δρόσος στη Βουλή: «Σκοτεινή και κακή διαχείριση στην ΕΠΟ»

Η συνεδρίαση στη Βουλή με την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ήταν το θέμα, ωσόσο, ορισμένες ατάκες που ακούστηκαν είχαν τη δική τους σημασία. Οι εκπρόσωποι των φορέων έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν επί των άρθρων και σχεδόν όλοι δέχτηκαν πως το νομοσχέδιο κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

Ωστόσο, την παράσταση έκλεψε ο πρόεδρος της επιτροπής εξομάλυνσης της ΕΠΟ, Γιάννης Δρόσος,, ο οποίος τόνισε «υπάρχει μια πολύ σκοτεινή και κακή εικόνα διαχείρισης οικονομικών και διοικητικών υποθέσεων στην ΕΠΟ. Παράλληλα υπάρχει ζημιά 13 εκατ. ευρώ, αλλά η ΕΠΟ δεν ζητάει χρήματα από το ελληνικό δημόσιο». Αυτό άλλωστε έχει προκύψει και από την έκθεση deloitte.

Οσον αφορά το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ ο πρόεδρος της επιτροπής εξομάλυνσης τόνισε ότι δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να θεωρείται άλλο κράτος. Θα έχει μεν το αυτοδιοίκητο, αλλά θα εναρμονιστεί με τους νόμους της χώρας.

Όπως είπε ο κ. Δρόσος βρέθηκε σύστημα παρακολούθησης. Παράλληλα συστάθηκε επιτροπή «στημένων παιχνιδιών».

Παράλληλα, ο κ. Δρόσος είπε πως είναι αναγκαία η τροποποίηση του άρθρου 1.

Οι τοποθετήσεις των εξωκοινοβουλευτικών προσώπων

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, στην τοποθέτησή του στη Βουλή ζήτησε να μην ορίζει ο εκάστοτε υπουργός τα 7 μέλη του ΔΣ της ΕΠΕ. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αυτό μειώνει προσωπικά όσους ασχολούνται με το κίνημα. «Εχουμε τη δυνατότητα να έχουμε το αυτοδιοίκητο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Γιάννης Καλαμπόκης, συμφώνησε απόλυτα με την μείωση της εγγυητικής από 25% σε 5% και το ποσό να μειωθεί σε 60.000 € από 100.000 € που ισχύει σήμερα.

Ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, Σταύρος Δουβής, συμφώνησε στο άρθρο 9 του σχέδιου νόμου (σ.σ. μείωση της εγγυητικής).

Ο γ.γ. της ΕΟΕ, Μανώλης Κολυμπάδης, τόνισε ότι είναι σύμφωνος με την τακτοποίηση των αθλητικών χώρων. Όπως τόνισε, η διευθέτηση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα. Παράλληλα τόνισε ότι η αναγνώριση μιας αθλητικής ομοσπονδίας με νόμο θα δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον, γιατί αν δεν τηρεί τα κριτήρια θα πρέπει να έρθει νέος νόμος.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, επισήμανε ότι σε γενικές γραμμές το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Επισήμανε ότι οι Ολυμπιονίκες που έχουν διοριστεί θα πρέπει να εργάζονται σε φορείς του αθλητισμού και στην ΓΓΑ, όπου θα μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα. Παράλληλα ζήτησε οι σχολές προπονητών να γίνονται πιο συχνά.

Ο πρόεδρος του ΔΣ των Special Olympics, Διονύσης Κοδέλλας, εξέφρασε την ικανοποίηση των Special Olympics. «Το δικό μας το κίνημα είναι όλο εθελοντικά. Με το νομοσχέδιο αυτό θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε το πρόγραμμα μας».

Τέλος, ο γενικός διευθυντής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ελλάδας, Νίκος Ζωητός, τόνισε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση λύνει αρκετά προβλήματα και απλουστεύεται η όλη διαδικασία ίδρυσης ξενοδοχείων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.