Έχασε με 2-0 ο ΝΠΣ Βόλος από τον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό

Στο δεύτερο του φιλικό μετά απ’ αυτό με τον Θησέα, ο ΝΠΣ Βόλος έχασε στο Πανθεσσαλικό με 2-0 από τον ΠΑΟΚ, έχοντας κυρίως παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Σάκη Τσιώλη δεν κινδύνευσε, αλλά στο δεύτερο ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και σημείωσε δύο τέρματα με τους Άκπομ και Κούτσια.

Η διάταξη

Ο ΠΑΟΚ, που αναφερόταν ως τυπικά γηπεδούχος, είχε τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, την τριάδα στην άμυνα αποτέλεσαν οι Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, οι δύο πλάγιοι μπακ χαφ ήταν οι Λημνιός δεξιά και Μπαλογιάννης αριστερά, ενώ το δίδυμο των κεντρικών χαφ το συνέθεσαν οι Σβαμπ και Ελ Καντουρί. Πίσω από τον φορ Σφιντέρσκι έπαιζαν, τέλος, οι Τζόλης και Ζαμπά στο 3-4-2-1 του Φερέιρα.

Από την άλλη ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε τον Γκαραβέλη στο τέρμα, τους Ντεντάκη, Μήτογλου, Τσοκάνη και Φεράρι στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Ριένστρα, Μπαριέντος και Μουνίθ. Πλευρές άλλαζαν οι Γκουαροτσένα και Λούντεβαλ, ενώ κλασικός προωθημένος ήταν ο Γέντρισεκ.

Οι φάσεις

Το πρώτο μέρος είχε ελάχιστες καλές φάσεις, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει, ενώ ο ΝΠΣ Βόλος κράτησε εύκολο το μηδέν στην άμυνα, παίζοντας κυρίως πίσω από την μπάλα.

Στο 6’ ο Σφιντέρσκι από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής έκανε την προβολή υπό πίεση μετά τη χαμηλή σέντρα του Μπαλογιάννη, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, χωρίς να ανησυχήσει ο Γκαραβέλης, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μουνίθ έπιασε το αριστερό σουτ εκτός περιοχής, ο Πασχαλάκης εκτινάχθηκε, αλλά δε χρειάστηκε να επέμβει. Κι αυτό γιατί  η μπάλα έφυγε εκτός εστίας. Αυτές ήταν οι δύο καλύτερες στιγμές στο φτωχό πρώτο 45λεπτο, στο οποίο δεν είχαμε καμία μεγάλη ευκαιρία.

Στο 51’ ο Μπαλογιάννης έβγαλε συρτά από τ’ αριστερά μέσα στην περιοχή για τον Μπίσεσβαρ κι αυτός υπό πίεση έκανε το αριστερό σουτ πάνω από την εστία. Στο 58’ έγινε το 0-1 με έναν περίεργο τρόπο, αφού το σουτ του Εσίτι εκτός περιοχής κόντραρε στο πόδι του Άκπομ, η μπάλα άλλαξε τελείως πορεία κι εκεί που ο Κλέιμαν την περίμενε στη δεξιά του γωνία, αυτή πήγε στην αφύλακτη αριστερή, καταλήγοντας στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα γκολ του στο 82’ με τον 16χρονο Κούτσια, ο οποίος είδε λίγο πριν το αριστερό πλασέ του στην κίνηση να κοντράρει στον Μήτογλου και να φεύγει κόρνερ. Ωστόσο, στη δεύτερη προσπάθειά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Μάτος βρέθηκε σε πλάγια δεξιά θέση απέναντι από τον γκολκήπερ Κλέιμαν, που βγήκε, και έδωσε στον Κούτσια. Ο «μικρός» γύρισε το σώμα του και σούταρε με πολλά σώματα μπροστά του, αλλά η μπάλα πήγε στα δίχτυα (0-2).

Η τελευταία καλή στιγμή της φιλικής αναμέτρησης ανήκε στον ΝΠΣ Βόλος στο 92′, με το σκαστό μακρινό σουτ του Μπαρτόλο, που πέρασε για λίγο εκτός εστίας.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης (46’ Ζίφκοβιτς), Ίνγκασον (46’ Κρέσπο), Βαρέλα (46’ Μιχάι), Μιχαηλίδης (59’ Τσιγγάρας), Λημνιός (59’ Μάτος), Μπαλογιάννης (69’ Τσαούσης), Σβαμπ (46’ Εσίτι), Ελ Καντουρί  (59’ Βέρνμπλουμ), Τζόλης (46’ Άκπομ), Ζαμπά (31’ Μπίσεσβαρ-59’ Πέλκας), Σφιντέρσκι (59’ Κούτσιας)

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης (46’ Κλέιμαν), Ντεντάκης, Φεράρι (76’ Μπάλλας), Μήτογλου (82′ Λογαράς), Τσοκάνης, Ριένστρα (76’ Κανελλάκης), Μπαριέντος (57’ Κρητικός), Λουντεβάλ (62’ Κορέλας), Μουνίθ (46’ Κολόμπο), Γκουαροτσένα (λ. τρ. 46’ Μπαρτόλο), Γέντρισεκ (69’ Κιάκος)

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.