Δυνατό τουρνουά μπάσκετ στη μνήμη του Δημήτρη Γκίμα

Γεμάτο από αγωνιστική δράση ήταν το Σαββατοκύριακο για τις ομάδες μπάσκετ της Νίκης και του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» διοργάνωσαν στο ΕΑΚ το 1ο Τουρνουά στη μνήμη του Δημήτρη Γκίμα, με τον αείμνηστο προπονητή του Φίλιππου Βέροιας αλλά και παλαιότερα παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου να βρίσκεται στη σκέψη όλων. Τελικός νικητής του τουρνουά ήταν ο Φίλιππος Βέροιας, ωστόσο αυτό μικρή σημασία έχει, καθώς οι προπονητές όλων των ομάδων είχαν για μία ακόμη φορά την ευκαιρία να δουν τους παίκτες τους δοκιμαζόμενους σε δυνατές αναμετρήσεις, ενόψει της έναρξης των πρωταθλημάτων.

Η αρχή έγινε το Σάββατο, όταν στους ημιτελικούς Νίκη και Τιτάνες Παλαμά αρχικά διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με τους «κυανόλευκους» να παίρνουν τελικά οριακά και αγχωτικά το θετικό αποτέλεσμα χάρη στο τελικό 75-73, καθώς οι Τιτάνες ήταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Την ίδια στιγμή ο Φίλιππος Βέροιας δεν είχε κανένα πρόβλημα να περάσει και αυτός στον τελικό, επικρατώντας με 81-55 σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου. Ωστόσο ο «ερυθρόλευκοι» ήταν σχετικά κοντά στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, και στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν όταν άνοιξε περισσότερο η ψαλίδα της διαφοράς.

Την Κυριακή πάντως και στον  μικρό τελικό ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Τιτάνες, που θα συναντήσει και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, με σκορ 70-61. Από την άλλη και στο τελικό, η Νίκη Βόλου θέλησε να δείξει αρκετά πράγματα απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας, αλλά έμεινε από δυνάμεις, καθώς από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά οι Βεροιώτες πήραν μία διαφορά 12 πόντων την οποία διατήρησαν μέχρι τέλους, για να διαμορφωθεί το τελικό 62-81.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.