Έχασε ματς μέσα από τα χέρια του ο Τσιτσιπάς και αποκλείστηκε στο US Open

Το αμερικάνικο όνειρο έσβησε νωρίς για τον Στέφανο Τσιτσιπά που έχασε ένα παιχνίδι μέσα από τα χέρια του μαζί με την ευκαιρία να φτάσει ψηλά στο US Open. Ο Μπόρνα Τσόριτς (Νο. 32 στον κόσμο) έσωσε έξι ματς πόιντ και με μια εκπληκτική ανατροπή έκλεισε θέση για τη φάση των «16» μετά από ματς-θρίλερ διάρκειας 4 ωρών και 36 λεπτών!

Αν και ο Τσιτσιπάς, προηγήθηκε με 1-5 στο τέταρτο σετ και μολονότι είχε έξι ευκαιρίες για να κερδίσει, εν τέλει ηττήθηκε με 6-7(2), 6-4, 4-6, 7-5, 7-6(4) και αποχαιρετάει άδοξα τη Νέα Υόρκη, όπου τείνει να δημιουργήσει μια αρνητική παράδοση.

Ο επόμενος αντίπαλος του Τσόριτς είναι ο 26χρονος Αυστραλός Τζόρνταν Τόμπσον, Νο. 62 στον κόσμο, που νωρίτερα είχε αποκλείσει στα τρία σετ τον Μικαΐλ Κουκούσκιν. Ενα εμπόδιο που δεν θα δυσκόλευε τον Τσιτσιπά, για να φτάσει μέχρι την οχτάδα. Πλέον ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας στρέφεται προς το Ρολάν Γκαρός, το επόμενο Γκραν Σλαμ που είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 27 Σεπτεμβρίου.

Το ματς κρίθηκε στο τάι μπρέικ, με τον Τσιτσιπά να «προσφέρει» στην ουσία τη νίκη στον αντίπαλό του, αφού έδωσε δύο μίνι μπρέικ με ισάριθμα διπλά λάθη. Ο Τσόριτς βρέθηκε με τρία ματς πόιντ στο 6-3 και το μόνο που κατάφερε ο Στεφ ήταν να σώσει το πρώτο… Ακόμα και ο ίδιος ο Μπόρνα παραδέχτηκε μετά τη λήξη του αγώνα ότι στάθηκε τυχερός.

Ήταν μια πολύ οδυνηρή ήττα για τον νεαρό Έλληνα τενίστα, που καλείται τώρα να κάνει τη μετάβαση στο χώμα και να κυνηγήσει τη διάκριση στο Ρολάν Γκαρός.

πηγή: ethnos.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.