Έχασε με άκυρο γκολ η μέτρια Νίκη…

Στο σχετικά καλό γι’ αυτήν πρώτο ημίχρονο δέχθηκε ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, έμεινε πίσω στο σκορ και από και κει και πέρα στην επανάληψη βοήθησε με την εμφάνισή της και τη μέτρια απόδοσή της τους γηπεδούχους του Αμβρυσσέα Διστόμου να κρατήσουν εύκολα το υπέρ τους 1-0, που διαμορφώθηκε με γκολ του Χύζι από το 26’.

Ο λόγος για τη Νίκη Βόλου, που στο ματς στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, έκανε μία γκέλα ολκής κόντρα σε μία νεοφώτιστη ομάδα μετρίων δυνατοτήτων και ακύρωσε την προηγούμενη εμφάνιση και επιτυχία της, χάνοντας έδαφος, το οποίο είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί.

Όποιες ακόμη και βάσιμες δικαιολογίες κι αν υπάρχουν για τη διαιτησία ή το παιχνίδι σκοπιμότητας των αντιπάλων, δε χωρά αμφιβολία ότι ως μεγάλη ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, η Νίκη οφείλει να μάθει να αντιδρά διαφορετικά σε παιχνίδια που στραβώνουν και κυρίως να αποδεικνύει ότι μπορεί να παίξει σωστό και επιθετικό ποδόσφαιρο, καθώς οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας θα την αντιμετωπίσουν, όπως ο Αμβρυσσέας. Επίσης, πρέπει να γίνει κατανοητό πως, όταν λέγεσαι Νίκη, δε μετρά μόνο η προσπάθεια και ειδικά σ’ αυτό το επίπεδο.

Στο 13’ ο Γιάκοβλεφ ίσα που βρήκε την μπάλα και ουσιαστικά έπιασε αέρα μετά από σέντρα του Γενιτσαρίδη, χωρίς να απειλήσει, ενώ στο 19’ ο Ιορδανίδης, που έπαιξε στ’ αριστερά της μεσαίας γραμμής, στριφογύρισε και σούταρε στο κέντρο της εστίας, με τον Ντέντσεφ να είναι σε ετοιμότητα και να απομακρύνει.

Στο 26’ μετά από φάουλ από τα δεξιά στο πίσω δοκάρι και γύρισμα επιτιθέμενου με το κεφάλι, ενώ η μπάλα είχε περάσει άουτ, ο Χύζι από κοντά την έστειλε στα δίχτυα με νέα κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 1-0 υπέρ του Αμβρυσσέα. Η τύχη γύρισε την πλάτη στη Νίκη στο 38’, όταν το σουτ του Ντόλγκι, που κατευθυνόταν στο δεξί παραθυράκι, απομάκρυνε με εξαιρετική επέμβαση ο Ντέντσεφ.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καλή παρουσία και διευκόλυναν τον Αμβρυσσέα να κατακτήσει τη μεγαλύτερη νίκη της μέχρι τώρα ιστορίας του. Ο Ιορδανίδης, που στην επανάληψη άλλαξε πλευρά με τον Γιάκοβλεφ, προσπαθώντας να βγαίνει ως δεύτερος φορ, είχε τις τρεις καλύτερες επιθετικές προσπάθειες της Νίκης αυτό το διάστημα. Στο 62’ το σουτ μετά την τροφοδότηση του Γιάκοβλεφ που επιχείρησε κόντραρε στον Χύζι, στο 68’ νέο σουτ του ίδιου έξω από την περιοχή δε βρήκε στόχο, ενώ στο 85’ δε βρήκε στόχο σε κεφαλιά στην πιο επικίνδυνη, συγκριτικά με τις άλλες δύο, στιγμές.

Να τονιστεί τέλος ότι αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Καρτσαμπά με τον Λάιο, καθώς ο υψηλόσωμος στόπερ έπιανε τη μέση του.

