Έχασε 2-5 η Νίκη από τον Σαρακηνό με πολλούς εφεδρικούς

Φιλικό προπονητικού χαρακτήρα, ανάμεσα στη Νίκη Βόλου και τον Σαρακηνό, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (17/1) το μεσημέρι στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν, με σκορ 5-2. Για τη Νίκη ήταν ένα παιχνίδι ευκαιριών για τους παίκτες που είναι πιθανό να αποκτηθούν (Γκάγκαλης, Καραμούζης, Κροτσίδας), αλλά και για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της κι όχι “τεστ”, ενόψει Κυριακής και Αχιλλέα, καθώς οι περισσότεροι από τους παίκτες που θα αγωνιστούν σε αυτό το παιχνίδι προπονήθηκαν πριν την φιλική αναμέτρηση. Γι’ αυτό, εξάλλου, οι ιθύνοντες των κυανόλευκων δεν έδωσαν καμία σημασία στο τελικό αποτέλεσμα, το οποίο ήταν ευρύ εις βάρος τους. Στα θετικά για την ομάδα των Μπούις – Ξηροφώτου, η αγωνιστική ετοιμότητα του Ντινιωτάκη κι η επανεμφάνιση του Νίκου Παπαδήμα, έστω και για λίγα λεπτά, σε ένα φιλικό παιχνίδι.

Οι Στέφανος Ξηροφώτος και Φάντζιο Μπούις επέλεξαν τον Νίκο Τζήμα κάτω από τα δοκάρια. Στα δεξιά της αμυντικής γραμμής αγωνίστηκε ο Γκάγκαλης, αριστερά ο Καραμούζης και στο κέντρο της οι Ζιώγας και Αλέξανδρος Καρτσαμπάς. Οι αμυντικοί χαφ ήταν οι Μέτσε και Κροτσίδας, με τον Μπάιριτς να κινείται μπροστά από αυτούς, σε ρόλο επιτελικού χαφ. Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Ντινιωτάκης (αριστερά) και Ματθαίου (δεξιά), με τον Βουρδάκη να είναι η “αιχμή του δόρατος”.

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο αγώνα, η Νίκη Βόλου άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 13′, ο Σέναντ Μπάιριτς έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, ελίχθη ανάμεσα στους αμυντικούς του Σαρακηνού και με όμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Γράντα, για το 1-0. Στα επόμενα τέσσερα λεπτά, οι κυανόλευκοι είχαν ακόμα δύο σημαντικές ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Στο 15′, η κεφαλιά του Βουρδάκη από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Σαρακηνού, ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Μπάιριτς εκτός περιοχής “τράνταξε” το οριζόντιο δοκάρι του τέρματος του Γράντα.

Στο 20′ και το 24′, ο Σαρακηνός είχε τις δύο δικές του καλές στιγμές για την ισοφάριση. Στην πρώτη περίπτωση, ο Τσεκούρας εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα αμυντικού της Νίκης προς τον Τζήμα, βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον πορτιέρο της Νίκης, αλλά το πλασέ του απομακρύνθηκε από τον Κατερινιώτη τερματοφύλακα σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σαρακηνός κέρδισε έμμεσο εντός περιοχής. Η μπάλα στρώθηκε στον Τσεκούρα, με το δυνατό συρτό σουτ του να περνά λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας της Νίκης.

Στο 25′, ένα σουτ του Μπάιριτς, με στόχο τη δεξιά γωνία του Γράντα, έμοιαζε πως θα έχει την ίδια κατάληξη με αυτό του 13ου λεπτού, με τον τερματοφύλακα του Σαρακηνού αυτήν τη φορά, όμως, να απομακρύνει εντυπωσιακά. Το 2-0 για τη Νίκη ήρθε στο 30′. Ο Βουρδάκης έβγαλε με κεφαλιά τον Μπάιριτς “φάτσα” με τον Γράντα και με ψύχραιμο πλασέ έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του, αλλά και τα προσωπικά του γκολ, στην αναμέτρηση.

