Δύσκολη νίκη παρά το 3-0 για τον Ολυμπιακό Βόλου

Το ζητούμενο μετά από μία βδομάδα πίεσης που έφερε η ήττα από τον Απόλλωνα Λάρισας ήταν για τον Ολυμπιακό η νίκη. Και τα κατάφερε κόντρα στους Μαύρους Αετούς Ελευθεροχωρίου με λίγο …ζόρι, παρά το τελικό 3-0, με τα δύο γκολ να σημειώνονται στο τέλος του ματς, στο οποίο έκανε την επανεμφάνισή του ο Ντα Κόστα ως βασικός, δείχνοντας ότι θέλει τον χρόνο του ακόμη, για να φτάσει στα γνωστά του στάνταρ.

Μόνο εύκολο επομένως δεν ήταν το παιχνίδι με τη νεοφώτιστη τρικαλινή ομάδα, που παίζοντας πολύ αμυντικά δυσκόλεψε τους γηπεδούχους, οι οποίοι, αν έβαζαν νωρίς το πρώτο τέρμα, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα γι’ αυτούς.

Και θα μπορούσαν να το πετύχουν μόλις στο 5’, όταν ο Σταύρου έκανε την κούρσα κατά μέτωπο από τον άξονα, όπου αγωνίστηκε αυτή τη φορά, και ευρισκόμενος απέναντι από τον τερματοφύλακα Γιδόπουλο που είχε βγει μακριά από την εστία του τον πλάσαρε, αλλά η μπάλα δεν τον ήθελε, αφού πήγε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού. Στη συνέχεια, οι αμυντικοί πρόλαβαν τον Ντα Κόστα που ήταν έτοιμος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός έχει κι άλλες τρεις καλές στιγμές με Φλίγκο (12’), φάουλ του Ντα Κόστα (13’) και σουτ Δωματά (21’), αλλά μετά ένιωσαν τις πρώτες απειλές ων φιλοξενούμενων με το φάουλ του Σκόνδρα στο 29’ και στο 31’ με τον Γόρδιο, που είδε το σουτ που έκανε να αποκρούεται στην αριστερή του γωνία από τον Κατσούλη, με τον παίκτη των φιλοξενούμενων να βγαίνει σε τετ-α-τετ από πλάγια θέση μετά από λάθος του Κωστόπουλου. Οι γκρίνιες άρχισαν από την κερκίδα και το συγκρότημα του Παναγιώτη Τζαναβάρα φαινόταν ότι δεν πατούσε καλά στο γήπεδο και δεν ικανοποιούσε τους φιλάθλους. Ωστόσο, βρήκε τον τρόπο σε ένα διάστημα που δεν ήταν καλός αγωνιστικά να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Ιωαννίδης μέσα από τη μικρή περιοχή πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Γιδόπουλου στο σουτ του Μπρίτος και έγραψε το 1-0.

Η αρχή της επανάληψης βρήκε τους Βολιώτες να μην μπορούν να παράγουν φάσεις, ενώ στο 58’ χτύπησε δυνατά το καμπανάκι στο οριζόντιο δοκάρι που είχε ο Γόρδιος. Οι διορθωτικές κινήσεις με Πότσι και Αναστασίου έφεραν αλλαγή και της εικόνας του Ολυμπιακού, που στο 72’ έκαναν μετά από ώρα μία επικίνδυνη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ. Ο Αναστασίου τραβήχτηκε στ’ αριστερά και πέρασε για τον Δωματά στο πρώτο δοκάρι, που από θέση βολής έστειλε την μπάλα πάνω στον Γιδόπουλο, ο οποίος μπλόκαρε με σχετική δυσκολία.

Πολύ καλή ήταν και η στιγμή στο 77′, όταν η πολύ κοντινή κεφαλιά του Σταύρου πέρασε λίγο άουτ μετά από μπαλιά του Σταύρου. Τρία λεπτά μετά οι παίκτες του Ολυμπιακού αποδείχτηκαν πιο εύστοχοι με τον συνήθη ύποπτο Φλίγκο, ο οποίος είχε ξεχαστεί από την αντίπαλη άμυνα έξω από τη μικρή περιοχή μετά τη συρτή σέντρα του Ιωαννίδη και με πλασέ έδωσε τέλος στην αγωνία με το 2-0. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε πάλι από τον Φλίγκο στο 85’ μετά την μπαλιά του Στουρνάρα, φτάνοντας γρήγορα σε διψήφιο αριθμό τερμάτων στο φετινό πρωτάθλημα με το δέκατο γκολ του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Στουρνάρας, Ιωαννίδης, Τέλλος, Κωστόπουλος, Σταύρου, Οικονόμου, Δωματάς, Μπρίτος (66′ Αναστασίου), Ντα Κόστα (59′ Πότσι), Φλίγκος (86′ Ευθυμιάδης)

ΜΑΥΡΟΙ ΑΕΤΟΙ: Γιδόπουλος, Νάκου, Νασιάκος, Καραστέργιος (88′ Στάμος), Σκόνδρας, Κεχαγιάς, Αετόπουλος, Γόρδιος, Μπαλτιμάς, Ιωάννου, Τεντολούρης (78′ Ευθυμίου)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.