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ: Ντέντσεφ, Μαργαρίτης (89’ Μεταξούλης), Καλαγκάνης, Μεταλλινός, Στούμπος, Γιαλαμίδης, Ντο Σάντος (94’ Κωνσταντίνου), Βλάχος (74’ Σχίζας), Κωστούλας (81’ Μπότσης), Χίζι, Μανιδάκης.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης, Γενιτσαρίδης (84’ Βουρδάκης), Δημολιός, Μωυσίδης, Καρτσαμπάς (52’ λ. τρ. Λάιος) Βέργος, Γιάκοβλεφ, Μέτσε (74’ Ματθαίου), Γαρυφαλλόπουλος, Ιορδανίδης, Ντόλγκι

Αμβρυσσέας: Έκπληκτοι με τις αιχμές που αφήνονται για το γκολ!
Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Αμβρυσσέα Διστόμου, με την οποία υποστηρίζει ότι κακώς αφήνονται για αιχμές για τη διαιτησία του αγώνα με τη Νίκη και για το γκολ που σημείωσε η ομάδα τους (σ.σ. το βίντεο δεν τους δικαιώνει και το τέρμα που πετυχαίνουν οι Βοιωτοί είναι δεδομένα άκυρο) και πως νιώθουν έκπληξη γι’ αυτό. Ωστόσο εκείνοι είναι που προκαλούν αρνητική έκπληξη σε όλους τους υπόλοιπους που τη διαβάζουν, αφού οι νεοφώτιστοι καλό θα ήταν να παραδεχτούν τη σκανδαλώδη απόφαση του διαιτητή και του δεύτερου βοηθού, που τους έδωσε τη νίκη.

Παράλληλα, κάνουν λόγο και για μη καταλογισμό ενός πέναλτι υπέρ τους στο δεύτερο μέρος, το οποίο όμως δεν υπάρχει στο βίντεο του αγώνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Δίστομο σήμερα πανηγυρίζει για μια απ’ τις σημαντικότερες νίκες – η πιο μεγάλη βάσει ονόματος αντιπάλου που έχει πετύχει ποτέ ο ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ στην 90χρονη διαδρομή του!
– Μια ομάδα με παρουσίες στα μεγάλα εθνικά πρωταθλήματα, η πιο παλιά ομάδα του Βόλου, η Νίκη, τίμησε με κατάθεση στεφάνου τη μνήμη των 228 συμπατριωτών μας στο μαυσωλείο Διστόμου, όπως αρμόζει σ’ ένα ιστορικό και μεγάλο σύλλογο! Μπράβο στη διοίκηση της!
– Έκπληκτοι όμως μετά το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) αποτέλεσμα διαβάζουμε σε μεγάλη μερίδα των sites που δε βρίσκονταν καν στο γήπεδο … και ασχολούνται με τα ρεπορτάζ των αγώνων Γ’ Εθνικής- που για εμάς είναι πρωτόγνωρα και άγνωστα- να δημιουργούν κλίμα! Να αφήνουν αιχμές για το γκολ που πέτυχε η ομάδα μας… για το αν “πατούσε γραμμή η όχι” η κεφαλιά-πάσα του παίκτη μας, πριν σκοράρει ο Κέβιν Χύζι!
Καμία αναφορά για την υπεροχή της ομάδας μας σε ολόκληρο τον αγώνα για τις περισσότερες τελικές …
– Καμία αναφορά για το πέναλτι μαρς στον Ντος Σάντος στο β’ ημίχρονο -έχουμε πει ξανά για ουτοπία να κερδίσει ο Αμβρυσσέας πέναλτι … Έχουμε στις 7 αγωνιστικές 4 πέναλτι που δε δόθηκαν ποτέ.
– Καμιά αναφορά για την άδικη αποβολή του προπονητή μας, επειδή ζήτησε φάουλ σε μια φάση χωρίς προειδοποίηση, για την ευκολία που δίνονται οι κάρτες εναντίον μας για διαμαρτυρία!
-Ο παρατηρητής για μια ακόμη φορά είπε για πέναλτι στη φάση του 75’ υπέρ του Αμβρυσσέα!
– Ζητήσαμε το 50-50, ζητάμε ισονομία, κερδίσαμε δίκαια και πεντακάθαρα. Ας σεβαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι επιτέλους την προσπάθειά μας. Μην πυροβολείτε άδικα έναν υγιή σύλλογο που πρεσβεύει πολλά περισσότερα από ένα ποδοσφαιρικό σωματείο … και αγωνίζεται να κερδίσει τα πάντα μέσα στο τερέν!
Σεβαστείτε μας!
Σεβαστείτε τον ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΜΕ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟ 1928.
-Σεβαστείτε όλη την ιστορία του χωριού μας!» .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.