Δυσαρέσκεια ΣΔΥ Βόλου για ΓΓΑ, μέτρα και ακυρώσεις

Τη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού όσοξ αφορά την πραγματοποίηση δρομικών διοργανώσεων εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΔΥ Βόλου, μετά και τη ματαίωση του Σπάρταθλου, αλλά και του Ημιμαραθώνιου Αθηνών και των Run Greece ανά την Ελλάδα.

«Η ΓΓΑ καλείται από συλλόγους και δρομείς, από το δρομικό κίνημα γενικότερα, αντί να θέτει κατασταλτικές διατάξεις, να βοηθήσει στη διεξαγωγή των αγώνων δρόμου που ακολουθούν, και βέβαια να περισώσει τον αγώνα της χώρας μας που αποτελεί Παγκόσμια Κληρονομιά, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, προκειμένου να διεξαχθεί με βιώσιμο και ασφαλή τρόπο στις 7 και 8 Νοεμβρίου, όπως έχει ήδη προβλεφθεί από τη διοργάνωση και με την έγκριση του αρχικού πρωτοκόλλου από τη ΓΓΑ. Ο ΣΔΥ Βόλου συνέταξε και έστειλε στους αρμόδιους κρατικούς φορείς επιστολή με προτάσεις και ερωτήματα για τα σχετικά θέματα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πάντως, αγώνες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πραγματοποιήθηκαν, με τον Στράτο Συμεωνίδη του ΣΔΥ Βόλου να συμμετέχει στο γκαλά Βετεράνων Στίβου της Αλεξανδρούπολης και να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Μ65, τόσο στα 100, όσο και στα 200 μέτρα με χρόνους 14.04 και 29.80 αντίστοιχα.

Από την άλλη, την 4η θέση πήρε την Κυριακή ο Γιάννης Κλόκας στην Ανάβαση Ανατολής. Ο ποδηλατικός αγώνας ήταν απόστασης 18 χιλιομέτρων, με άλλα 12χλμ προεκκίνηση, έχοντας αφετηρία από την Αγιά Λάρισας, ενώ οι οι πεζοπορίες των μελών του ΣΔΥ Βόλου συνεχίστηκαν την Κυριακή στο Χορευτό, σε μία διαδρομή 10 χιλιομέτρων.

Νέα μέλη στον σύλλογο

Ο ΣΔΥ Βόλου καλωσορίζει στις τάξεις του 7 ακόμη νέα μέλη που γράφτηκαν στο πρόσφατο διάστημα.

Πρόκειται για τους Λίνα Καραντζιά, Δημήτρη Κυριακόπουλο, Αθανάσιο Μουλιό, Ισμήνη Ξηραδάκη, Μαρία Πούλακα, Σωτήρη Στικόπουλο, Παναγιώτη Τζιοβάρα. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου έχει πλέον 346 ενεργά μέλη.

Χαρακτηριστικά οι υπεύθυνοι του συλλόγου αναφέρουν ότι: «Ο ΣΔΥ Βόλου φέτος συμπλήρωσε 31 χρόνια από την ίδρυσή του. Είναι ο 3ος παλαιότερος σύλλογος δρομέων στην Ελλάδα και ο πιο παλιός επαρχιακός, ιδρυτικό στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων, η οποία συμβάλλει στον μεγαλύτερο βαθμό στην τεράστια ανάπτυξη του δρομικού κινήματος που κάθε χρόνο φτάνει σε ακόμη πιο πρωτόγνωρα επίπεδα στη χώρα μας».

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.