Από ‘κει και πέρα, το πρώτο μέρος, μέχρι τη λήξη του, δεν επεφύλασσε κάτι το ιδιαιτέρως αξιοσημείωτο, πέρα από τον τραυματισμό του Τσεκούρα, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Αγερώτη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το προπονητικό δίδυμο της Νίκης πραγματοποίησε σημαντικές αλλαγές στο σχήμα του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές των Νέων Αθλητών. Παράλληλα, προώθησε τον Γκάγκαλη από δεξί μπακ σε σέντερ φορ, θέση στην οποία ήθελαν οι προπονητές των κυανόλευκων να τον δοκιμάσουν.

Το παραπάνω γεγονός εκμεταλλεύτηκε ο Σαρακηνός, ο οποίος κόντρα στα “μωρά”‘ της Νίκης ήταν καλύτερος και δυνατότερος, πετυχαίνοντας όχι μόνο την ανατροπή, αλλά να κερδίσει στο τέλος με το ευρύ 2-5. Αρχικά στο 46, ο Καλαμάτας με κεφαλιά μείωσε σε 2-1 για τους φιλοξενούμενους. Πέντε λεπτά αργότερα, ένα προσωπικό λάθος του Σφονδυλιά εκμεταλλεύτηκε ο Χρήστος Γκάμπας, με τον επιθετικό του Σαρακηνού να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Ράπτη, να περνά τον νεαρό πορτιέρο της Νίκης κι από θέση έξω δεξιά να πλασάρει σε κενή εστία, για το 2-2. Στο 67′, ο Σαρακηνός πήρε “κεφάλι” στο σκορ. Ο Σιγαλάκος μπήκε στην περιοχή της Νίκης από τα δεξιά, επιχείρησε την παράλληλη συρτή σέντρα, με τον αμαρκάριστο Βασίλη Ρακη να πλασάρει στην ανυπεράσπιστη εστία του Ράπτη, γράφοντας το 2-3. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τέταρτο γκολ. Ένα νέο αμυντικό λάθος της Νίκης έκανε “δώρο” στον Χρήστο Γκάμπα ακόμα ένα τετ-α-τετ με τον Ράπτη, με τον πρώην ποδοσφαιριστή της Νίκης να πλασάρει με το αριστερό του πόδι στην δεξιά γωνία της εστίας των γηπεδούχων για το 2-4.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της Νίκης έμοιαζαν ανήμποροι, κυρίως ψυχολογικά, να διαχειριστούν την τροπή που πήρε το πρώτο μέρος και να αντιδράσουν, με τον Σαρακηνό να βάζει “το κερασάκι στην τούρτα” στο 87’. Ο Βασίλης Ρακής έγινε αποδέκτης της μπάλας στη μεσαία γραμμή από τα αριστερά, έφτασε μόνος του μέχρι τη μεγάλη περιοχή, πλάσαρε τον Ράπτη, με τον νεαρό τερματοφύλακα της Νίκης να μην μπορεί να αντιδράσει, με το σκορ να γίνεται 5-2 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Νίκη Βόλου (Ξηροφώτος – Μπούις): Τζήμας, Γκάγκαλης, Καραμούζης, Ζιώγας, Καρτσαμπάς Αλ., Μέτσε, Κροτσίδας, Ματθαίου, Μπάιριτς, Ντινιωτάκης, Βουρδάκης

Αγωνίστηκαν επίσης και οι: Ράπτης, Σφονδυλιάς, Σιώμος, Κουτσούκης, Χρηστίδης, Βλάχος, Κουκουτής, Χρόνης, Χατζηιωάννου, Παπαδήμας, Γερολυμάτος

Σαρακηνός (Φασουράκης): Γράντας, Γ. Μαστακούλης, Ρέλλος, Τσαρδακάς, Ηλ. Ρακής, Θάνος, Κοντοβάς, Καλαμάτας, Χρ. Γκάμπας, Δ. Γκάμπας, Τσεκούρας

Αγωνίστηκαν επίσης και οι: Μελίσσης, Β. Ρακής, Αγερώτης, Γιαμαλής, Σιγαλάκος, Θεοχάρης, Κοντογιάννης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.