Δύο μετάλλια για την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου στα Φάρσαλα

Μετάλλια κατέκτησαν Κάππα και Ζγουλέτα

Με δύο μετάλλια στις αποσκευές τους και με καλή παρουσία εν γένει στο τουρνουά επέστρεψαν οι σκακιστές της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου από το Ανοικτό Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών Θεσσαλίας 2020, που πραγματοποιήθηκε στα Φάρσαλα το τριήμερο 3-5/7/2020, με τη συμμετοχή 43 σκακιστών και σκακιστριών και ήταν ένα από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο, τουρνουά στη χώρα μας μετά το πέρας του lockdown.

Η διοργανωτική αρχή, όπως ήταν αναμενόμενο, είχε πολλή δουλειά να κάνει, αλλά όλοι οι φορείς στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και οι σκακιστές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα άρτια οργανωμένο και ασφαλές για την υγεία όλων τουρνουά.

Αρκετές συμμετοχές στο τουρνουά είχε η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου, με τους νεαρούς αλλά και πιο έμπειρους σκακιστές της ομάδας να δείχνουν σημάδια βελτίωσης, παρά τη μεγάλη διακοπή από την ενεργό δράση λόγω των καταστάσεων.

Πιο συγκεκριμένα για την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου:

– Μετάλλιο για την 3η θέση στην κατηγορία γυναικών κατέκτησε η Κάππα Ελισάβετ με πολύ καλή εμφάνιση στο τουρνουά.

– Μετάλλιο επίσης ως πρώτο κορίτσι Κ16 κατέκτησε η Ζγουλέτα Ευταξία.

– Στην 5η θέση στη γενική κατάταξη τερμάτισε ο Λαγάρας Στυλιανός, ο οποίος έχασε την τριάδα στα κριτήρια ισοβαθμίας.

– 6ος στην γενική κατάταξη ο Ζγουλέτας Ιωάννης, ο οποίος έπαιξε πολύ καλές παρτίδες έναντι δυνατών αντιπάλων.

– Στην  24η θέση τερμάτισε ο Παπαπαναγιώτου Αχιλλέας και στην 34η θέση ο Ευθυμιάδης Ιωάννης.

Νικητές της γενικής κατάταξης ήταν ο Αγγελής Μιχάλης της Σ.Ε. Βόλου για τους άνδρες και η Δερέκα Κωνσταντίνα του Α.Μ.Ο. «Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ» για τις γυναίκες.

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά απονεμήθηκε από την Τ.Ε.Σ.Σ. Θεσσαλίας στην Ακαδημία Σκακιστών Βόλου το Κύπελλο της πρωταθλήτριας ομάδας του Τοπικού Ομαδικού Πρωταθλήματος Θεσσαλίας για το 2020.

Στατιστικά και αποτελέσματα των αγώνων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: https://chess-results.com/tnr529988.aspx?lan=1&art=1

Επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων http://www.tessth.gr

Νέα της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου στην ιστοσελίδα https://vchessacademy.gr

Ενημέρωση για το σκάκι στην Ελλάδα καθώς και όλες τις προκηρύξεις των σκακιστικών αγώνων μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα https://chesswords.blogspot.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.